Συζήτηση:Πολιορκία του Λένινγκραντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Map of participants in World War II.png Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Β' Παγκόσμιος Πόλεμος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.Ποιος κακούργος έγραψε ότι το τότε Λένιγκραντ είναι το σημερινό Βόλγκογκραντ; --Παναγιώτης Μπότσης 10:31, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Γενικά στα ελληνικά συνήθως την λέμε μάχη τού Λένινγκραντ. --Λύκινος 09:50, 28 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ποτέ δεν έχω ακούσει περί μάχης. Μήπως το μπερδεύεις με το Σταλινγκράντ;--Παναγιώτης Μπότσης 11:24, 28 Ιουνίου 2008 (UTC)

Όχι μάχη. ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ του Λένινγκραντ (Henri Michel, "Siege de Leningrad" την αποκαλεί). --Ttzavaras 07:10, 23 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Για ποιο λόγο παρουσιάζεται η αφίσα με το Λένιν ως προπαγανδιστική ? --Ακης 08:26, 23 Ιουνίου 2009 (UTC)

Ίσως είναι πλεονασμός καθώς οι αφίσες είναι από την φύση τους προπαγανδιστικές. δεν έχει μόνο αρνητική χροιά η προπαγάνδα.--Egmontaz συζήτηση 09:02, 23 Ιουνίου 2009 (UTC)

Καμμία πηγή[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή το άρθρο βασίστηκε σε άλλες ΒΠ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μάθω άλλη γλωσσα για να ελέγξω πόσο επαληθεύσιμο είναι. Επομένως, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ δεν μεταφέρθηκαν οι όποιες παραπομπές των αρχικών άρθρων. Βάζω το πρότυπο έλλειψης πηγών γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Πότε θα σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συνήθεια στη Βικιπαίδεια; Και λέω απαράδεκτη γιατί εκ των υστέρων είναι πολύ δύσκολο να προστεθούν αυτές οι παραπομπές.--Dipa1965 15:09, 17 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Έβαλα κάποιες πηγές για το πλαίσιο πληροφοριών. Δυστυχώς επειδή το άρθρο φαίνεται να έχει μεταφραστεί κυρίως από την Γερμανική Βικιπαίδεια, της οποίας τη γλώσσα δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. --dead3y3 (συζήτηση) 18:38, 17 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Σχόλιο 20-1-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

το λεννινγραντ δεν ηταν η μονη πολη που πηρε τον τιμητικο τιτλο της ηρωικης πολης συμφωνα με το λημμα ΄΄μαχη της μοσχας΄΄ στη wikipedia. παρακατω η σχετικη παραθεση απο το παραπανω λημμα.

΄΄Εντούτοις, η υπεράσπιση της Μόσχας έγινε σύμβολο της σοβιετικής αντίστασης ενάντια στην εισβολή των δυνάμεων του Άξονα. Για την ανάμνηση της μάχης η Μόσχα έλαβε τον τίτλο της Ηρωικής Πόλης το 1965, στην 20η επέτειο της Ημέρας της Νίκης.[15]΄΄ Αναφορά: δημητρης 46.177.155.21 10:56, 20 Ιανουαρίου 2016 (UTC)


Το λήμμα έγραφε «από τους Δυτικούς». Τέτοια αναφορά δεν βρήκα. Ωστόσο ήταν πράγματι η πρώτη από τις 12 που έλαβαν αυτό τον τίτλο από τους Σοβιετικούς. Έκανα τη διόρθωση. -geraki (συζήτηση) 13:33, 28 Αυγούστου 2016 (UTC)