Συζήτηση:Ποδοσφαιρικός πολιτισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Θέματα προς ανάπτυξη[επεξεργασία κώδικα]

  • Ο ρόλος του ποδοσφαίρου στο να χωρίζει με καλλιεργούμενα μίση (χρήση τίτλων αθλητικών εφημερίδων) διάφορες επικράτειες, για παράδειγμα Βορειοελλαδίτες από Νότιους, με διασχιστικούς χαρακτηρισμούς όπως βούλγαροι κλπ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ετοιμότητα στη χειραγώγηση της ροής ιστορίας, πχ απόσχιση της περιοχής της Ελληνικής Μακεδονίας από την Ελλάδα και ένωσή της με τη Σλαβομακεδονία.[εκκρεμεί παραπομπή]
  • Το βαθύ γιατί που το ποδόσφαιρο είναι τόσο αγαπητό και συγκινεί, που είναι η σύνδεση με την εξέλιξη, ένας ενδείκτης της βελτίωσης του ανθρώπινου γένους. Το ποδόσφαιρο σπρώχνει πέρα από τα όριά τους τις σωματικές και νοητικές δυνατότητες του ανθρώπου ώστε να ξεπεράσει τον εαυτό του και μάλιστα όχι ως μονάδα αλλά ως συλλογικότητα.[εκκρεμεί παραπομπή]

Νομίζω πως λείπουν από το λήμμα.   ManosHacker 12:02, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Ακόμα δεν τελείωσε SFriendly.svg. Υπάρχουν ακόμη θέματα όπως ποδόσφαιρο και πολιτική, ομάδες που δημιουργήθηκαν από φτωχούς και πλούσιους, από αριστερούς και δεξιούς, από καθολικούς και προτεστάντες. Το δεύτερο δεν το έχω καταλάβει. Μπορείς να επεκταθείς; Xaris333 (συζήτηση) 17:03, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Σε ότι αφορά το δεύτερο, έθνη ή κράτη φαίνεται πως έχουν την ανάγκη να δείχνουν πόσο πιο καλά είναι από τα υπόλοιπα στον τομέα του αθλητισμού. Δες πχ τη μανία του Χίτλερ να φανεί να κερδίζει η Άρεια Φυλή σε αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα αθλήματα και γενικά οι επιδόσεις φαίνεται να οδηγούν και να συγκινούν βαθύτερα ένστικτα που τα κάνουν πολύ αγαπητά. Το ποδόσφαιρο συνδυάζει την ακραία σωματική ικανότητα (είναι από τις πιο σκληρές προπονήσεις), την ευφυΐα του παίκτη, αλλά και τη συλλογική ευφυΐα της ομάδας. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του μέσα από την επιστήμη, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία κλπ. Θα ήταν ίσως ανούσιο να μιλάμε για ποδοσφαιρικό πολιτισμό αν μια συμπληρωματική δυναμική στην εξέλιξή του, ως ον, δεν παρέχεται και από το άθλημα αυτό. Καθώς συνδυάζει ακραίες επιδόσεις σε σώμα και πνεύμα και μάλιστα τα συνθέτει σε ένα νέο «ον» (ζωντανό οργανισμό) που καλείται ομάδα, φαίνεται να είναι ανώτερο πολλών αθλημάτων, ίσως ο «βασιλιάς» τους. Αν έχεις πηγή για κάτι τέτοιο θα είναι ενδιαφέρον να τοποθετηθεί στο λήμμα.   ManosHacker 23:18, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Οι πηγές οι οποίες αφαιρέθηκαν (και η αφαίρεση των οποίων αναιρέθηκε από τον κύριο συντάκτη του λήμματος) δεν ανταποκρίνονταν στα αναφερόμενα εντός του Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές. Συγκεκριμένα, το dvd trailers, πέραν του ότι πρόκειται ουσιαστικά περί "κενής" παραπομπής (δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην κεντρική σελίδα του σάιτ), απλώς έχει trailers, όπως αναφέρεται και από τον τίτλο του, οπότε δεν τεκμηριώνει τίποτε ή, τουλάχιστον, δεν τεκμηριώνει τίποτε παραπάνω από αυτό το οποίο τεκμηριώνει η διπλανή του παραπομπή προς το σάιτ της ταινίας (;). Το on alert, όπως έχει ήδη αναφερθεί και αλλού είναι σάιτ το οποίο ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, οπότε σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν είναι στις ειδικότητές του και επομένως δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ως αξιόπιστη πηγή. Τέλος, το daily bet είναι ουσιαστικά σάιτ προγνωστικών για στοίχημα. Προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν πηγές για παρόμοια θεματολογία με την ίδια ευκολία που μπορούν να βρεθούν πχ. για ένα ιστορικής φύσεως θέμα, όμως, από την άλλη, δεν το θεωρώ σωστό να κάνουμε εκπτώσεις στην αξιοπιστία των πηγών. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:18, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Θα απαντήσω αύριο που θα έχω χρόνο να ασχοληθώ ουσιαστικότερα με το ζήτημα. Xaris333 (συζήτηση) 22:20, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)