Συζήτηση:Ρέγκιναλντ Β΄ του Χέλρε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Όνομα[επεξεργασία κώδικα]

  1. Το όνομα Ρέγκιναλντ από που ακριβώς προέρχεται ; Σε ποιά γλώσσα λέγεται έτσι, όταν δηλώνεται στην αρχή ως όνομα στη γλώσσα του το Reinoud, που αποδίδεται στη συνέχεια Ρέιναουτ ;
  2. Γιατί μέσα στο λήμμα αναφέρεται και Ρέχιναλντ ;


ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 05:48, 9 Ιουνίου 2021 (UTC)

Εφόσον το όνομα είναι ολλανδικό, προφέρεται Ρέχιναλντ και όχι Ρέγκιναλντ. Το Reinoud σωστά έχει αποδοθεί ως "Ρέιναουτ". Το "Gerle", επίσης, προφέρεται "Χέρλε". Σε οποιαδηποτε λέξη στα ολλανδικά το G προφέρεται "Χ", εκτός από το σύμπλεγμα -ING, όπου το "G" προφέρεται "γκ" και όταν συναντάται ως "GH", οπότε πάλι προφέρεται (αχνό) "γκ" (μοιάζοντας περισσότερο με "γ"). --Ttzavarasσυζήτηση 08:30, 9 Ιουνίου 2021 (UTC)
Σωστά όσα γράφεις για τις προφορές των ολλανδικών. Το βασικό όμως είναι από ποιά γραφή και σε ποιά γλώσσα προέρχεται το "Ρέγκιναλντ" (και γιατί σε άλλο σημείο αναφέρεται ως "Ρέχιναλντ"). Στο λήμμα Ρέγκιναλντ Α΄ του Γκέρλε (πρβ σελίδα συζήτησης του λήμματος, από όπου μεταφέρω τις παρατηρήσεις μου) αναφέρει ο δημιουργός στην αρχή "ολλανδ.: Reginald" [1], άρα αυτή είναι η ολλανδική γραφή ; Τότε γιατί στην ολλανδική ΒΠ το λήμμα είναι "Reinoud" και σημειώνονται ως εναλλακτικές γραφές του ονόματος τα "Raynald", "Reinald", "Reynald", "Reynout". Το αναφερόμενο ως ολλανδικό "Reginald" από πού ξεφύτρωσε ; ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 09:26, 9 Ιουνίου 2021 (UTC)