Συζήτηση:Ραπ μουσική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H ασχετοσύνης της ασχετοσύνης. Πραγματικά, το τελευταίο τμήμα του άρθρου απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Επίσης, δεν υπάρχει διαχωρισμός "ραπ" και "hiphop". Το "hiphop" είναι ένα πολιτιστικό κίνημα που ξεκινά το 1970 στο Bronx και έχει ως άξονα τα 4 στοιχεία: "MCing", "DJing", "Graffiti", "Breakdance". Το rap είναι η τεχνική απαγγελίας στίχων με ρυθμικό τρόπο και είναι συνώνυμο του MCing. -- Hellraized, 00:19, 31 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Να το επιμεληθούμε αλλά θέτει πολύ ιδεατά το ζήτημα. Το ντύσιμο για παράδειγμα είναι και συρμός και όχι ντε και καλά έκφραση της οικονομικής ανέχειας των ράπερ, για κάνω λάθος και κάπου το ραπ εμπλέκεται εδώ με το blues. Αν έχει κανείς πρόχειρους συνδέσμους για επαλήθευση θα το εκτιμούσα--ΗΠΣΤΓ 20:22, 19 Απριλίου 2007 (UTC)

Καλά, δίκιο έχει ο Hellraized, μπορούσε όμως να είναι πιο ήρεμος. Για το μπλουζ όχι άμεση εμπλοκή. Το Αρ εν Μπι εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο και ξώφαλτσα πλέον. ∫lnxdx =xlnx - x + c 00:25, 31 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

"και εκτράπηκε από την αρχική του μορφή αρκετά χωρις βέβαια να χαθεί το βασικό κίνητρο της ύπαρξεως της μουσικής αυτής ,που είναι ως σύνοψη η εναλλακτική έκφραση και λόγος" Ειναι παντελώς λάθος αυτή η φράση.Οταν εμφανίστηκε η ραπ ηταν μουσική που ξεκίνησε απο τα παρτυ σε διαφορες γειτονιες της Νεας Υορκης..χωρις πολιτικοποιημενο περιεχομενο.Αυτο ηρθε πολυ αργοτερα.Αν δεν ξερετε ρε παιδια μη τα γραφετε και βοηθατε την ηδη υπαρχουσα αμαθεια που εχουν οι Ελληνες ακροατες αυτης της μουσικης.Η ραπ απεκτησε πολιτικοποιημενο περιχομενο πολυ αργοτερα.Ισα ισα αυτο που τη χαρακτηριζει ειναι το μη κλεισιμο στη θεματολογια.Μιλαει για τα παντα αρα και για πολιτικα θεματα

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα Redirects και μετακινήσεις, έχω την εντύπωση πως η χιπ χοπ μουσική δεν είναι συνώνυμη με τη ραπ μουσική και μάλιστα πως το ραπ αναφέρεται μονάχα στο "ραπάρισμα".--daydreamer 07:08, 9 Μαΐου 2008 (UTC)

Ο τίτλος θέλει αλλαγή. Σκέτο Ραπ είναι καλύτερο.--Diu 11:14, 9 Μαΐου 2008 (UTC)

  • Δεν έχω γράψει το αρχικό κομμάτι του άρθρου αλλά την ενότητα "Διαφορά της χιπ χοπ από τη ραπ", αλλά θα ήθελα να πω τη γνώμη μου:

1) Το ντύσιμο πάντα είναι συρμός νομίζω, αλλά σημασία έχει από πού προήλθε το στυλ αυτό κατά την έναρξη του είδους. Δε γνωρίζω σχετικά με σύνδεση της rap με το blues, πάντως η blues μουσική ανευρίσκεται σε κάποια ρεφρέν των ράπερ. 2) Άλλο είναι το "ραπ", ως σκέτος όρος, και άλλο η "ραπ μουσική". Η ραπ μουσική είναι σαφώς πολιτικοποιημένη και είναι κάτι σαν το ρεύμα που εισήγαγε ο Τούπακ. Επιπλέον, όταν λέμε πολιτικοποιημένη σε αυτήν την περίπτωση, δεν εννοούμε απαραίτητα ότι αναφέρεται σε πολιτικά θέματα, αλλά ότι παίρνει θέση. Επίσης, η "χιπ χοπ" δαφέρει από τη ραπ μουσική και για αυτό πρόσθεσα και την τελευταία ενότητα στο υπάρχον άρθρο. Συνεπώς, θεωρώ ότι πιθανώς να είναι δόκιμη η δημιουργία 2 άρθρων (το 1 "χιπ χοπ μουσική" και το άλλο "ραπ μουσική"), αλλά δε νομίζω ότι πρέπει το ένα άρθρο να έχει τίτλο απλώς "ραπ". Αυτή είναι η γνώμη μου επειδή ακούω και ασχολούμαι με αυτή τη μουσική. Ότι redirects θέλετε, μπορείτε να κάνετε και εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω στο να "γεμίσουν" τα άρθρα. Να είστε καλά! Tony K 15:00, 9 Μαΐου 2008 (UTC)

Imo η ραπ μουσική *δεν* είναι το πολιτικοποιημένο χιπ χοπ, επίσης όταν λέμε πολιτικοποιημένο σαφώς και εννοούμε πως παίρνει θέση σε πολιτικά θέματα, για ό,τι άλλο πρέπει να βρεθεί άλλος όρος πιστεύω. Βασικά αυτό που έχει σημασία στο άρθρο αυτό (όπως και σε κάθε άλλο άρθρο της Βικιπαίδειας βέβαια) είναι να μπορούμε να στηρίξουμε τις απόψεις μας με αξιόπιστες πηγές (γι'αυτό άλλωστε δεν έχω αγγίξει αυτό το άρθρο καθώς κι εγώ λέω απλά τι έχω καταλάβει γενικά και αόριστα χωρίς δυστυχώς να έχω συγκεκριμένες πηγές αυτή τη στιγμή στα χέρια μου), γι'αυτό αν έχεις τέτοιες πηγές Tony K που είτε να στηρίζουν ότι έγραψες ή που γενικά να μπορούν να συνεισφέρουν στο άρθρο καλό θα ήταν να τις προσθέσεις. ;) (θα προσπαθήσω κι εγώ να συνεισφέρω κάποια στιγμή αλλά δυστυχώς το πότε θα βρεθεί χρόνος είναι άγνωστο :( ) btw εννοείται πως δεν πιστεύω πως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι σκέτο ραπ, ο όρος χιπ χοπ/χιπ χοπ μουσική φαίνεται να είναι προς το παρόν ο πιο δόκιμος. ps: απ'ότι φαίνεται τα αντίστοιχα άρθρα της αγγλικής wikipedia έχουν αρκετό υλικό και θα μπορούσαν να βοηθήσουν--daydreamer 15:20, 9 Μαΐου 2008 (UTC)

Ραπ είναι το ραπάρισμα ως τεχνική ρυθμικής απαγγελίας. Χιπ-χοπ είναι το μουσικό είδος. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει ξεχωριστό άρθρο δε βλέπω το λόγο γιατί να μη γίνεται ανακατεύθυνση εδώ. Ωστόσο καλό θα ήταν το άρθρο να μετονομαστεί σε Χιπ Χοπ και να υπάρχει απλώς μία ενότητα Ραπ που να το εξηγεί. Μπορώ να το κάνω αν δε διαφωνεί κανείς. Επίσης πολιτικοποιημένο και αιχμηρό χιπ-χοπ υπήρχε πολύ πριν τον Τουπάκ (αν και όχι από τα '70s) --JohnMad 12:17, 23 Μαΐου 2008 (UTC)

Το πολιτικοποιημένο χιπ-χοπ το εισήγαγαν οι NWA, ο Ice Cube, ο Ice T, όχι ο Tupac. Ο Tupac έκανε το πρώτο του άλμπουμ γύρω στο '90-'91, οπότε είχε επιρροή και από το Straight Outta Compton και από τα πρώτα του Ice Cube. Σωστό θα ήτανε να κάνει κάποιος μια παράγεαφο με "G-funk", και τις επιρροές του Dre και του Snoop από το Nuthin But A G Thang και μετά...εντωμεταξύ δεν αναφέρονται οι βασικοί δημιουργοί του gangsta rap, ο Ice T, ο Dre, ο Ice Cube... ούτε η επιρροή των NWA , ούτε ο 2pac, ούτε οι διαφορές westcoast και eastcoast, ούτε οι διαφορές oldschool και newschool, μάλλον πρέπει να κάνουμε μια επέκταση στο αρθράκι να το στρώσουμε.--BubbleBabis 13:48, 19 Αυγούστου 2009 (UTC)

Rappung είναι το MCing, το rhyming, η ρυθμική απαγγελία των στίχων, σωστά έγραψε ο φίλος πιο πάνω.--BubbleBabis 13:57, 19 Αυγούστου 2009 (UTC)

Η RAP είναι ο συνδιασμός της κουλτούρας και της μουσικής [Χιπ-Χοπ](φαρδυά ρούχα,μουσική με ρυθμό,BreakDance,graffiti,MCing,DJing) με την απαγγελία στοίχων , ρυθμικά(ραπ) που είτε μιλάνε για διάφορα συμβάντα που γίνοντε στην ζωή τους ή για την ακαταστασία της χώρας τους ,ή πολιτικά θέματα κτλ. Πολύ βρίζοντε μεταξύ τους νομίζοντας ότι θα κερδίσουν τον σεβασμό των άλλων(fans) και η ραπ δεν είναι έτσι ακριβώς.Με τα χρόνια ,χωρίς η ραπ να έχει μεγάλη διάρκεια που έχει βγει στην <<σκηνή>>,έχει χαλάσει από πολλούς που νομίζουν ότι ξεπερνάνε τον Ice Cube , N.W.A , Snoop Dog , Dr.Dre , FF.C κτλ και προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα π.χ. Μηδενιστής, Nivo , WordSmith κτλ.

Σχόλιο 27-5-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Το RAP είναι ακρωνύμιο: Rhythm And Poetry

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένα κάτι τέτοιο, αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 10:33, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 20-11-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Δεν γράψατε τα όργανα που χρησιμοπειούνται στη Rap. Αναφορά: 37.6.49.25 17:05, 20 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Η ραπ είναι είδος μουσικής, μπορεί να παιχτεί με οποιαδήποτε όργανα, ή και ηλεκτρονικά. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:07, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)

Ραπ μουσική, ραπάρισμα, Χιπ χοπ (μουσική)[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα έχει διασύνδεση με το en:Rapping (Ραπάρισμα;). Το Χιπ χοπ (μουσική) (=ραπ μουσική) συνδέεται με το en:Hip hop music, όπου διαβάζουμε "Hip hop music, also called hip-hop or rap music". Το πρόβλημα με το λήμμα έχε επισημανθεί πιο πάνω σχεδόν μια δεκαετία πριν. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 17:45, 20 Νοεμβρίου 2017 (UTC)