Συζήτηση:Πολιορκία της Ιερουσαλήμ (70 μ.Χ.)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

"που είχε σαν αποτέλεσμα την διάλυση του Ιουδαϊκού έθνους, τον ξεριζωμό και την εξάπλωση των Εβραίων σε όλη την επικράτεια της τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας". Αυτό είναι αναληθές. Η εβραϊκή κοινότητα της διασποράς υπήρχε πολύ πριν από το γεγονός αυτό και, παρά τις μεγαλες καταστροφές του πολέμου, στην Παλαιστίνη είχαν απομείνει αρκετοί Ισραηλίτες ώστε να δυσκολέψουν τους Ρωμαίους κατά την επανάσταση του Μπαρ Κοκχμπά, 60 χρόνια αργότερα. Τότε μπορούμε να πουμε ότι ξεριζώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την Παλαιστίνη.--Dipa1965 05:52, 18 Απριλίου 2010 (UTC) Δεν διαφωνω,προυπηρχε η εβραικη διασπορα στον μεσογειακο χωρο,λογω της εξαπλωση του εμποριου.Η καταστροφη εστιαζεται στην διαλυση του θρησκευτικου και πολιτικου κεντρου των Ιουδαιων που αντιπροσωπευε γι'αυτους η Ιερουσαλημ και ειδικοτερα ο Ναος.[απάντηση]

Ειλικρινά δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να συγχωνευτεί με το αρθρο Καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Δεν νομίζω οτι εκπλήρωνει αρκετά από τα κριτήρια της Βικιπαιδεία. Προφανώς δεν είναι ουδέτερο και έχει ανακρίβειες. Η χρήση των πηγών πρέπει να είναι κριτική και η κατά λέξη παραθέση από τις πηγές μόνο για λόγους έμφασης είναι κατά την γνώμη μου ανώφελη. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί ιστορικών προσώπων π.χ. αυτοκρατόρων ακόμα και όταν είναι αληθείς όταν χρησιμοποιούνται άκομψα, ωμά και άτεχνα απλώς καταλήγουν να δείχνουν εμπάθεια άσχετα από τη πρόθεση αυτού που γράφει.

Η χρήση πηγών από Ευαγγέλια νομίζω οτι δεν χρειάζεται καθόλου μια και τα τελευταία έχουν σχέση με την θεολογία και οχι την ιστορία ενω πολλά στοιχεία για αυτά (πότε γράφτηκαν κ.λ.π.)είναι μάλλον ασαφή. Τέλος για την αρχαία ιστορία πιστεύω ότι η χρήση ονομάτων ξένων με ελληνική άποδοση είναι το λιγότερο σωστή από την στιγμή που γράφουμε στην γλώσσα μας και απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που διαβάζουν ελληνικά. Ευχαριστώ .Γ.Γεραδάμος ή 85.75.82.141. -22,20 12/01/2012