Συζήτηση:Πανουργιάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δες εδώ. Έχουμε άδεια; και επίσης τον αναφέρει ως Πανουργιά Πανουργιά. Φιλικά -- Ευγενία 11:26, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)

Είναι σωστή η αναφορά Ευγενία. Το επώνυμό του ήταν Πανουργιάς και όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο, το μικρό του όνομα ήταν επίσης Πανουργιάς, καθώς ο νονός του τον πέρασε για κορίτσι και τον βάφτισε Πανωραία. Έτσι λοιπόν, το ονοματεπώνυμό του ήταν Πανουργιάς Πανουργιάς και παρακαλώ να διορθωθεί στον τίτλο του άρθρου. Επίσης να μας υποδειχθεί από τους γνωρίζοντες, το πως διορθώνουμε τον τίτλο ενός άρθρου της ΒΠ.

Ημερομηνίες[επεξεργασία κώδικα]

Όπως και στο λήμμα Γιάννης Δυοβουνιώτης (για το οποίο αναφέρω «τα παράξενα του» στη συζήτηση του λήμματος εκεί), έτσι και εδώ έχουμε την εξής περίεργη αναφορά: "και συμμετείχε στα Ορλωφικά ως πρωτοπαλίκαρο." Αν ο Πανουργιάς έχει έτος γέννησης το 1767, τότε στα Ορλωφικά ήταν 3 χρονών!!! Διότι, όπως και να το κάνουμε, τα Ορλωφικά δεν έγιναν μετά το 1790 (όπως υπονοεί το λήμμα εδώ), αλλά το 1770. Οπότε, είτε είναι πάλι λάθος η ημερομηνία γέννησης ή η πληροφορία είναι ανακριβής. VJSC263IO (συζήτηση) 13:51, 6 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Κοιτώντας στο αγγλικό λήμμα βλέπω πάλι πως και εδώ, όπως και στο λήμμα Δυοβουνιώτης, υπάρχει πρόβλημα στην ημερομηνία γέννησης. Σύμφωνα με αυτό, γεννήθηκε το 1754. Άρα στα Ορλωφικά ήταν 16 χρονών. Θα μπορούσε.... αλλά και πάλι. Αφενός η πρόταση, όπως είναι δομημένη δηλώνει κάτι το ανιστόρητο και το μη λογικό (Μπήκε πρώτα το 1790 εκεί και μετά συμμετείχε σε κάτι, που όμως είχε συμβεί πριν από 20 χρόνια από την πρώτη ημερομηνία). Αφετέρου, μια επιπλέον παραπομπή, για το ότι 16 ετών έγινε πρωτοπαλίκαρο, δεν βλάπτει! VJSC263IO (συζήτηση) 14:23, 6 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)