Συζήτηση:Πολεμικό πλοίο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βασικά, το λήμμα είναι ένα σύνολο από ορισμούς ή κανονισμούς (συν μια λίστα τύπων πλοίων χωρίς τεκμηρίωση και αμφίβολης χρησιμότητας, έτσι όπως είναι -πχ περιλαμβάνει πλοία που μπορεί αν ανήκαν ή να ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι διακριτοί "τύποι" πολεμικών πλοίων + ότι μπερδεύονται πλοία διαφορετικών εποχών), που μοιάζει να προέρχεται από κάποιο εγχειρίδιο. Όπως είναι δεν προσφέρει εγκυκλοπαιδική γνώση για την ιστορία και την εξέλιξη των πολεμικών πλοίων. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 19:48, 29 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Καλογραμμένο καί λεπτομερές, μέ στρωτή ἀφήγηση,ἐνημερωτικό,ἐγκυκλοπαιδικό.

Στά καθ'ἡμᾶς:

  • ἡμιολίες χρησιμοποίησαν οἱ Ἕλληνες καί Βρετανοί κομμάντος στόν πόλεμο γιά ἐπιδρομές στά νησιά τοῦ Αἰγαίου.
  • θωρακοβάρις ἦταν τό τουρκικό θωρηκτό πού βύθισε ὁ Βότσης στό λιμάνι τῆς Θεσσαλονἰκης τό 1912.
  • φαλαινίδα εἶναι ἡ μεγάλη λέμβος ἑνός πολεμικοῦ.Θά προστεθοῦν πηγές καί τό ὅλον στό λήμμαΣχολαστικος (συζήτηση) 08:33, 8 Νοεμβρίου 2019 (UTC)


  • Σχόλιο Για το πόσο "καλογραμμένο" είναι τάχα το λήμμα, αρκεί μια σύγκριση με το αγγλικό ή το γερμανικό. Εκτός κι αν η έννοια του "καλογραμμένου" σε μια εγκυκλοπαίδεια εξαντλείται στη μορφή, στη "στρωτή αφήγηση", με το περιεχόμενο -η ιστορική προσέγγιση του θέματος και η διαχρονική παρακολούθηση/πραγμάτευσή του- να μην παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Ούτε επίσης ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση για δείγμα (όπως απαιτεί η πολιτική της ΒΠ, να υπάρχουν πηγές και παραπομπές). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 09:45, 12 Νοεμβρίου 2019 (UTC)