Συζήτηση:Ορθογραφικά greeklish

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γιατί αμέσως προτάθηκε αυτή η σελίδα για διαγραφή; Για ποιον λόγο το περιεχόμενό της θεωρείται μη εγκυκλοπαιδικό; Το άρθρο "greeklish" για παρἀδειγμα είναι εγκυκλοπαιδικό; Θα τρελαθούμε; Ό,τι αναφέρεται σε αυτό το άρθρο είναι άκρως πραγματικό και αληθές! Χωρίς καμία υπερβολή ή παραπλάνηση! Παρακαλώ να αρθεί το αίτημα διαγραφής του άρθρου και να γίνετε σαφής! Απαντήστε σε αυτό που σας ρωτάω! Πώς κρίνεται εγκυκλοπαιδικό ή μη το περιεχόμενο ενός άρθρου;

Το άρθρο είναι εγκυκλοπαιδικό αλλά υπάρχουν δύο θέματα: (1) γιατί να υπάρχει ΚΑΙ αυτό εφόσον υπάρχει το Greeklish κι απ' όσο διακρίνω πιο πάνω το γνώριζες; (2) Ποιος ή πώς τεκμηριώνει ότι οι ελληνικοί φθόγγοι μεταγράφονται σε greeklish όπως εκθέτει το άρθρο; --Ttzavarasσυζήτηση 16:42, 23 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ. Θεωρώ πως είναι καλή ιδέα το συγκεκριμένο άρθρο να συγχωνευθεί με το άρθρο "greeklish". Απλώς επειδή είμαι νέος διαχειριστής της Βικιπαίδειας και δεν γνωρίζω επακριβώς τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει αυτό θα παρακαλούσα όποιος μπορεί αν επιθυμεί να το επιχειρήσει. Όσον αφορά την μεταγραφή των φθόγγων, είναι κάτι που είναι κατά κάποιο τρόπο κοινό μυστικό θα έλεγα! Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται από όλους! Αν δεν μπορεί να θεωρηθεί τεκμηριωμένος, τότε δεν είναι τεκμηριωμένα ούτε τα greeklish στο σύνολό τους, αφού δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας για παράδειγμα. Έτσι δεν είναι; Και δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι αυτός ο συγκεκριμένος τρόπος είναι άτυπα επίσημος μεταξύ όσων γράφουν σε greeklish με ορθογραφική προσέγγιση. Δέχομαι να ενσωματωθεί το συγκεκριμένο άρθρο στο άρθρο "greeklish" παραθέτοντας έτσι την εκδοχή των ορθογραφικών greeklish.

Symbol support vote.svg Υπέρ. της συγχώνευσης. Dimitrisss 18:35, 21 Αυγούστου 2011 (UTC)

Κάποιοι να ανοίξουν τα μάτια τους![επεξεργασία κώδικα]

Κάποιοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν ότι παρατίθενται πηγές και να μην κάνουν παραπομπή για έλλειψη πηγών!!! Φτάνει η χαζομάρα στην Βικιπαίδεια πια!!!

Κάποιοι να τα ανοίξουν ακόμη περισσότερο ή να μάθουν να διαβάζουν τι είναι ακριβώς οι πηγές. Από πότε βαφτίστηκαν "πηγές" δύο απλά sites - μεταφραστήρια; Ακριβώς, φτάνει πια η χαζομάρα της παραπλάνησης και δη από ανυπόγραφους - ανώνυμους χρήστες. Κι ένα τελευταίο: Το άρθρο έχει ήδη προταθεί για διαγραφή, η αφαίρεση της σήμανσης εκτός του ότι δεν έχει νόημα συνιστά και βανδαλισμό. --Ttzavarasσυζήτηση 20:30, 22 Οκτωβρίου 2011 (UTC)