Συζήτηση:Ποσειδώνας (μυθολογία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ο Ποσειδώνας ήταν ένας από τους ισχυρότερους θεούς της αρχαίας Ελλάδας μαζί με τον Δία και τον Άρη. Τα παιδιά αυτών των θεών , οι οποίοι αφού είχαν πατέρα θεό λεγόντουσαν ημίθεοι,και ήταν πολύ σπάνια σύμφωνα με τον μύθο. Καταρρίπτεται ο μύθος που έλεγε ότι ο Δίας είχε πολλά παιδιά. Επιπρόσθετα, τα παιδιά αυτών των θεών είχαν τρομερές δυνάμεις διότι μπορούσαν να ελέγχουν τον ουρανό ( τα παιδιά του Δία), την γη ( τα παιδιά του Άρη) και την θάλασσα ( τα παιδιά του Ποδειδώνα). Αυτό αποτελούσεμεγάλη απειλή για όλους τους θεούς και για τον καθένα τους αντίστοιχα.


Παρακαλώ όπως το παρόν άρθρο μεταφερθεί στο Ποσειδώνας (μυθολογία) ώστε να λειτουργήσει σωστά η αποσαφήνισηSotkil 11:36, 10 Αυγούστου 2011 (UTC)

Γιατί δεν το μεταφέρεις ο ίδιος;;; --Ttzavarasσυζήτηση 12:26, 10 Αυγούστου 2011 (UTC)

Οκ έκανα την μετακίνηση. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με μετονομασία άρθρου και είναι τόσο απλό. Για κάποιο λόγο θεωρούσα οτι είναι κάτι πιο δύσκολο Sotkil 12:34, 10 Αυγούστου 2011 (UTC)

Αν δεν κανω λάθος ή τουλαχιστον αν τα σχολικά βιβλία δεν κανουν λαθος ο Δίας ειναι θεος των ουρανών και ο ποσειδώνας στεριάς και θαλασσας ψαξτε το


Σχόλιο 26-12-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Στην λέξη Ποσειδώνας εμφανίζεται το άγαλμα του θεού του Αρτεμησίου που δεν είναι σαφές αν απεικονίζει πραγματι τον Δία η τον Ποσειδώνα πρέπει να αλλαχθεί. Αναφορά: 2A02:2149:8826:E400:6062:8521:7FB:A0C3 00:16, 26 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

ορθή παρατήρηση, έβαλα Ποσειδώνα με τρίαινα κα δελφίνι --Focal Point 10:15, 26 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)