Συζήτηση:Πανδημία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Διαστρεβλωμένη παρουσίαση[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το link που υπάρχει στο γρίπη (https://www.reuters.com/article/flu-who-comments/highlights-of-comments-on-flu-by-who-chief-chan-idUSLB17075820090611):

— Pandemic means geographical spread, not severity.

“We also want to make clear that the higher level of the pandemic does not necessarily mean we are going to see a more dangerous virus or see many more people falling severely ill or dying.”

Η παρουσίαση του άρθρου όμως γεννά την εντύπωση ότι πανδημία ορίζεται σύμφωνα με την καταστρεπτικότητα. Για παράδειγμα παρουσιάζονται οι θάνατοι αντί της εξάπλωσης δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η ελονοσία ήταν πανδημία επειδή πέθαινε ο κόσμος και όχι επειδή είχε εξάπλωση.--46.198.185.95 12:39, 9 Απριλίου 2020 (UTC)

Σχόλιο 30-4-2020[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Δεν αναφέρεται το ποσοστό του πληθυσμού που συνιστά την πανδημία. (Σε σύγκριση με την επιδημία) Αναφορά: Νικολού Ιωάννα 109.242.21.233 07:52, 30 Απριλίου 2020 (UTC)

Τελικά τι ΕΙΝΑΙ πανδημία;[επεξεργασία κώδικα]

Το Κείμενο δεν αναφέρει τι είναι η πανδημία, εγώ θεωρώ ότι είναι η εξάπλωση μίας ασθένειας σε μεγάλη έκταση, αλλα είναι δικιά μου άποψη. Τέλοσπάντων θα έπρεπε να προστεθεί κάτι σε αυτό το λήμμα σχετικά με αυτό που λέω.