Συζήτηση:Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (ποδόσφαιρο)/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Όποιος θα ήθελε θα μπορούσε να επισημάνει τα σημεία που νομίζει ότι χρειάζονται παραπομπές να τις βάλω. Θά ήταν ευχαρίστη μου. --✻tony esopi λέγε 21:45, 6 Απριλίου 2008 (UTC)

Super Liga ?

Το άρθρο αναφέρεται σε Super Liga, κανονικά δεν θα έπρεπε να γράφετε Super League ? -- Ŧ®øüьℓغ πες το  08:08, 7 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)


Το σωστό είναι βέβαια Super League και για την ακρίβεια Superleague (ενιαία λέξη), σύμφωνα με το επίσημο site. Μερικές φορές αποκαλείται Σούπερ Λίγκα, αλλά συνήθως στον προφορικό λόγο. Πάντως η αγγλική γλώσσα μάρανε τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου... Dimitrissss 08:15, 7 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Διάφοροι Τίτλοι

Πρόσθεσα διάφορους τίτλους της ομάδας διαχωρίζοντας όμως τους πανελλήνιους από τους υπόλοιπους ώστε να μην παρεξηγηθεί ή μπερδευτεί κάποιος. Το ίδιο έκανα και στο αντίστοιχο άρθρο του Παναθηναϊκού. Το γεγονός ότι δεν είναι πανελλήνιοι, ή ότι αφορούν τις μικρές ηλικίες δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναφέρονται.--Pakalos 15:32, 30 Αυγούστου 2010 (UTC)

Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, επιμέλεια για πιο εγκυκλοπαιδικό ύφος

Πρόσθεσα μια σύντομη αναφορά σε αυτούς τους δύο προέδρους. Καλό θα ήταν να αναφερθούν κάποιες λεπτομέρειες των πεπραγμένων τους, με αναφορά σε κατάλληλες πηγές.

Επίσης, επιμελήθηκα το άρθρο για πιο εγκυκλοπαιδική και ουδέτερη εμφάνιση. Δεν νομίζω πως την ολοκλήρωσα, ας προσπαθήσουμε πάντως να κρατήσουμε το άρθρο σε μορφή που να θυμίζει εγκυκλοπαίδεια χωρίς τα αστεία στερεότυπα των αθλητικογράφων (πχ "γνώρισε την ήττα", "μηχανή", "με τον χ στο τιμόνι" κλπ). --Dipa1965 09:48, 13 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Προειδοποιήσεις έλλειψης παραπομπών

Το άρθρο, αν και έχει εκτενή (και πιστεύω επαρκή) βιλιογραφία, πάσχει σοβαρότατα από επαληθευσιμότητα, λόγω έλλειψης παραπομπών. Ο καθένας έρχεται και αλλάζει ό,τι του κατέβει, χωρίς να γνωρίζουμε πού βασίστηκε για τις επεξεργασίες του. Γι αυτό, βλέποντας και τη διάθεση άλλων χρηστών να συνεισφέρουν στην επίλυση αυτής της αδυναμίας (βλ. παραπάνω) τοποθέτησα προειδοποιήσεις όπου έκρινα οτι χρειάζονται παραπομπές (βλ. και σχετική συζήτηση στην Αγορά). Δεν έβαλα για την επαγγελματική περίοδο, καθώς θεώρησα οτι εκεί είναι ευκολα επαληθεύσιμα τα βασικά γεγονότα (φυσικά, θα ήταν ευπρόσδεκτη και η αντίθετη άποψη). Θα χρειαστούν όμως παραπομπές για Κοσκωτά, Σαλιαρέλ(λ)η κλπ. δυστυχώς, δεν διαθέτω τις πηγές όπου υποτίθεται ότι βασίστηκε το άρθρο και γι αυτό δεν μπορώ να συνεισφέρω περισσότερο.

Είναι πιστεύω ζωτικής σημασίας να προτιμηθούν αμερόληπτες πηγές, στα αμφισβητούμενα σημεία (πχ το βιβλίο του Γ. Διακογιάννη θα το θεωρούσα πιο κατάλληλη πηγή για γεγονότα όπου συμφωνούν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αφού είναι γνωστό πως ο δημοσιογράφος αυτός είναι δεδηλωμένος οπαδός άλλης ομάδας). Αλλά και πάλι, από το τίποτα καλύτερα να δηλώνεται οτι χρησιμοποιήθηκε έστω και βιβλίο φιλάθλου του Ολυμπιακού.

Παρακαλώ οι προειδοποιήσεις παραπομπών να εκληφθούν ως προσπάθεια βελτίωσης και όχι μείωσης του άρθρου ή των πηγών του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.--Dipa1965 10:18, 13 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Πρόταση μετακίνησης

Κακώς, πιστεύω, ο τίτλος είναι απλά Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο). Έπρεπε να είναι Ολυμπιακός Πειραιώς (ποδόσφαιρο) γιατί υπάρχει κι αυτός του Βόλου, ίσως κι άλλοι. Να το μετακινήσω;--Dipa1965 08:48, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Ασφαλώς. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν είναι η μόνη ομάδα με αυτό τον τίτλο. Go ahead. --Ttzavarasσυζήτηση 09:00, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Διαφωνώ. Είναι μακράν ο πιο γνωστός Ολυμπιακός. Όλοι όταν ακούνε Ολυμπιακός καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για τον ΟΣΦΠ. Είναι το κοινό του όνομα, όπως κοινό όνομα είναι και για τον Ολυμπιακό Βόλου αυτό που έχει. --SpyrosCS 09:37, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Εγώ συμφωνώ με την μετακίνηση. Αν μείνει έτσι (που μπορεί να γίνει και αυτό γιατί κατά κύριο λόγο αυτόν εννοούμε), και όταν κάποια στιγμή δημιουργηθεί και αντίστοιχο για τον Ολυμπιακό Βόλου ας πούμε, εδώ θα πρέπει να μπει εδώ και δεύτερο πρότυπο άλλες χρήσεις. Βασικά, ακόμα και αν δεν γίνει αυτό, όπως είναι τώρα χρειάζεται και δεύτερο πρότυπο για άλλες χρήσεις. Οπότε γιατί να μην μετακίνηθεί και να τελειώνουμε μια και καλή; VJSC263IO 09:47, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ με την πρώτη πρόταση, να μπει άλλη χρήση που να ανακατευθύνει στον Ολυμπιακό Βόλου. "Ολυμπιακός Πειραιώς" δεν υπάρχει και πουθενά δεν αναφέρεται έτσι, υπάρχει το πλήρες όνομα (Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς) και το κοινό όνομα (Ολυμπιακός). --SpyrosCS 10:46, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Βασικά, έτσι όπως είναι τώρα, στο Ολυμπιακός φαίνεται πως είναι καλύτερα να ανακατευθύνει το πρότυπο για άλλες χρήσεις (ή Ολυμπιακός (αποσαφήνιση) αν τελικά αλλάξει όνομα όπως προτείνεις στην συζήτηση εκεί). Πάντως αν βάλεις στο Google την λέξη Ολυμπιακός, η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι η επίσημη του Ολυμπιακού, κάτω από τον τίτλο όμως Ολυμπιακός Πειραιά [1], οπότε δεν είναι και τόσο αδόκιμος ως όρος. VJSC263IO 11:17, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Και εγώ συμφωνώ με την μετακίνηση, αλλά στο Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς (ποδόσφαιρο)' που είναι το πλήρες όνομα. --150.140.230.173 09:54, 14 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Ετσι το έκανα, αφού ακολουθούμε την επίσημη ονομασία και στο κύριο άρθρο του συλλόγου. έφτιαξα και μια ανακατεύθυνση από το Ολυμπιακός Πειραιώς (ποδόσφαιρο).--Dipa1965 09:52, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Είναι Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς όχι Ολυμπιακός Σύλλογος. Επίσης πρέπει να παραμείνει στο Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο) ως κύρια χρήση. Στην κορυφή του άρθρου μπορεί να τοποθετηθεί πρότυπο:άλλες χρήσεις για τα αντίστοιχα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου Λευκωσίας κλπ. αν ποτέ δημιουργηθούν ξεχωριστά άρθρα για τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα. Σκεφτείται επίσης αυτούς που θα κάθονται να τοποθετούν εκατοντάδες συνδέσμους στα σχετικά άρθρα και θα πρέπει να γράφουν [Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ποδόσφαιρο)|Ολυμπιακός]. --Costas78 10:14, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Ωπ, παρασύρθηκα από τον ανώνυμο παραπάνω. Κάποιος να το διορθώσει αμέσως, όπως και τις ανακατευθυνσεις που οδηγούν σ' αυτό. Για το τελευταίο που αναφέρεις, αρκεί η ανακτεύθυνση ΟΣΦΠ (ποδόσφαιρο).--Dipa1965 12:06, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Βασικά εγώ ήμουν ο ανώνυμος, είχα ξεχάσει να συνδεθώ. Αμέσως, να κατηγορήσουμε τους γνωστούς-αγνώστους. SInnocent.gif --Dead3y3 12:10, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Για το επιχείρημα "Ολυμπιακός=ΟΣΦΠ και έτσι τον ξέρουν όλοι", θα προτιμούσα να μη σκεφτόμαστε Αθηνοκεντρικά. Είναι υποτιμητικό για τις άλλες ομάδες με το ίδιο όνομα να αφήσουμε ανακατευθύνσεις του τύπου Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο) να δείχνουν προς ΟΣΦΠ (ποδόσφαιρο). Ας είμαστε ακριβείς, γιατί αυτό μας κάνει και πιο ουδέτερους, τελικά. Κακώς-κάκιστα, κατά τη γνώμη μου, αφήνουμε να υπάρχουν άρθρα με τίτλο που κανονικά έπρεπε να ανήκει σε σελίδα αποσαφήνισης. Είτε αυτά είναι σύλλογοι, είτε χωριά κλπ--Dipa1965 12:24, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Σωστός και συμφωνώ --✻tony esopi λέγε 12:44, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Πολύ σωστά Dipa. Αν πάει κανείς στο Βόλο και μιλήσει για Ολυμπιακό, πόσοι θα αντιληφθούν για ποιον από τους δυό συλλόγους μιλά; --Ttzavarasσυζήτηση 13:42, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Οπότε ας μετονομάσουμε την Αθήνα σε Αθήνα Ελλάδας αφού υπάρχουν και κάτι άλλες Αθήνες στις ΗΠΑ στην Κοσταρίκα κλπ. και το Αθήνα να το κάνουμε σελίδα αποσαφήνισης --Costas78 15:30, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Λάθος παράδειγμα. Το ένα είναι Αθήνα, το άλλο των ΗΠΑ είναι Αθενς. Αν προφερόντουσαν το ίδιο, τότε ναι θα έπρεπε να υπάρχει σελίδα αποσαφήνισης. Εμείς βεβαια όλα τα ελληνοποιούμε προς δόξαν και τιμήν μας αλλά...--Dipa1965 21:38, 15 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Τι "Αθηνοκεντρικά", 99/100 έναν Ολυμπιακό ξέρουν, συζητάμε για την συζήτηση; Και γιατί να προτιμήσουμε την ακρίβεια από την ευκολία; Πολλά άρθρα στο wiki έχουν το κοινό όνομα ως τίτλο, πχ Χώρες. Σε περιπτώσεις με το ίδιο όνομα, συνήθως οδηγεί στο πιο γνωστό και για τα άλλα υπάρχει η σελίδα ανακατεύθυνσης, πχ Κίνα. Επιπλέον, δεν βλέπω να συμφωνούν όλοι αλλά και πάλι έγινε η μετακίνηση!! Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά δεν έχω χρόνο ούτε διάθεση να ασχοληθώ. Μετακινήστε το και στο "Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς με έδρα το Γ. Καραϊσκάκης στην Αθήνα της Ελλάδας και έτος ίδρυσης το 1925" για να είμαστε απόλυτα ακριβείς και να μην το μπερδέψουμε με κανα χωριό που ονόμασε το τοπικό καφενείο Ολυμπιακό.... απλά στις αναζητήσεις δεν θα βγαίνει ποτέ το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως τώρα.
Δεν θα επανέλθω στη συζήτηση, προτιμώ να χάνω τον χρόνο μου προσθέτοντας στο άρθρο. Καλή συνέχεια. --SpyrosCS 00:19, 16 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

H συζήτηση κατέληξε στο ότι οι περισσότεροι επιθυμούσαν τη μετακίνηση. Δεν έκανα λοιπόν κάποια αυθαίρετη ενέργεια. Έπειτα, γιατί όχι ακρίβεια αντί της ευκολίας; Η ευκολία στη ΒΠ μας έχει φέρει στο σημείο η πλειοψηφία των άρθρων να είναι μη ουδέτερη/επαληθεύσιμη. Και αφήνω ένα ερώτημα στους υπόλοιπους: αν μια έντυπη εγκυκλοπαίδεια περιλάμβανε είχε άρθρο για τον Ολυμπιακό, τι τίτλο θα έβαζε άραγε; Για σκεφτείτε λίγο...--Dipa1965 14:21, 16 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτή τη μετακίνηση μεμονωμένα. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή γραμμή ονομασίας για όλες τις ομάδες. Αν αποφασιζόταν πχ να υπάρξει αντίστοιχη μετακίνηση στα πλήρη ονόματα όλων των ομάδων τότε εντάξει, αν και το να έχουμε ονόματα σιδηρόδρομους δεν είναι ότι καλύτερο, αφού μπορεί να αποφευχθεί. Κυνίσκος περιμένω 02:21, 17 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Συγκεντρώνω και ανακεφαλαιώνω τα επιχειρήματα υπέρ, για να μην επαναλαμβάνομαι:
 • Υπάρχει πρόβλημα ουδετερότητας όταν εξισώνουμε τη λέξη "Ολυμπιακός" με "ΟΣΦΠ".
 • Οι μεγάλοι τίτλοι υπάρχουν κι αλλού στη ΒΠ. Θα είχε νόημα να επιδιώκουμε μικρότερο τίτλο αν δεν υπήρχε πρόβλημα ουδετερότητας.
 • Δεν μειώνεται η ομάδα με την αναφορά του πλήρους ονόματός της και, εφ' όσον διατηρούνται οι σύντομες ανακατευθύνσεις (προπάντων η "ΟΣΦΠ (ποδόσφαιρο)"), δεν υπάρχει πρόβλημα χρηστικότητας.
 • Η ονομασία "Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" χρησιμοποιείται ήδη στον τίτλο του κυρίου άρθρου για τον σύλλογο. Είναι απολύτως λογικό ο τίτλος για το άρθρο για το ποδοσφαιρικό τμήμα να προκύπτει από εκείνον.
--Dipa1965 08:55, 17 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Ήταν ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, έγινε Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο) και μετά Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ποδόσφαιρο). Όπως και να γίνει, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι, είτε αν λέγεται "Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο)", είτε αν το "Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο)" παραπέμπει εδώ (το ίδιο και για το ΠΑΕ Ολυμπιακός), τότε να υπάρχει το πρότυπο άλλες χρήσεις που θα παραπέμπει στο Ολυμπιακός (ή όπως αποφασιστεί και εκείνο να γίνει), το οποίο πρότυπο ακόμα δεν υπάρχει εδώ. Πρέπει όμως να μπει και εδώ γιατί τα περισσότερα από τα άλλα σωματεία με το ίδιο όνομα κυρίως ποδοσφαιρικά είναι. VJSC263IO 02:41, 17 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Ποιός θα βάλει το πρότυπο που λες; Δεν είμαι ο καταλληλότερος γι αυτή τη δουλειά...--Dipa1965 08:55, 17 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Πρόσθεσα ένα πρότυπο. Χρησιμοποίησα το Πρότυπο:Διασύνδεση, γιατί στην περίπτωση αυτή βόλευε καλύτερα. Τώρα, αν αποφασιστεί να αλλάξει ξανά το όνομα σε Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο), θα πρέπει να τροποποιηθεί (αλλαγή με το πρότυπο:Αλλεςχρήσεις) VJSC263IO 09:13, 17 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)


Αστήριχτες επεξεργασίες

Τον τελευταίο καιρό ο χρήστης James1453 κανει επεξεργασίες από τις οποίες κάποιες βασίζονται καθαρά σε φημολογίες της αθλητικογραφίας και των μπλογκ. Παίκτες μπαινοβγαίνουν στο τρέχον ρόστερ της ομάδας απλά και μόνο επειδή οργιάζουν οι σχετικές φήμες, χωρίς να υπάρχει όμως καμμία ανακοίνωση από πλευράς διοίκησης. Ενδεικτικά, ο Όλαφ Μέλμπεργκ έχει αφαιρεθεί από το άρθρο ενώ τίποτα σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ομάδα και ενώ μόλις χτες τα Νέα έγραψαν Ανοιχτό παράθυρο για την παραμονή του Ολοφ Μέλμπεργκ κρατάει ο Ολυμπιακός. Επίσης, έχει προστεθεί ο Ρουιζ ενώ η ειδησεογραφία αναφέρει ότι απλά αναμένεται ο μανατζερ του για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Η Βικιπαίδεια δεν είναι μπλογκ.37.157.195.100 19:16, 4 Ιουλίου 2012 (UTC)

Είδα ότι ο χρήστης James1453 έχει αποκλειστεί μόνιμα από την αγγλικη βικιπαίδεια. Καλό θα ήταν να διαγραφεί τελείως το τμημα με τη στελέχωση της ομάδας και να γραφτεί από την αρχή από άλλους χρήστες.37.157.195.100 10:32, 6 Ιουλίου 2012 (UTC)

To καθημερινό παιχνίδι με τις προχειρότητες του James1453 έχει παραγίνει. Έφτιαξα τη συνθεση ανδρών σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Από εδώ και στο εξής, παρακαλώ όι άλλαγές να γίνονται με παραπομπές σε τελειωμένες μεταγραφές και όχι από φημολογίες που βγάζουν ακόμη και οι έγκυρες αθλητικές εφημερίδες. Καλύτερα να παίρνονται ειδήσεις από την επίσημη ιστοσελίδα, και ας μην ενημερώνεται πολύ συχνά (πχ Μέλμπεργκ, που το θέμα του θεωρητικά δεν έχει λήξει αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα συνεχίσει). Θα είναι καλύτερα από το βγαίνουν αυτές οι αστειότητες με τις φανέλλες των καινούριων και των περσινών δανεικών που σε λίγο μπορεί να καταλήξουν πάλι δανεικοί. Επίσης, το πράγμα καταντάει ΓΕΛΟΙΟ με τους διακεκριμένους ποδοσφαιριστές όπου κάποιοι φαρσέρ έχουν βάλει το χέρι τους (Μάρκο Νε, Αμπονσά, Αμποάγκουε, Νούνιες, Ντατόλο, Ντάνι Γκαρσία ! και διάφοροι άλλοι τουρίστες και άμπαλλοι). Με ποιά κριτήρια μπήκαν όλοι αυτοί (μήπως η συμμετοχή σε εθνική ομάδα, ακόμα και για 1-2 φεγγάρια; αλλά τότε θα μεγαλώσει κι άλλο η λίστα) Θα προχωρήσω σε ανάλογες αφαιρέσεις αν και όλη η παράγραφος είναι για σβήσιμο.66.45.240.66 18:03, 9 Ιουλίου 2012 (UTC)

Τέλος και με τον ατελειωτο κατάλογο δοικητικών τεχνικών και γιατρών. Οποιος διαβάσει το άρθρο το κάνει για να μαθει τα βασικά για την ομάδα. Τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν μόνο τους λογιστές της ΠΑΕ που βγάζουν μισθοδοσίες, ισολογισμούς και λοιπά.89.210.7.73 22:43, 9 Ιουλίου 2012 (UTC)

Διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές

Ποια είναι τα κριτήρια για συμμετοχή στη λίστα "Διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές"; Από που κι ως που διακεκριμένος ο Λεντέσμα ή ο ...Ντατόλο ή (εδώ κινδυνεύουμε να σκοτώσουμε κανέναν από το γέλιο) ο ...Φέλιξ Μπόρχα; Ίσως υπάρχει κάποια έγκυρη σχετική ιστοσελίδα.--94.67.27.230 15:22, 14 Ιουλίου 2012 (UTC)

πάλι ο James1453

Ο χρήστης αυτός επιμένει να γράφει αποκλειστικά χωρίς παραπομπές και να αναιρεί με διορθωπόλεμο. Δεν τον ενδιαφέρει η επαληθευσιμότητα του άρθρου αλλά η "ενημέρωσή" του λες και είναι on-line σελίδα ειδήσεων. Δεν καταλαβαίνει πως είναι προτιμότερη μια έστω και λίγο πεπαλαιωμένη πληροφορία από μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Η μεταγραφική περίοδος όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Όσον αφορά στις ομάδες νέων, η Κ20 έχει τουλάχιστον μια επίσημη ανακοίνωση γι αυτήν (την έβαλα στο άρθρο). Η Κ21 που επιμένει να βάζει ο James1453 σε ποιά επίσημη είδηση ή ανακοίνωση στηρίζεται; Τον προειδοποιώ πως αν συνεχίσει έτσι θα τον αναφέρω στους διαχειριστές.--94.67.19.28 15:06, 15 Ιουλίου 2012 (UTC)

Συμμετοχές-αγωνιστικές περίοδοι Ολυμπιακού στις διοργανώσεις της UEFA

Από το site της UEFA (τα τονισμένα και τα χρωματιστά δικά μου)


ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ)

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/clubs/club=2610/profile/index.html

Appearances in UEFA Champions League: 27 (δεν περιέχεται η φετινή περίοδος, καθώς ο ΟΣΦΠ δεν έχει δώσει αγώνα ακόμα)
Appearances in UEFA Cup Winners' Cup: 10

Appearances in UEFA Europa League: 18

ΛΙΣΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/clubs/club=2610/history/index.html

2013/14 UEFA Champions League 28η (δεν έχει μετάσχει ακόμα) *
2012/13 UEFA Champions League 27η Group stage See details 6 3 0 3
2012/13 UEFA Europa League 18η Round of 32 See details 2 0 0 2
2011/12 UEFA Champions League 26η Group stage See details 6 3 0 3
2011/12 UEFA Europa League 17η Round of 16 See details 4 3 0 1
2010/11 UEFA Europa League 16η Third qualifying round See details 4 3 0 1
2009/10 UEFA Champions League 25η Round of 16 See details 12 7 1 4
2008/09 UEFA Champions League 24η Third qualifying round See details 2 1 0 1
2008/09 UEFA Cup 15η Round of 32 See details 8 4 0 4
2007/08 UEFA Champions League 23η Round of 16 See details 8 3 3 2
2006/07 UEFA Champions League 22η Group stage See details 6 0 3 3
2005/06 UEFA Champions League 21η Group stage See details 6 1 1 4
2004/05 UEFA Champions League 20η Group stage See details 6 3 1 2
2004/05 UEFA Cup 14η Round of 16 See details 4 2 0 2
2003/04 UEFA Champions League 19η First group stage See details 6 1 1 4
2002/03 UEFA Champions League 18η First group stage See details 6 1 1 4
2001/02 UEFA Champions League 17η First group stage See details 6 1 2 3
2000/01 UEFA Champions League 16η First group stage See details 6 3 0 3
2000/01 UEFA Cup 13η Third round See details 2 0 1 1
1999/00 UEFA Champions League 15η First group stage See details 6 2 1 3
1999/00 UEFA Cup 12η Third round See details 2 1 0 1
1998/99 UEFA Champions League 14η Quarter-finals See details 10 5 3 2
1997/98 UEFA Champions League 13η Group stage See details 8 2 3 3
1996/97 UEFA Cup 11η First round See details 2 0 0 2
1995/96 UEFA Cup 10η Second round See details 6 5 0 1
1994/95 UEFA Cup First round See details 2 0 0 2
1993/94 UEFA Cup Second round See details 4 3 0 1
1992/93 UEFA Cup Winners' Cup 10η Quarter-finals 6 2 2 2
1990/91 UEFA Cup Winners' Cup Second round 4 2 0 2
1989/90 UEFA Cup Third round See details 6 1 4 1
1987/88 European Champions Clubs' Cup 12η First round See details 2 0 1 1
1986/87 UEFA Cup Winners' Cup Second round 4 2 1 1
1984/85 UEFA Cup Second round See details 4 1 1 2
1983/84 European Champions Clubs' Cup 11η Second round See details 4 2 1 1
1982/83 European Champions Clubs' Cup 10η Second round See details 4 1 0 3
1981/82 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 1 0 1
1980/81 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 0 0 2
1979/80 UEFA Cup First round See details 2 1 0 1
1978/79 UEFA Cup First round See details 2 1 0 1
1977/78 UEFA Cup First round See details 2 1 0 1
1976/77 UEFA Cup First round See details 2 1 0 1
1975/76 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 0 1 1
1974/75 European Champions Clubs' Cup Second round See details 4 2 1 1
1973/74 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 0 0 2
1972/73 UEFA Cup Second round See details 4 3 0 1
1971/72 UEFA Cup Winners' Cup First round 2 1 0 1
1969/70 UEFA Cup Winners' Cup First round 2 0 1 1
1968/69 UEFA Cup Winners' Cup Second round 4 3 0 1
1967/68 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 0 1 1
1966/67 European Champions Clubs' Cup First round See details 2 1 0 1
1965/66 UEFA Cup Winners' Cup First round 4 1 2 1
1963/64 UEFA Cup Winners' Cup First round 5 3 0 2
1962/63 UEFA Cup Winners' Cup ● αποχώρηση B' (με Χιμπέρνιανς Πάολα) #
1961/62 UEFA Cup Winners' Cup Second round 2 0 0 2
1959/60 European Champions Clubs' Cup Preliminary round See details 2 0 1 1

1958/59 European Champions Clubs' Cup ● αποχώρηση Α' (με Μπεσίκτας) @

* η συμμετοχή δεν υπολογίζεται στο άθροισμα για το UEFA Champions League στον πίνακα ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ούτε περιέχεται στον πίνακα ΛΙΣΤΑ ΑΓΩΝΩΝ, δεδομένου ότι δεν έδωσε κάποιον τέτοιον ακόμα
# αν και η συμμετοχή υπολογίζεται στο άθροισμα για το UEFA Cup Winners' Cup στον πίνακα ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, εντούτοις δεν περιέχεται στον πίνακα ΛΙΣΤΑ ΑΓΩΝΩΝ, δεδομένου ότι δεν έδωσε κάποιον τέτοιον λόγω αποχώρησης
@ αν και η συμμετοχή υπολογίζεται στο άθροισμα για το UEFA Champions League στον πίνακα ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, εντούτοις δεν περιέχεται στον πίνακα ΛΙΣΤΑ ΑΓΩΝΩΝ, δεδομένου ότι δεν έδωσε κάποιον τέτοιον λόγω αποχώρησης

Ανακεφαλαιώνοντας περί συμμετοχών:
28 UEFA Champions League/European Champions Clubs' Cup (27 του πίνακα ΑΡ. ΕΜΦ. + η φετινή. Μέσα φυσικά το 1958/59 με Μπεσίκτας)
10 UEFA Cup Winners' Cup (όπου φυσικά η UEFA έχει συμπεριλάβει τη συμμετοχή 1962/63 με Χιμπέρνιανς)
18 UEFA Europa League/UEFA Cup
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
56 ΣΥΝΟΛΟ

Επίσης κατά UEFA, την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ολυμπιακού αποτέλεσε η παραίτηση της περιόδου 1958/59 από τους αγώνες εναντίον των Τούρκων.

Τέλος, οι ευρωπαϊκές του αγωνιστικές περίοδοι είναι 50 (56 συμμετοχές - 6 υποβιβασμοί στο EUROPA/UEFA, δηλαδή οι διπλές του "περίοδοι"), στις οποίες η UEFA περιλαμβάνει και τις δύο όπου αποχώρησε.


END OF STORY Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 16:56, 2 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Κύπελλο ΣΕΓΑΣ

Στην ενότητα Τίτλοι αναφέρεται 1 Κύπελλο ΣΕΓΑΣ. Δεν υπάρχει κάποια παραπομπή ή κάποιο άλλο στοιχείο για τον τίτλο αυτό στο κυρίως κείμενο. Την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας (Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου ανδρών 1946-47). Υπάρει περίπτωση να αναφέρονται τα δυο κύπελλα στην ίδια διοργάνωση; Δεν προσθέτω ακόμη σημείωση για προσθήκη παραπομπής μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.Sporting (συζήτηση) 15:51, 3 Απριλίου 2014 (UTC)

Δεν είναι η ίδια διοργάνωση, το "Κύπελλο ΣΕΓΑΣ" πραγματοποιήθηκε για τα 50 χρόνια ζωής του συνδέσμου. Εάν ψάξεις σε εφημερίδες του 1947 θα βρεις αναφορές.--Bakalisb 00:31, 4 Απριλίου 2014 (UTC)

 • Έχεις κάποιες συνδέσεις να μου στείλεις για να γράψω το αντίστοιχο λήμμα; Η διοργάνωση αφορούσε όλες τις ομάδες; Αν επρόκειτο για ανοικτή διοργάνωση μπορεί να προστεθεί ως πληροφορία στο λήμμα του Κυπέλλου Ελλάδας που να αναφέρει τη συμμετοχή - προσφορά του ΣΕΓΑΣ στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ακόμα και την περίοδο που δεν ήταν ο επίσημος φορέας διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Sporting (συζήτηση) 10:32, 5 Απριλίου 2014 (UTC)
 • Προφανώς θα γνωρίζεις το nlg.gr, πήγαινε στην εφημερίδα "Ελευθερία" 25/3 και θα βρεις το σχετικό ρεπορτάζ, ισοβάθμησε ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος, μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνκυπελλούχοι.--Bakalisb 17:23, 5 Απριλίου 2014 (UTC)

Δημοφιλέστερος ελληνικός σύλλογος ο Ολυμπιακός με τη σφραγίδα της ΟΥΕΦΑ

Το θέμα της δημοφιλίας του Ολυμπιακού δυστυχώς ταλάνισε αυτήν την εγκυκλοπαίδεια λόγω της απίστευτης εκστρατείας κάποιου μεμονωμένου χρήστη συγκεκριμένων οπαδικών προτιμήσεων ο οποίος επί μήνες προσπαθούσε να αμφισβητήσει τις δεκάδες δημοσκοπήσεις και έρευνες καθηγητών πανεπιστημίου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν επανειλλημένα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας (από τα πιο αντικειμενικά μέχρι τα πιο αντιολυμπιακά) που διαχρονικά και χωρίς καμία αμφισβήτηση αποδείκνυαν την πιο γνωστή και παγκοίνως γνωστή αλήθεια: ότι ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους οπαδούς στη χώρα, ο δημοφιλέστερος σύλλογος της Ελλάδας. Η βικιπαίδεια προφανώς επί χρόνια ανέφερε στο λήμμα του Ολυμπιακού ότι είναι ο δημοφιλέστερος σύλλογος της χώρας, μια καταγραφή που πλαισιωνόταν από δεκάδες ανεξάρτητες πηγές, όπως επιτάσσει ο βασικότερος πυλώνας της παρούσης εγκυκλοπαίδειας που δεν είναι άλλος από την επαληθευσιμότητα (βλέπε: Επαληθευσιμότητα, βασικός πυλώνας τους παρόντος εγχειρήματος). Ξαφνικά κάποιος συγκεκριμένος χρήστης, τον οποίο άπασα η βικιπαίδεια γνωρίζει καλά, αποφασίζει ξαφνικά να αλλάξει αυτήν την καταγραφή, αφενός μεν καταστρατηγώντας βάναυσα την επαληθευσιμότητα, αφετέρου δε ζημιώνοντας σε μέγιστο βαθμό την εγκυκλοπαίδεια, η οποία έχει ως στόχο την καταγραφή των γεγονότων που αποδεικνύονται από ανεξάρτητες πηγές έτσι ώστε να ενημερώνεται σωστά όλος ο κόσμος. Θυμίζω σε όλους τους χρήστες ότι η αγγλική βικιπαίδεια όπως και όλες οι ξένες βικιπαίδειες χρησιμοποιούν φυσικά τις έγκυρες και σοβαρές έρευνες και δημοσκοπήσεις για να προσδιορίσουν τη δημοφιλία των συλλόγων: Ενδεικτικά παραθέτω -μεταξύ εκατοντάδων άλλων- τα λήμματα en:S.L. Benfica, en:Galatasaray S.K. (football), en:Manchester United F.C.#Support, en:FC Dynamo Kyiv. Για τον Ολυμπιακό και δημοφιλία του τα πράγματα δεν ήταν απλώς σαφέστατα και πασιφανή αλλά κάτι παραπάνω από αυτονόητα. Παραθέτω ενδεικτικά για όσους δε γνωρίζουν το θέμα μερικές από της έρευνες και δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί διαχρονικά στην Ελλάδα. Θα δείτε ότι ακόμα και φανατικά φιλοπαναθηναϊκά ΜΜΕ αποδέχονται βεβαίως το αυτονόητο. Να επαναλάβω εδώ ότι πρόκειται όχι μόνο για σοβαρές δημοσκοπήσεις των πιο αξιόπιστων και επιστημονικά άρτιων εταιριών δημοσκοπήσεων και μετρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και για πανεπιστημιακές έρευνες καθηγητών πανεπιστημίου, όπως αυτή εδώ Έλαβον: ΟΣΦΠ 39%, ΠΑΟ 30%, ΑΕΚ 15%, ΠΑΟΚ 11%, Άρης 5%. Ύστερα από 15ετή έρευνα δύο πανεπιστημιακοί στο βιβλίο τους καταγράφουν την ιστορία και γεωγραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου, 30/06/2009, ΤΑ ΝΕΑ – tanea.gr, η οποία είναι 15ετής(!) πανεπιστημιακή έρευνα καθηγητών για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη δημοφιλία των συλλόγων. Ιδού λοιπόν κάποιες από τις μετρήσεις:

 • Νο1

Τα Νέα, 3 Φεβρουαρίου 1998 (V-PRC) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 32,2 Παναθηναϊκός 26,7 Σύνολο σε όλη τη χώρα: Ολυμπιακός 20,3 Παναθηναϊκός 16,9

 • Νο2

Εφημερίδα Derby, 8 Δεκεμβρίου 2003 (ALCO) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 30,0 Παναθηναϊκός 29,1

 • Νο3

Ελευθεροτυπία, 23 Μαΐου 2004 (V-PRC) Σύνολο σε όλη τη χώρα: Ολυμπιακός 23,0 Παναθηναϊκός 17,0

 • Νο4

ΑΕΚ Εmpire, Φεβρουάριος 2005 (Metron Analysis) Σύνολο σε όλη τη χώρα: Ολυμπιακός 29,3 Παναθηναϊκός 27,4

 • Νο5

Goalday & Ελευθεροτυπία, 31 Μαΐου 2006 (Focus) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 36,0 Παναθηναϊκός 30,2

 • Νο6

Σουπερ-Λιγκ, 10 Μαΐου 2007 Σύνολο σε όλη τη χώρα: Ολυμπιακός 28,0 Παναθηναϊκός 26,0

 • Νο7

Goalday, 5 Μαρτίου 2008 (Sport+Markt) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 37,0 Παναθηναϊκός 29,0

 • Νο8

Εξέδρα, 21 Ιουνίου 2008 (Metron Analysis) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 29,0 Παναθηναϊκός 27,5

 • Νο9

Εφημερίδα Ole , 17 Οκτωβρίου 2008 (GPO) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 30,9 Παναθηναϊκός 26,7

 • Νο10

Τα Νέα, 30 Ιουνίου 2009 (Παντελής Κυπριανός, Μανώλης Χουμεριανός) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 39,0 Παναθηναϊκός 30,0

 • Νο11

Εφημερίδα Goal, 6 Ιουνίου 2011 (ΙΕΚ ΔΟΜΗ) Μεταξύ οπαδών: Ολυμπιακός 31,0 Παναθηναϊκός 28,0

 • Νο12

ΣΚΑΪ, 26 Ιουνίου 2012 Σύνολο σε όλη τη χώρα: ΟΣΦΠ 24,0 ΠΑΟ 20,0

Ενημερώνω επίσης την κοινότητα ότι οι πηγές που αναφέρονται στο κείμενο (προς επίρρωση και προς επαλήθευση της καταγραφής της οφθαλμοφανούς αλήθειας) είναι αυτές: Έλαβον: ΟΣΦΠ 39%, ΠΑΟ 30%, ΑΕΚ 15%, ΠΑΟΚ 11%, Άρης 5%. Ύστερα από 15ετή έρευνα δύο πανεπιστημιακοί στο βιβλίο τους καταγράφουν την ιστορία και γεωγραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου, 30/06/2009, ΤΑ ΝΕΑ – tanea.gr, Δημοφιλέστερη ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός (42ος), 12/02/2009 sportdog team - sportdog Πιο πολλοί είναι οι Ολυμπιακοί!, 26/06/2012 sportdog από έρευνα του ΣΚΑΙ, το 36% (2.016.000) δηλώνουν Ολυμπιακοί, το 30% (1.680.000) Παναθηναϊκοί, Έρευνα της Focus, Οκτώβριος 2005 –Φεβρουάριος 2006, SPORT24, Στέλιος Μαρκάκης, Περισσότερους φιλάθλους η Μπαρτσελόνα, πρώτη ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός, Περισσότερους οπαδούς ο Ολυμπιακός. Σε πρόσφατη έρευνα σχετικά με τους περισσότερους οπαδούς, ο ΟΣΦΠ είναι 1ος, 30/06/2009 SPORT24, 15ετής έρευνα του Παντελή Κυπριανού, Αυτοί είναι οι οπαδοί στην Ελλάδα – Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα, 26/06/2012 Gazzetta

Κάπου εδώ λοιπόν αρχίζει το πραγματικά απίστευτο θέατρο του παραλόγου, το ρεσιτάλ αντίφασης και κωμικής αυτοαναίρεσης του προαναφερθέντος χρήστη που ξεκίνησε -με την ανοχή δυστυχώς των διαχειριστών και των άλλων έμπειρων χρηστών- και οδήγησε την εγκυκλοπαίδεια σε έναν άνευ προηγουμένου κυκεώνα άνευ λόγου και αιτίας. Όταν ο χρήστης αυτός ερωτήθηκε γιατί άλλαξε την αναφορά περί της δημοφιλίας του Ολυμπιακού, απάντησε πως οι δημοσκοπήσεις και τα γκάλοπ είναι αναξιόπιστα και πως δε πρέπει να τα αναφέρουμε στη βικιπαίδεια, ούτε να τα χρησιμοποιούμε ως πηγές. Ξεκίνησε λοιπόν μια άνευ προηγουμένου σταυροφορία απόλυτης αμφισβήτησης όλων των δημοσκοπήσεων συλλήβδην, προσπαθώντας να πείσει με απερίγραπτα επιχειρήματα ότι οι όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αναξιόπιστες. Ότι δε πρέπει να τις χρησιμοποιούμε στην βικιπαίδεια, ότι στις τελευταίες εκλογές πέσανε έξω, και άλλα ασύλληπτα "επιχειρήματα" τα οποία πραγματικά δε γίνεται καν να τα σχολιάσεις. Δεν απάντησε φυσικά ποτέ για την πανεπιστημιακή έρευνα αλλά και για τη διαχρονικότητα των δημοσκοπήσεων (επί 20 χρόνια όλες οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες είχαν πρώτο τον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν κατ'αυτόν αξιόπιστες), ούτε βεβαίως στο ατράνταχτο επιχείρημα ότι οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες είναι επιστημονικά εργαλεία αποδεκτά από όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Ο χρήστης λοιπόν αυτός, προσπαθούσε να μας πείσει για όλα αυτά, επειδή δήθεν εκόπτετο για την αξιοπιστία της βικιπαίδειας. Αυτό ήταν το "μέλημα του" και η "ανησυχία του". Αφήνοντας ασχολίαστα τα επιχειρήματα (άλλωστε έχουν αναλυθεί και καταρριφθεί δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων) έρχομαστε στο πιο σημαντικό σημείο που αναδεικνύει όλη την ουσία της υπόθεσης, που καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό και πασίδηλο τρόπο την "αξιοπιστία" και το "κίνητρο" του εν λόγω χρήστη, ο οποίος έσυρε μια ολόκληρη βικιπαίδεια σε διαδικασίες επί διαδικασιών για να επιβάλει την απόψη του, για να καταστήσει την άρνηση της πραγματικότητας εγκυκλοπαιδικό δικαίωμα:

Ο χρήστης αυτός λοιπόν που δήθεν υποστηρίζει ότι τα "γκάλοπ" δεν αποτελούν εγκυκλοπαιδικά κριτήρια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα αμφισβητήσει, κάνοντας μια τρομερή σταυροφορία εναντίον των "γκάλοπ" και των "δημοσκοπήσεων", ο ίδιος αυτός άνθρωπος προσέθεσε ως πηγή και ως αποδεικτικό εγκυκλοπαιδικό τεκμήριο για να προσδιορίσει τη δημοφιλία του ΠΑΟ ένα γκάλοπ!!!!!! Και μάλιστα ούτε καν κανονικό γκάλοπ, ούτε δημοσκόπηση εταιρίας, ούτε έρευνα καθηγητή πανεπιστημίου αλλά μια διάτρητη διαδικτυακή ψηφοφορία, που δε διέπεται καν από τους επιστημονικούς κανόνες (ο καθένας μπορεί να ψηφίσει 1000 φορές) από τους οποίους διέπονται οι έρευνες και οι δημοσκοπησεις. Η απόδειξη βρίσκεται εδώ: [2]. O άνθρωπος λοιπόν που υποστηρίζει ότι τα γκάλοπ δεν αποτελούν εγκυκλοπαιδικά κριτήρια και προσπάθησε λυσσαλέα να μας πείσει περί αυτού (επειδή όλα ανεξαιρέτως έχουν πρώτο τον Ολυμπιακό) χρησιμοποίησε και προσέθεσε ο ίδιος στη βικιπαίδεια ένα γκάλοπ, μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που δεν πληροί καν τα κριτήρια μιας κανονικής δημοσκόπησης (όπως αυτές που διεξάγονται από σοβαρές εταιρίες δημοσκοπήσεων και από πανεπιστήμια -δηλαδή αυτές που υπάρχουν στο λήμμα του ΟΣΦΠ και τεκμηριώνουν την καταγραφή περί δημοφιλίας-) για να προσδιορίσει την δημοφιλία του ΠΑΟ. "Είναι δυνατόν;" θα ρωτήσει κάποιος. Κι όμως είναι. Μετά από αυτό νόμιζω ότι δεν αξίζει να πούμε τίποτα παραπάνω. Αποτελεί τη λυδία λίθο της απόλυτης αναξιοπιστίας του χρήστη αυτού. Πως είναι δυνατόν κάποιος να κάνει σταυροφορία κατά των δημοσκοπήσεων ενώ προηγουμένως έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος γκάλοπ (και μάλιστα της πλάκας, διάτρητο, ούτε καν δημοσκόπηση) στην παρούσα εγκυκλοπαίδεια. Πως είναι δυνατόν στην ελληνική βικιπαίδεια να υπάρχει κάποιος χρήστης που καταστρατηγεί το κριτήριο της επαληθευσιμότητας, που φάσκει, αντιφάσκει και αυτοαναιρείται, που ετσιθελικά αμφισβητεί δεκάδες έρευνες, δημοσκοπήσεις και όλα τα ΜΜΕ της χώρας, που μας ανακοινώνει ως θέσφατον και ως εντολή ότι "οι δημοσκοπήσεις είναι όλες αναξιόπιστες" ενώ ο ίδιος τις χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και όπου εξυπηρετούν την οπαδική του επιθυμία και που προσπαθεί να πείσει τα μέλη ενός ολόκληρου εγχειρήματος να αμφισβητήσουν και να μη καταγράψουν μια βοούσα πραγματικότητα που επαληθεύεται από παντού; Κι όμως είναι

Η UEFA σφύριξε λήξη - Ολυμπιακός, ο πιο δημοφιλής ελληνικός σύλλογος με 26%

Όπως όμως λένε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η σαθρή αμφισβήτηση και η άρνηση της πραγματικότητας κάποια στιγμή μοιραία καταρρέουν. Έρχεται λοιπόν να λήξει οριστικά το θέμα της δημοφιλίας του Ολυμπιακού ο πιο αξιόπιστος φορέας, η UEFA. Πλέον υπάρχει το πλέον αξιόπιστο στοιχείο που όχι μόνο είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης αλλά αποτελεί ό,τι πιο εγκυκλοπαιδικό, ό,τι πιο κρυστάλλινο μπορεί να παραθέσει κάποιος ως πηγή στη βικιπαίδεια. Θέλω να επαναλάβω πριν προχωρήσω ότι προφανώς δε χρειαζόμασταν την ΟΥΕΦΑ για να μας αποδείξει το πασιφανές, το παγκοίνως γνωστό, το αυταπόδεικτο. Όμως αφού επετράπη εδώ μέσα αυτή η εκστρατεία αμφισβήτησης της πραγματικότητας έρχεται οριστικά να λήξει το θέμα η ίδια η ΟΥΕΦΑ, διαλύοντας οριστικά τα δήθεν επιχειρήματα περί "αναξιόπιστων δημοσκοπήσεων".

Πάμε στην ουσία λοιπόν. Στις 19 Απριλίου διάβασα το πρωτοσέλιδο της αντικειμενικής εφημερίδας "GOAL", η οποία στο πρώτο της θέμα δημοσίευε τα αποτελέσμστα και τα ευρήματα της επίσημης ετήσιας έκθεσης της ΟΥΕΦΑ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η έκθεση αυτή, γνωστή ως "UEFA Club Benchmarking Report" η οποία δημοσιεύεται ετησίως από την UEFA και συντάσσεται σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο της ΟΥΕΦΑ που αναλύει "off-pitch trends in club football across the length and breadth of Europe, from north to south, east to west" όπως διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του Γενικού Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο. Αναλύει λοιπόν με τις πλέον αξιόπιστες επιστημονικές μεθόδους τα πάντα γύρω από τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχοντας ως επίκεντρο τα εθνικά πρωταθλήματα και τους συλλόγους.

Στο πρωτοσέλιδα λοιπόν της εφημερίδας "GOAL" το οποίο όλοι μπορείτε να δείτε εδώ: πρωτοσέλιδο εφημερίδας GOAL, 19 Απριλίου 2014, στο κάτω μέρος διαβάζουμε: ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ...ΜΥΑΛΑ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ" ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ. Στη σελίδα 7 της εφημερίδας την οποία έχω στα χέρια μου αναφέρεται: Το ρεκόρ του Ολυμπιακού. Στην 11η θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη από πλευράς δημοφιλίας και υποστήριξης ενός club στη χώρα του βρίσκεται ο Ολυμπιακός με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε διεθνές ινστιτούτο για την UEFA τον Νοέμβριο του 2012 σε δείγμα 18.000 Ευρωπαίων πολιτών από 18 έως 69 ετών και σε 38 ευρωπαϊκές χώρες! Ο πρωταθλητής Ελλάδας με το 26% των Ελλήνων φιλάθλων να δηλώνουν οπαδοί του βρίσκεται πίσω από το εντυπωσιακό 47% της Μπενφίκα στην Πορτογαλία, το 45% της Στεάουα στη Ρουμανία, το 37% της Γαλατασαράι στην Τουρκία, το 35% του Άγιαξ στην Ολλανδία, το 33% που έχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην Ισπανία, το 31% της Λέφσκι στη Βουλγαρία, το 31% της Γιουβέντους στην Ιταλία, το 30% της Σαχτάρ στην Ουκρανία, το 29% του Ερυθρού Αστέρα στην Σερβία και μαζί με το 26% του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο (...)

Αφού το διάβασα πήγα αμέσως και βρήκα το επίσημο "UEFA Club Benchmarking Report" που είναι δημοσιευμένο όλο στο διαδίκτυο. Το παραθέτω εδώ UEFA CLUB LICENCING FINANCIAL REPORT, FINANCIAL YEAR 2012, uefa.org και παρακαλώ όλους τους τους χρήστες, όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα και τους διαχειριστές να το διαβάσουν για να λήξει το θέμα πια οριστικά. Δε θα το διαβάσετε φυσικά όλο. Θα μεταβείτε στη σελίδα 41 της έκθεσης PAGE 41, Concentration of people supporting the most popular club - 11)OLYMPIAKOS 26% όπου θα δείτε όλοι με τα μάτια σας του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε λοιπόν στην επίσημη έκθεση της ΟΥΕΦΑ, στη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη έρευνα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ότι ο Ολυμπιακός είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος, με το 26% των Ελλήνων φιλάθλων να τον υποστηρίζουν. Η ίδια η ΟΥΕΦΑ λοιπόν με τον πιο επίσημο τρόπο μας ενημερώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο πιο δημοφιλής ελληνικός σύλλογος, η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα.

Εκτός από αυτό, η ΟΥΕΦΑ μας διαφωτίζει απόλυτα και ως προς ένα άλλο ζήτημα που ανέφερα στην αρχή: Με τον πλέον επίσημο τρόπο και κονιορτοποιώντας τα ψευτοεπιχειρήματα κάποιων, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Άρα τα "επιχειρήματα" που διαβάσαμε εδώ από κάποιον ότι "τα συναισθήματα δεν μετρώνται με δημοσκοπήσεις", ότι "δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις δημοφιλίας¨" καταρρίπτονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο από τον μεγαλύτερο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, από τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Πλέον πιστεύω ότι λαμβάνει τέλος η εκστρατεία παραπληοφόρησης και απόκρυψης της αλήθειας. Η βικιπαίδεια πλέον δε θα γίνει άλλο βορά στις υποκειμενικές και ψευδεπίγραφες θεωρήσεις κάποιων. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος χρήστης που τυφλωμένος από την οπαδική του έξαρση θα αμφισβητήσει ακόμα και την ΟΥΕΦΑ (sic), που μας ανακοινώνει επισήμως αυτό που γνωρίζουμε όλοι, αυτό που αποδείκνυαν διαχρονικά όλες οι μετρήσεις, οι δημοσκοπήσεις, οι έρευνες καθηγητών πανεπιστημίου, αυτό που ξέρουν οι πάντες, την πραγματικότητα που βοά, ότι ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Ακόμα κι αν το δούμε κι αυτό (!), θα κληθούν οι διαχειριστές να πάρουν θέση και να μας πουν αν θα λυμαίνονται τα λήμματα της βικιπαίδεια διάφοροι επιβάλλοντας τις υποκειμενικές τους απόψεις και θεωρήσεις, ή αν θα καταγράφουμε γεγονότα βάσει πηγών, βάσει της ΟΥΕΦΑ, των ΜΜΕ, των καθηγητών πανεπιστημίων. Η βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια κι όχι πεδίο έκφρασης προσωπικών ιδεών. Θα ποστάρω αυτό το κείμενο (σίγουρα το τελευταίο κομμάτι του που αναφέρει τα της ΟΥΕΦΑ) στα σχετικά λήμματα, στο σημειωματάριο των διαχειριστών, στην αγορά, στη συζήτηση που είχε διεξαχθεί (ΟΣΦΠ/ΠΑΟ), και σε χρήστες που ασχολούνται επισταμένως με τα λήμματα αυτά για να ενημερωθούν. Σας ευχαριστώ θερμά, κι ελπίζω να αντιληφθείτε το απαραίτητο της έκτασης του κειμένου. Gtrbolivar (συζήτηση) 03:29, 25 Απριλίου 2014 (UTC)

!!!!!!!!!

Bravo !!!!a3ize tin wra gia diavasma

Σχόλιο 9-8-2014

Κατάσταση: έγινε

Στο ρόστερ πρέπει να αναφερθεί το όνομα του Ιμπραήμ Αφελάι Αναφορά: 2.84.27.146 12:12, 9 Αυγούστου 2014 (UTC)

Θα αναφερθεί όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή και μπουν οι υπογραφές. --Ttzavarasσυζήτηση 12:30, 9 Αυγούστου 2014 (UTC)

Σχόλιο 17-9-2014

Κατάσταση: εσφαλμένη αναφορά

νομιζω οτι απο τους ποδοσφαιριστες λειπει ο Ολεγκ Μπλαχιν!!ζητω συγνωμη αν κανω λαθος Αναφορά: Χριστοδουλου `γιαννης 2A02:580:A5B6:D300:225:FF:FECC:8FAA 23:07, 16 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC) και ναι κανω λαθος!!και παλι συγνωμη

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΗΓΗΣ RSSSF

Μήπως να ξανάβλεπες φορώντας τώρα τα πρεσβυωπικά; Εκεί είναι και ήταν πάντα. Αλλά ναι, εγώ πρόκειται να την αφαιρέσω. Θα βγάλω κι όλες τις άλλες με τα 4. Εγώ τις έβαλα, εγώ θα τις διαγράψω. Τρέχει κάτι; Τα παράπονα στο Σημειωματάριο και στις σελ. Συζήτησης διαχειριστών. Ξέρεις εσύ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 05:57, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)

 1. Άρχισε να διαβάζεις και να χρησιμοποιείς το ιστορικό των λημμάτων, πριν αρχίσεις τις τσιρίδες. Τόσους μήνες εδώ μέσα μόνο... αμπελοφιλοσοφίες, οπαδικές ονειρώξεις, φραγές και αστήρικτες κατηγορίες.
 2. Συ είπας: "Ενας τιτλος μονο ειναι". Που δεν είναι τίτλος, αλλά προϊόν μυθοπλασίας. Οπότε, γιατί τόσο ζόρισμα να κάνεις την αλήθεια, ένα ψέμα;
 3. "Τι να πουμε και εμεις." Ποιοι είστε "εσείς"; Δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου; Κι αυτόν ανώνυμα, μην έχοντας το θάρρος της επώνυμης γνώμης;
 4. "που εχετε φορτωσει στη σελιδα του ΠΑΟ." Ποιοι είμαστε "εμείς"; Δεν σε παίζουν πλέον οι Θ-Κ-Ε και ψάχνεις εχθρούς; Ατύχησες, δεν πρόκειται να βρεις εδώ μέσα...
 5. Τα πρώτα λήμματα που επεξεργάστηκα ήταν των Ρωσίδη ('50), Σημαντήρη ('60) και Ποδάρα ('20) – μπορείς να επιβεβαιώσεις πηγαίνοντας κάτω-κάτω στον κατάλογο Συνεισφορών μου. Τώρα δουλεύω το λήμμα του Κοτρίδη. Οι επεξεργασίες μου δεν αναιρούνται από κανέναν. Άρα κάτι κάνω καλά, με σωστή και δημιουργική πρόθεση, ακολουθώντας δε την Πολιτική. Δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι είναι αυτό – γεγονός παραπάνω από ολοφάνερο. Άρχισε να προσπαθείς μπας και καταλάβεις ότι δεν έχεις δουλειά εδώ.
 6. "και τον αγαπαμε κιολας" Άλλη μία απόδειξη ότι αδυνατείς έστω και να προσεγγίσεις τι είναι η Βίκι. Επειγόντως ξαναδιάβασε το 5.
ΥΓ το RSSSF δεν είναι "παγκόσμια υπηρεσία" αλλά ένα διεθνές ίδρυμα (από ερασιτέχνες ερευνητές) και παίρνει 3 "S" --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:36, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)
 1. πόσες πηγές έχεις στη διάθεσή σου, εκτός από τον Ευαγγελιστή Λουκά Λέκκα;
 2. με την προθυμία θα μείνεις, μέχρι να βαρεθείς και να φύγεις από το εγχείρημα, ώστε να ασχοληθείς με τίποτα του επιπέδου σου. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:16, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)

SOS

ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ(κυρίως την κεντρική),χρηστης που αποδεδειγμενα μισει τον Ολυμπιακό.Δεν γινεεται αυτο το πραγμα.Σταματηστε τον,αλλιως ανοιξτε τη σελιδα να τον σταματησω εγω.Εξω η μαθητευομενοι μαγοι απο τις σελιδες του ΟΣΦΠ--77.49.26.220 09:13, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

Τι έγινε και τέτοια ατομική αποφασιστικότητα; Ακόμα γελάνε οι (χρονολογική σειρά): δικαστικός κλητήρας, ΠΑΕ, Πορτο(κα)λέονες, λοιπά τάγματα εφόδου και ομάδες παρακολούθησης; Ή πλέον χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο έχοντας απελπιστεί με μία συγκεκριμένη περίπτωση ατόμου; Όπως κάποτε οι Θ-Κ-Ε ένα πράμα... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:35, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

Διαγραφή οικονομικών στοιχείων

Παρακαλώ να διαγραφούν τα οικονομικα στοιχεία απο τη σελιδα,η οποία δεν αποτελεί λογιστικό κατάλογο η ενημερωτικό φυλλάδιο για την εφορία,αλλά,μια καταγραφή της ιστορίας ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου,σε απλουστευμένη μορφή,ευλολα κατανοητή στον απλό αναγνώστη.--77.49.65.100 10:36, 30 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Ώρα λοιπόν μετά 1½ χρόνο τρολαρίσματος σε σελ. συζήτησης, να δημιουργήσεις έναν τιμημένο λογαριασμό. Ώστε να έχεις πρόσβαση σε λήμματα κλειδωμένα για ανώνυμους χρήστες, μπας και αξιωθείς να συνεισφέρεις στην καταγραφή της ιστορίας ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου. Εφόσον –παρά τα όσα έχεις δείξει– γνωρίζεις γραφή (δυο ορθογραφημένων φράσεων με τονισμό και στίξη) και ανάγνωση (π.χ πηγών),
Ανώνυμε απλέ αναγνώστη, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου είναι χρήσιμοι:
Εισαγωγή και συχνές ερωτήσεις
• Τα 5 θεμέλια της Βικιπαίδειας και κάποιοι απλοί κανόνες
Βασική πολιτική (ουδετερότητα, επαληθευσιμότητα, όχι πρωτότυπη έρευνα)
Εγκυκλοπαιδικότητα (κριτήρια συμπερίληψης θεμάτων)
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Αμμοδοχείο (σελίδα για πειραματισμούς στην επεξεργασία σελίδων)
Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature button beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλά μυαλά! --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 11:18, 6 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ 118

Η παραπομπή 118 στους τίτλους σούπερ καπ του ΟΣΦΠ της Μαρ.Αξιοπούλου στο άρθρο super cup-ρίτσιο είναι τελείως αναξιόπιστη και πλημμελής,καθώς η συντάκτης αναφέρεται σε"κάποιο αγώνα Ολυμπιακού -Αρη",ενώ πιθανόν δεν γνώριζε ότι ο αγώνας ήταν μεταξύ Ολυμπιακού-Καστοριάς.--77.49.24.195 15:39, 10 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Από 'κει να καταλάβεις τη βαρύτητα του συγκεκριμένου φιλικού. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:37, 10 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Οχι ,καταλαβαίνω την σχέση της δημοσιογράφου με το θέμα.Κανένας λόγος δεν υπήρχε να δώσει ο Ολυμπιακός φιλικό με μιά άκρως αντιεμπορική ομάδα στο τέλος μάλιστα της σεζόν.Ο μόνος λόγος ήταν η υλοποίηση της ιδέας της καθιέρωσης του θεσμού του Σούπερ καπ. --77.49.61.174 17:47, 12 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ 121

Επίσης άκυρη παραπομπή."λόγω μη υπαρξης αντιλόγου στη σελ.συζητησης greek super cup".Mα υπήρχε αντίλογος,διόρθωση-αποκατάσταση της αλήθειας,η οποία εμποδίστηκε.Πέραν τούτου δεν εχει υπάρξει ιστορικά γελοιοδέστερο επιχείρημα τεκμηρίωσης μιας θέσης.--77.49.24.195 07:00, 11 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Σούπερ κείμενο

Το κείμενο που υπάρχει κάτω από τα σούπερ καπ του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο .και εδώ και στο κεντρικό λήμμα του συλλόγου είναι άκρως αδόκιμο και δεν ταιρίαζει με τον πίνακα απαρίθμησης των τίτλων.Νομίζω πως πρέπει να αφαιρεθεί καθώς ,πέραν των παραπάνω το κείμενο είναι υποκειμενικό και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις εκείνου που το έγραψε.Οι παραπομπές φυσικά μπορουν να μείνουν σε αριθμημένα κουτάκια αλλά το κείμενο πρέπει να φύγει.--77.49.51.96 22:48, 19 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αίτηση επεξεργασίας, 21-02-2016

Τίτλοι Διεθνείς 1 Βαλκανικό κύπελλο: 1963. 3 Κύπελλα Μεγάλης Ελλάδος: 1969, 1972, 1976.

Κύπελλα Μεγάλης Ελλάδος

εδώ www.reporter.com.cy/sports/features/article/34560/to-kypello-meglis-elladas-sta-chronia-tis-choyntas.Μετά και από αυτήν την επαλήθευση,μπορεί να περαστεί και στα κεντρικά λήμματα όλων των συλλόγων που το έχουν κατακτήσει.--77.49.51.96 17:16, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Τι επαλήθευση ειναι αυτή ακριβώς; Μια πρωτότυπη έρευνα χωρίς καμία αναφορά σε επίσημα στοιχεία ή αρχειά της ομοσπονδίας που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, δηλαδή της ΕΠΟ. Από εκείνα κιόλας τα χρόνια, κανείς δεν συνυπολόγιζε τις συγκεκριμένες "επιτυχίες". Μια έμπνευση του υφυπουργου της χουντικής ΓΓΑ που δεν ρώτησε κανέναν (αυτό έλειπε...), έτσι γούσταρε και ίδρυσε το "κύπελλον Μεγάλης Ελλάδος"... Με το που έπεσαν, ξεχάστηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση. Στον τύπο της εποχής αναφέρονται ως φιλικές συναντήσεις. Τέλος το '76 μαζί με τον Ολυμπιακό ταξίδεψε στην Κύπρο και ο ΠΑΟΚ για φιλικούς αγώνες.--ΠάΚαΛος 17:54, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Η ΠΑΕ ΟΣΦΠ δεν θεωρεί απαραίτητο να συμπεριλάβει τους συγκεκριμένους τίτλους στο παλμαρέ του συλλόγου. Το ίδιο και οι ερευνητές της ιστορίας του. Ακόμα κι αν τους περιλάμβαναν, όμως, λίγη σημασία θα είχε σε επίπεδο ΒΠ, καθώς οι τελευταίοι δεν είναι τρίτη πηγή και η ΠΑΕ ούτε καν ανεξάρτητη. Πόσο μάλλον τώρα, που δεν δίνουν καμία σημασία στα ΚΜΕ – άρα ορθότατα αυτά έχουν τοποθετηθεί στην ενότητα "Άλλοι τίτλοι" και εκεί θα παραμείνουν. Το ζήτημα έχει λήξει (τουλάχιστον όσο δεν παραθέτονται πηγές-πηγές-πηγές που να τεκμηριώνουν το αντίθετο), ανεξαρτήτως από το πόσο άτσαλο και αποτυχημένο Canvassing επιχειρήσουν κάποιοι κουραστικοί ανώνυμοι. Το οποίο, πληροφοριακά και για όσους κάνουν ότι το αγνοούν, τιμωρείται. Άσε δε οι Μαριονέτες και η δημιουργία τους...

ΥΓ @άσχετους ΒΠ-χρήστες: η "επαλήθευση" –εδώ γελάμε, στη διάλεκτο του εγχειρήματος καλείται τεκμηρίωση– ότι ένας αγώνας ή μία σειρά αγώνων έλαβαν όντως χώρα, είναι παντελώς άσχετη από τη σημασία που αυτοί είχαν και συνεχίζουν να έχουν. Η οποία σημασία δεν αποδίδεται από εμάς τους συντάκτες της ΒΠ, αλλά από τις πηγές-πηγές-πηγές. Ρωτήστε και την ΠΑΕ ΟΣΦΠ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:36, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εδώ επικαΛούμαστε την ΕΠΟ ΚΑΙ σωστά αλλά στα τουρνουά του ΣΕΓΑΣ και τα κύπελλα του Κουσουνέλου όχι?Την ομοσπονδία άρσης βαρών όχι?Και για ποιό λόγο η ΒΠ έχει ξεχωριστό λήμμα για αυτά τα κύπελλα μεγάλης ελλάδος?
Και το να κρίνουμε εμείς την σημασία κάποιας διοργάνωσης είναι ότι πιο POV yπάρχει.--77.49.51.96 18:53, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Και για τα τουρνουά του ΠΟΚ υπάρχει λήμμα, παρότι δεν τα διοργάνωνε καν θεσμική αρχή του αθλητισμού (πόσο μάλλον του ποδοσφαίρου). Γίνεται για λόγους καθαρά ιστορικής καταγραφής (και επειδή φυσικά υπάρχουν πηγές που τα παραθέτουν) – επ' ουδενί σημαίνει ότι η ΒΠ τους αποδίδει μεγαλύτερη σημασία από ότι οι αθλητικοί φορείς, ΠΑΕ, πηγές κλπ. Προφανώς δεν είσαι θέση να καταλάβεις ότι αφενός η Πολιτική και όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούμε/εφαρμόζουμε αυτό: "Και το να κρίνουμε εμείς την σημασία κάποιας διοργάνωσης είναι ότι πιο POV yπάρχει", αφετέρου είσαι ο μόνος που στην πράξη έρχεσαι σε σύγκρουση. Και μάθε επιτέλους να συμμετέχεις σε συζητήσεις βάζοντας κουκκίδες (το αντίθετο, ξέρεις, η Πολιτική το περιγράφει ως ένα από τα σημεία που αναγνωρίζονται οι διασπαστικές επεξεργασίες – και τιμωρείται). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:10, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

1. Τα τουρνουά ΣΕΓΑΣ -εφόσον έγιναν από το ΣΕΓΑΣ, δεν έχω επαφή με το συγκεκριμένο θεμα- ήταν επίσημα αφού ο ΣΕΓΑΣ είχε τότε το ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία του.
2. έκει πλέον αναφέρεται η εκδοχή της ομοσπονδίας, αν και λανθασμένη.
3. Και τι αποδεικνύει αυτό; Για το ίδιο λόγο που έχει για το Π.Ο.Κ., και για το Θερινό πρωτάθλημα -κι άλλη "εφεύρεση" της χούντας. Κρίμα που δεν έχει κι έκει κούπες ο ΟΣΦΠ, να βλέπαμε κι εκεί τα αστεία επιχειρήματα ορισμένων για το λόγο που πρέπει να "μετράνε" κι αυτές.
4. Η ίδια η "επαλήθευσή" σου αποδεικνύει τη "σπουδαιότητα" της συγκεκριμένης διοργάνωσης. "Ο ΠΑΟΚ εχρησιμοποίησε την αναπληρωματικήν του ενδεκάδαν". Δηλαδή ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τις πάμπολλες επιτυχίες, "καιγόταν" τόσο πολύ γι' αυτή την υπέρτατη κούπα, που έπαιξε με αναπληρωματικούς στον επαναληπτικό, ενώ ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1.--ΠάΚαΛος 19:20, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Mην τα βάλεις βρε Πάκαλε.Αστα να πάνε στην ευχή.Θα τα βάλει κάποιος άλλος αργότερα--77.49.51.96 19:30, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Απειλή ειναι αυτό; Αν τα βάλει η ΕΠΟ, να τα βάλεις κι εσύ.--ΠάΚαΛος 21:26, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Aυτό ακριβώς εννοούσα.--77.49.51.96 21:45, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ζήτα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να "αναγνωρίσει" (τί να αναγνωρίσει δηλαδή, τα ανεπίσημα φιλικά;) τις συγκεκριμένες "επιτυχίες", να έχει μία βάση η σταυροφορία σου. Όπως εξηγεί και ο Πετρουλάκης δεν θα αποδείκνυε τίποτα αυτό, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσες να στηρίξες τις ανυπόστατες σαχλαμάρες σου, πέρι "πράσινων" προπαγανδιστών που αφαιρούν τις επιτυχίες του ΟΣΦΠ. Στην προκειμένη περίπτωση, ζητάς από τη βικιπαίδεια να "αναγνωρίσει" κάτι που δεν αναγνωρίζει ούτε η ίδια επίσημη αρχή (ΕΠΟ), ούτε και οι σύλλογοι (ο ΟΣΦΠ και οι άλλοι) που κατέκτησαν τρόπαια στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για άλλη μια φορα, εκτίθεσαι με την οπαδική στάση σου.--ΠάΚαΛος 21:46, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Eνα ένα.Ζητώ από τη ΒΠ ίση αντιμετώπιση.Στα Κ.Μ.Ε ακολουθεί την ΕΠΟ.Ωραία,ας την ακολουθήσει και στα σχετικά με τους "χαμένους τίτλους".Ας ακολουθήσει τις πληροφορίες της εκάστοτε ομοσπονδίας(αρσης βαρών,τοξοβολίας,κλπ).Η στάση μου ήταν από την αρχή η ίδια και δεν άλλαξε στο ελάχιστο.Απλά καταλαβαίνω ότι η αλήθεια γεννάει μίσος και για να την αποδεχτούν κάποιοι χρειάζεται χρόνος.Και τέλος,γιατί τέτοια επίθεση?Τα φύλλα της ΗΧΟΥΣ είναι σκαναρισμένα έτοιμα.Πότε να τα στείλω?Ενα κάθε μέρα κι αυτά που σε αφορούν(κυπελλο βόλλει 70,ποδοαντισφαίριση,και άλλες εκπλήξεις τελευταία).Εγώ εξακολουθώ να σε βλέπω φιλικά.--77.49.51.96 22:02, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Λάθος πάλι. Η ΒΠ δεν ακολουθεί την ΕΠΟ αναφορικά με τα ΚΜΕ, καθώς η ομοσπονδία δεν έχει κάνει ποτέ λόγο γι' αυτά. Άλλωστε δεν τα διοργάνωσε η ίδια (ακόμα πιο άλλωστε, δεν κάνει λόγο ούτε για τα Σούπερ Καπ που διοργάνωσε). Άσε λοιπόν τα λογικά (τα ποια;) άλματα και δημιούργησε λογαριασμό. Όπως έκαναν οι φίλοι σου την πρώτη τους κιόλας μέρα στη ΒΠ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:45, 22 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αίτηση επεξεργασίας, 22-02-2016

Στους διεθνείς τίτλους εκτός από το βαλκανικό μπορούν να συγκαταλέγονται και τα 3 Κύπελλα Μεγάλης Ελλάδος: 1969, 1972, 1976, καθώς από το 1960 η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος (επίσημα το 1963). Διεθνές= δια+έθνος, δηλαδή ανάμεσα σε έθνη (επίσης διεθνές= αφορά παραπάνω από ένα έθνος, δηλαδή δύο έθνη και πάνω)! Και από το 1963(επισήμως) και μετά, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν διαφορετικά κράτη! Άρα ο θεσμός αυτός (σούπερ καπ Ελλάδας-Κύπρου) αφορά (δυο) έθνη! Άρα θεωρείται διεθνές κύπελλο! Παρακαλώ εξηγείστε μου αν κάνω λάθος...

43ο και ξεκλείδωμα

Τό νά απαγορεύουν την προσθήκη του 43ου τίτλου στον Ολυμπιακό,τη στιγμή που όλες οι εφημερίδες και τα σάιτ σε πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαικό επίπεδο την μνημονεύουν,αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και υποκρισία.Τήν ίδια ώρα που μνημονεύουν μέσα σε λήμμα την ύπαρξη κάποιου κυπέλλου,με μόνη απόδειξη τους ισχυρισμούς κάποιου.

Ελευθερώστε τα λήμματα από την καταδυνάστευση ορισμένων που αγνοούν τι σημαίνει ελευθερία λόγου και έκφρασης.Και τις σελίδες συζήτησης επίσης.--77.49.65.128 17:21, 1 Μαρτίου 2016 (UTC)

Οι τίτλοι επισημοποιούνται (περνιούνται στο ιστορικό των συλλόγων) μετά το πέρας του πρωταθλήματος και όχι με την μαθηματική τους κατάκτηση... Κοινώς επισημοποιούνται όταν επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το πέρας αυτού... Τα υπόλοιπα (πανηγύρια και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις) προέρχονται περισσότερο από τον οπαδικό φανατισμό παρά τις επίσημες αρχές (σύλλογος και διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος)... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:26, 1 Μαρτίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 6-3-2016

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στα ψευδωνυμα του Ολυμπιακού, αναφερετε και το "Κοκκινοι". Εκτος του οτι 52 χρονια (οσα νομιζω οτι θυμαμαι), δεν το εχω ακουσει ποτε, τα χρωματα του Ολυμπιακού μας ειναι το ερυθρο και το λευκο!!! (Να μην αρχισω την αναλυση της σημειολογιας τους - ειναι γνωστη).

Η εδρα μας ονομαζεται και επισημα απο την ΠΑΕ "Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκακης" και οχι γηπεδο και ετσι το ξερουμε οσα χρονια ζουμε.

Οι διαφοροι ταχα "γλωσσογνωστες" διακρινουν διαφορά αναμεσα σε "σταδιο" και "γηπεδο", με κριτηριο την υπαρξη διαδρομων αγωνων δρομου.

1η παρατηρηση: Ακομα και αν οι αρχαιοι Έλληνες ονομαζαν τους αγωνιστικους χωρους "σταδια" ΔΕΝ υπηρχε ποδοσφαιρο (!), για να μην παμε και στην ακριβη προελευση της λεξης.

2η παρατηρηση: Οι διαφοροι ανα τον Κοσμο αγωνιστικοι χωροι που ονομαζονται "Αρενες" (και ΟΧΙ Αρήνες - παλι κατα τους ταχα γλωσσογνωστες), μεταξυ των οποιων βρισκονται γηπεδα, κλειστα γυμναστηρια, ακομα και πισινες (!), εχουν άμμο στο δαπεδο ;;; ή μηπως εχουν καποια σχεση με τις ρωμαϊκες αρενες, που ηταν στρωμενες με αμμο; (Arena σημαινει άμμος στα λατινικα και στα συγχρονα ισπανικα)

Την εδρα μας λοιπον την ονομαζουμε οπως θελουμε εμεις, και την ονομαζουμε ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, γιατι αυτο ειναι το πατροπαραδοτο ονομα της, χρονια τωρα! Αναφορά: Αντώνης Νικ. Φραγκίσκος e-mail: fran5oly@yahoo.gr 79.130.67.227 17:00, 6 Μαρτίου 2016 (UTC)

Αφιέρωμα με τους τίτλους-91 χρόνια

Στο ηλ.σάιτ Gavros.gr υπάρχει αφιερωμα για τα 91α γενεθλια του Ολυμπιακού,όπου παρουσιάζονται και οι τίτλοι του συλλόγου.

Εδώ www.gavros.gr/content/football/92007-91-xronia-thrylos-vids .--77.49.16.51 07:59, 10 Μαρτίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 21-3-2016

Κατάσταση: έγινε

Διόρθωση, αντί "Στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη τη Σάντος του περίφημου Πελέ, την κορυφαία τότε ομάδα του κόσμου" Στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τη Σάντος του περίφημου Πελέ, την κορυφαία τότε ομάδα του κόσμου Αναφορά: Κώστας Πριμικύριος 94.70.248.59 11:02, 21 Μαρτίου 2016 (UTC)

 Έγινε MarkosDr (συζήτηση) 11:37, 21 Μαρτίου 2016 (UTC)

Αφαιρέσεις τεκμηρίωσης και περιεχομένου

Παρατηρείται εκτεταμένη αφαίρεση κειμένου και τεκμηρίωσης. Το λήμμα οδηγείται σε κλείδωμα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:12, 14 Μαΐου 2016 (UTC)

Έδρα: Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ο χρήστης Vrahomarinaner επικαλείται "έγκυρα στοιχεία" βάσει των οποίων το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν φέρει την επίσημη ονομασία: "Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπως πρόσθεσα εχθές στο πλαίσιο στοιχείων της ομάδας. Πέραν της ιστορικότητας της ονομασίας του ως Στάδιο, στην ίδια την Βικιπαίδεια το συγκεκριμένο γήπεδο αναφέρεται με αυτό ακριβώς το όνομα στο αντίστοιχο λήμμα. Αν τα στοιχεία είναι όντως έγκυρα, θα έπρεπε να αλλάξει και ο τίτλος του λήμματος της Βικιπαίδειας. Ελπίζω πάντως η αντίρρηση στην χρήση της λέξης "Στάδιο" να μη βρίσκεται στην έλλειψη διαδρομών αγώνων δρόμου, γιατί τότε θα πρέπει να προτείνουμε σε δεκάδες ομάδες να αλλάξουν την ονομασία των αγωνιστικών τους χώρων (γηπέδων, κλειστών γυμναστηρίων και κολυμβητηρίων). --Οσελότος (συζήτηση) 14:16, 17 Μαΐου 2016

Ακόμη κι αν ο Βραχοτέτοιος αποτελούσε αξιόπιστη πηγή, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε καλύτερα από
* το προσωπικό του ίδιου του σταδίου
* την επιχείρηση που έχει συσταθεί για την οικονομική του εκμετάλλευση
* την ΠΑΕ Ολυμπιακός (Από τότε άλλαξε και η ονοµασία του, σε «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης» προς τιµήν του...) που φιλοξενείται εκεί.
Θα 'θελα να 'ξερα, πριν πετάξει τα δικά του για να μας κουφάνει ομαδόν, διαβάζει κανά λήμμα στη ΒΠ μαζί με τις παραπομπές που αυτό περιλαμβάνει; (και κάποιοι έχουν προσφέρει τα χρόνο/όρεξή τους για να το δημιουργήσουν και τεκμηριώσουν) --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 09:09, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

Μην πυροβολειτε τον Πιανιστα! Ενταξει φιλοι μας, εγω φταιω εν μερει, γιατι ο χρήστης Vrahomarinaner ειχε ηδη συμφωνησει στη αλλαγη της ονομασιας με μηνυμα που μου απεστειλε και μαλιστα την αποκατεστησε ο ιδιος. Απλως εγω βιάστηκα να δημοσιευσω και εδω τς αποψεις μου (πριν δω το μηνυμα του), περισσοτερο για να δημιουργησω συζητηση, γιατι η παραποιηση της ονομασιας του Στασδίου Καραϊσκάκη απο τους διαφορους αθλητικογραφους με ενοχλει αφανταστα. Το κερδος παντως ειναι οτι μου δωσατε και τυπικα στοιχεια για να βομβαρδισω (οπως εχω σκοπο) ολον τον αθλητικο τυπο με επιπλεον επιχειρηματα για τη σωστη ονομασια του Σταδίου Καραϊσκάκη. Ουσιαστικα επιχειρηματα παντως εχω παραθεσει στη συζητηση "Σχόλιο 6-3-2016" ως μη εγγεγραμμενος τοτε χρηστης. --Οσελότος (συζήτηση) 14:26, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

Έτσι! Όλοι διαβάζουμε ΒΠ για να ενημερωνόμαστε σφαιρικά και αντικειμενικά. Ειδικά οι πανάσχετοι, πριν εκφράσουν άποψη για το πόσο κάνει 1+1... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:11, 17 Μαΐου 2016 (UTC)
edit: πάνω σε αυτό το "σωστη ονομασια" και επειδή φαίνεσαι καινούργιος στο εγχείρημα. Στη ΒΠ ελάχιστη σημασία έχει το σωστό ή λάθος, αλλά το τι έχουν γράψει οι αξιόπιστες πηγές (που συνήθως βέβαια γράφουν το σωστό). Επίσης, ουδεμία αξία έχει το τι πιστεύουμε εσύ και εγώ ως σωστό ή λάθος (αυτό, για το "Ουσιαστικα επιχειρηματα"). Εάν θεωρείς ότι κάτι είναι λάθος, απλώς δεν ασχολείσαι να το εισάγεις σε λήμμα, ακόμη κι αν έχεις βρει τεκμηρίωση επ' αυτού. Όταν όμως το εισάγει άλλος ή το βρίσκεις ήδη εισηγμένο, εννοείται σε αμφότερες περιπτώσεις τεκμηριωμένο, τότε η Πολιτική απαγορεύει να το αφαιρέσεις. Μπορείς κάλλιστα να βρεις τεκμηρίωση για το σωστό και να το προσθέσεις μαζί, πάντα, με την τελευταία. Στην καμία όμως δεν αφαιρείς την αντίθετη άποψη, καθώς οφείλουν να παρουσιάζονται αγκαλιά και με ισοβαρή προβολή. Εάν χρειάζεσαι συγκεκριμένους συνδέσμους για τα παραπάνω στην Πολιτική, μπορούν να σου δοθούν. Θα έπρεπε όμως ήδη να τα γνωρίζεις, δεδομένου ότι το καλωσόρισμα εδώ και πλέον του μήνα στη σελ. σου Συζήτησης, περιέχει προτροπή για να ασχοληθείς με την Πολιτική (ουσιαστικά, αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που καλωσορίστηκες). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:06, 18 Μαΐου 2016 (UTC)

-Πληροφοριακά δεν είμαι ο "βραχοτέτοιος" αλλά η ΜΑΡΙΝΑ(προσέξτε τ όνομα)ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:06, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

-Και για τον φίλο ΟΣΕΛΟΤΟ εγώ τίτλους αναιρούσα ούτε καν είχα δεί την επεξεργασία του.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 17:09, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

Απλοποίηση ή απλούστευση;

Ο CubicStar τροποποίησε την εξής παράγραφο-σημείωση (μορφή Α) του λήμματος

σημ.: βιβλίο για την ιστορία του συλλόγου εμφανίζει επίσης το 1980, κατόπιν επαγωγικού συλλογισμού σχετικά με τη νίκη 4-3 του πρωταθλητή ΟΣΦΠ επί του κυπελλούχου ΑΓΣ Καστοριάς και την απονομή στον πρώτο τροπαίου από το Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (τον τότε ΠΣΑΤ),[1] σε συνάντηση που ο τύπος της εποχής κατέγραψε ως φιλική.[2] Για μία τέτοια επιτυχία κάνουν επίσης λόγο κάποιες τρίτες και ανεξάρτητες πηγές,[3] με αφετηρία το 2007,[4] χωρίς αναφορά στο γεγονός ότι ο θεσμός δεν καθιερώθηκε παρά μόνο το 1987.[5] Στους τίτλους του σε διοργανώσεις θεσμικών αρχών του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα ως Σούπερ καπ, έχει πλέον προσθέσει το έπαθλο ΣΑΤ ο επίσημος Ολυμπιακός,[6] ενώ γενικώς στοιχεία αναφορικά με τον παυμένο θεσμό δεν παρέχει ο αρμόδιος για αυτόν φορέας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.[7]

στοχεύοντας στην απλοποίησή της και με αποτέλεσμα αυτή να πάρει την παρακάτω μορφή Β:

Ο Ολυμπιακός προσθέτει στα Σούπερ Καπ και έναν αγώνα του 1980 όταν αγωνίστηκε με τον κυπελλούχο Ελλάδας ΑΓΣ Καστοριάς και τον κέρδισε 4-3.[8][9] Το τρόπαιο απένειμε ο ΠΣΑΤ. Στον Τύπο της εποχής η συνάντηση είχε καταγραφεί σαν φιλική,[10][11] πιο πρόσφατα όμως το παιχνίδι αναφέρεται σαν επίσημο.[12][13] H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν αναφέρει το παιχνίδι.[14]

Θεωρώ τις διαφορές τόσο εμφανείς και εκτεταμένες, σε σημείο να μην πρόκειται για απλοποίηση του νοήματος, αλλά απλούστευση ή καλύτερα υπεραπλούστευση. Και όχι μόνο αυτό, δυστυχώς. Αναλυτικά:

1) το θέμα αφορά σε ένα αμφισβητούμενο τρόπαιο Σούπερ καπ το 1980 και άρχισε από μία θεώρηση βιβλίου καταγραφής της ιστορίας του Ολυμπιακού (παραπομπές 1 και 9 αντίστοιχα). Από τη μορφή Β, όχι μόνο αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, αλλά ο αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα ότι το δημιούργησε η ίδια η ΠΑΕ ΟΣΦΠ (ενώ στην ουσία έχει απλώς ενστερνιστεί την άποψη του συγγραφέα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνει).

2) για τα δεδομένα της ΒΠ, το βιβλίο στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μία τρίτη πηγή, αλλά για ευνόητους λόγους όχι ανεξάρτητη. Η ΠΑΕ δεν αποτελεί ούτε τρίτη, ούτε ανεξάρτητη. Ωστόσο, στη μορφή Β εκείνη που προτάσσεται είναι η δεύτερη, ούσα στην αρχή του κειμένου (ενώ η άλλη ως απλή παραπομπή), λες και το όλο θέμα εξαρτάται από τη δική της άποψη, λες και η τελευταία είναι η περισσότερο βαρύνουσα. Δηλαδή η άποψη της λιγότερο αξιόπιστης πηγής – όχι μόνο από τις δύο, αλλά και από όλες...

Η θέση της ΠΑΕ προστέθηκε στη μορφή Α για λόγους πλουραλισμού (άντε να δούμε τι λέει κι ο άμεσα ενδιαφερόμενος) και αφού είχαν παρατεθεί όλες οι υπόλοιπες πηγές. Σε επίπεδο ΒΠ θα μπορούσε να λείπει. Όπως φυσικά μπορεί κάλλιστα να αφαιρεθεί ως ανεξάρτητη σε μηδενικό βαθμό, από οποιονδήποτε και ανά πάσα στιγμή – δεν γίνεται όλη η σημείωση να στηρίζεται πάνω της.

3) η πλειοψηφία της αθλητικής βιβλιογραφίας, παλαιότερης και σύγχρονης, γραπτής και ηλεκτρονικής, καταγράφει ότι η ΕΠΟ υιοθέτησε τη διεξαγωγή του Σούπερ καπ Ελλάδας, στα πρότυπα πάμπολλων άλλων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, μόλις το 1987 (άρα οτιδήποτε προγενέστερο δεν γίνεται να είχε διεξαχθεί ως Σούπερ καπ). Το σημαντικό αυτό στοιχείο –πολύ σημαντικότερο από τη γνώμη οποιουδήποτε συγγραφέα, πόσο μάλλον της ΠΑΕ ΟΣΦΠ– αποσιωπάται πλήρως κι ο αναγνώστης δεν παίρνει την πληροφόρηση που οφείλουμε να του παράσχουμε.

4) ανάλογη αποσιώπηση υπέστη το γεγονός ότι σε όλες τις χώρες το Σουπερ καπ δεν μπορεί και –φυσικά– δεν το διεξάγει παρά μόνο ένας θεσμικός φορέας του ποδοσφαίρου – στην Ελλάδα κανείς άλλος εκτός της ΕΠΟ (αντίθετα ο ΠΣΑΤ είναι φορέας επαγγελματικός και συνδικαλιστικός – καμία σχέση με θεσμικό του αθλητισμού, πόσο μάλλον ποδοσφαιρικός). Το στοιχείο δεν μπορεί να δοθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι σχοινοβατούμε πάνω από την Πρωτότυπη έρευνα. Από την άλλη, όμως, πρόκειται για επίσης σημαντικότατη πληροφορία. Στη μορφή Α υπήρχε λοιπόν έμμεσα, με την αποστροφή "Στους τίτλους του σε διοργανώσεις θεσμικών αρχών του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα ως Σούπερ καπ" και όποιος αναγνώστης κατάλαβε, κατάλαβε. Η φράση δεν αποτελεί προϊόν POV ή ΠΕ, καθώς πράγματι όλοι οι τίτλοι που περιλαμβάνει το παλμαρέ της ΠΑΕ (παραπ. 6 και 8) κατακτήθηκαν σε διοργανώσεις από θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου (πλην των νταμπλ που δεν είναι τρόπαια, αλλά στατιστικό στοιχείο). Υπάρχουν 10άδες άλλοι τίτλοι που δεν κατατάσσονται στους προηγούμενους και παραδοσιακά η βιβλιογραφία και τα ίδια τα σωματεία δεν μπαίνουν στον κόπο να τα εντάξουν στο παλμαρέ τους.

5) "H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν αναφέρει το παιχνίδι." Όχι, ολική διαστρέβλωση της ουσίας. Η ΕΠΟ δεν αναφέρει τίποτε για το θεσμό γενικά. Εάν ανέφερε το συγκεκριμένο μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια ή αυτά χωρίς το πρώτο, τότε δεν θα είχε νόημα ούτε η θεώρηση του βιβλίου ή της ΠΑΕ, ούτε κανενός άλλου όσο έγκυρος κι αν ήταν, ούτε η σημείωση, ούτε τυχόν απλούστευσή της, ούτε το παρόν κατεβατό. Καθώς όταν μιλάει η διοργανώτρια αρχή, κάθε άλλος (πρώτες-πρώτες οι ΠΑΕ ως υφιστάμενές της) σιωπά να ακούσει και εμείς στη ΒΠ γράφουμε τα λεγόμενα.

6) και χειρότερο. "Πιο πρόσφατα όμως το παιχνίδι αναφέρεται σαν επίσημο." Δυστυχώς, διαστρέβλωση όχι απλώς της ουσίας τώρα, αλλά της ίδιας της πραγματικότητας. Το παιχνίδι πρόσφατα αναφέρεται τόσο σαν φιλικό, όπως ακριβώς παλαιότερα, όσο και επίσημο. Πιο σωστά, πλήθος πηγών δεν το αναφέρουν καθόλου, προφανώς επειδή δεν θέλουν ή/και μπορούν να συμπεριλάβουν έναν φιλικό μαζί με αγώνες που είναι επίσημοι. Σίγουρα η διαγραφή των παραπομπών που υπήρχαν στη μορφή Α για τις προαναφερόμενες πηγές, αποτελεί μη ηθελημένη αστοχία του CubicStar επειδή τις θεώρησε περιττές. Ενώ είναι υπεραπαραίτητες, καθώς εξασφαλίζουν την ισοβαρή, δίκαιη και αμερόληπτη παράθεση αμφότερων των απόψεων – δηλαδή την ευθυγράμμιση με τον πρώτο πυλώνα: nPOV.


Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η μορφή Β της παραγράφου-σημείωσης χρήζει ριζικών τροποποιήσεων. Επ' ευκαιρία θα προστεθούν επιπλέον παραπομπές σε σχέση με τις αρχικές. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 20:44, 18 Μαΐου 2016 (UTC)


Λαμβάνοντας υπόψη κάποια από τα παραπάνω προχώρησα σε ακόμα μία επεξεργασία απλοποίησης. Σίγουρα δεν είναι τέλεια. Θα απαντήσω και πιο αναλυτικά σε όσα γράφεις παραπάνω, αλλά να πω από τώρα ότι πρόθεσή μου είναι να απλοποιήσουμε ένα παράλογα περίπλοκο κομμάτι, για ένα μάλλον ασήμαντο θέμα που έχει γίνει ή κινδυνεύει να γίνει εστία πρωτότυπης έρευνας. Μια παράκληση: υπάρχουν πρότυπα για την παράθεση των πηγών από βιβλία και το ίντερνετ· ας τα χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο μπορούμε. --cubic[*]star 21:37, 18 Μαΐου 2016 (UTC)

Ναι, η ΕΠΟ μπήκε ήδη πρώτη! (αυτή διοργανώνει και από αυτήν αρχίζει το πρόβλημα). Ας μεταθέσουμε τη συζήτηση για τις νέες τροποποιήσεις. ΟΚ για τις refs, η μορφή τους είναι βελτιωμένη/απλοποιημένη σημαντικά – όχι όμως με χρήση του προτύπου url, το βρίσκω ανούσιο σε πεδία και υπερβολικό σε κώδικα + χώρο στο λήμμα (εάν δεν βαριέσαι, μπορείς να τις μετατρέψεις). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:55, 18 Μαΐου 2016 (UTC)
(Επανέρχομαι με μια λίγο μεγαλύτερη απάντηση) Το λήμμα, όπως και πολλά άλλα ποδοσφαιρικά, πάσχει από υπερβολικές (επ)εξηγήσεις που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Ο αναγνώστης -και κυρίως αν μπορούμε να φανταζόμαστε πάντα τον εντελώς άσχετο με το θέμα που μπαίνει στην εγκυκλοπαίδεια για να πληροφορηθεί- πρέπει να βλέπει τί συμβαίνει καθαρά, να βλέπει πράγματα που έχουν μια ροή και μια λογική, και φυσικά να διαβάζει κάτι τεκμηριωμένο και όσο το δυνατόν ουδέτερο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε αυτό το λήμμα και σε άλλα ποδοσφαιρικά, όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Εναν από τους λόγους για αυτό τον παραθέτεις και εσύ λίγο παραπάνω.
Γράφεις: «Το στοιχείο δεν μπορεί να δοθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι σχοινοβατούμε πάνω από την Πρωτότυπη έρευνα. Από την άλλη, όμως, πρόκειται για επίσης σημαντικότατη πληροφορία. Υπήρχε λοιπόν έμμεσα, με την αποστροφή [...] και όποιος αναγνώστης κατάλαβε, κατάλαβε.» Εδώ είμαστε! Γράφεις μόνο για τον εαυτό σου, πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο ο ίδιος και που τα περνάς από σπόντα και στον αναγνώστη και «όποιος κατάλαβε, κατάλαβε». Ναι, αλλά δεν πάει έτσι. Οι εξηγήσεις σου όπως τις περνάς με λαβυρινθώδη τρόπο στο λήμμα (εξού όλα αυτά με τους εκφωνητές από το Youtube και άλλα παντελώς εκτός της λογικής της Βικιπαίδειας) είναι δικαιολογίες προς τον εαυτό σου περισσότερο. Κάτι σαν «πρέπει να το πω, αλλά δεν μπορώ να το πω στρέιτ, αλλά ας το στρίψω και λίγο», κλπ. Μετά έρχεται και το editorializing (πχ γιατί ήταν με μαύρο οι χρονολογίες μετά το 2007 για να δείξεις την αλλαγή στη στάση των πηγών για το ΣΚ του 1980 αν όχι για την προσωπική σου εκτίμηση;) Αυτά με επικάλυψη τα κλισέ των αθλητικογράφων (οι πράσινοι, οι ερυθρόλευκοι, οι δικέφαλοι του βορρά και άλλα που πρέπει και αυτά να αφαιρεθούν από τα λήμματα) κάνουν το λήμμα ανοιχτό σε κάθε είδους αναζητήσεις.
Τα πράγματα είναι απλούστερα: Πόσα πρωταθλήματα πήρε η (όποια) ομάδα; Τόσα όσα μετρά η ΕΠΟ. Κύπελλα; Το ίδιο. Αλλους τίτλους; Οσα δείχνουν να συμφωνούν οι πηγές.
Οπως είχα γράψει και αλλού, οι γνώσεις και η διάθεση της συνεισφοράς σε κάτι που το γνωρίζουμε καλά είναι ανοιχτός δρόμος για την πρωτότυπη έρευνα. Σκεφτείτε το λίγο όλοι. --cubic[*]star 08:59, 22 Μαΐου 2016 (UTC)
Τα πράγματα είναι απλούστερα: Πόσα πρωταθλήματα πήρε η (όποια) ομάδα; Τόσα όσα μετρά η ΕΠΟ. Κύπελλα; Το ίδιο. Αλλους τίτλους; Οσα δείχνουν να συμφωνούν οι πηγές. Ακριβώς, άρα ---> Μορφή Γ (όπως και στα λήμματα του αιωνίου αντιπάλου: [3], [4]). Επειδή όμως το "δείχνουν" μπορεί να είναι αφενός συνέπεια POV, αφετέρου παραποίησης πηγών και επιπλέον αμφισβητείται εύκολα (δες συνεχείς διαγραφές/αναιρέσεις), πρέπει να παραθέτονται όλες οι διαθέσιμες πηγές – και να ψάχνουμε να βρούμε ακόμα περισσότερες. Δεν θεωρώ ότι εάν οι 3 γραμμές επανέλθουν σε 6, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η σαφήνεια του λήμματος και να μπερδευτεί ο εντελώς άσχετος αναγνώστης. Σίγουρα πάντως έχουμε επίσης υποχρέωση να πληροφορήσουμε σφαιρικά τον μη άσχετο, πολύ δε περισσότερο τον μπερδεμένο αναγνώστη που ακούει δύο ή και τρεις αντικρουόμενες απόψεις και μπαίνει στη ΒΠ –έχοντας εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ουδετερότητά της– για να ξεκαθαρίσει τι στο καλό συμβαίνει. Αυτά λένε οι πηγές, κύριε, τα συμπεράσματα δικά σου (εντάξει, στη μορφή Α είχε και κάποια δικά μου, αλλά αυτό πλέον είναι παρελθόν). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 14:03, 22 Μαΐου 2016 (UTC)

-Οι παραπομπές 1 και 9 προστέθηκαν απο τον κύριο Πετρουλάκη μετά από δική μου αναφορά και τον ευχαριστώ που με εμπιστεύθηκε.Το βιβλίο στις σελ.326-7 αναφέρει λεπτομερώς τις διοργανώσεις των Σ.Κ έως το 1997,και στη σελ.378 έχει φωτο με το γύρο του θριάμβου με λεζάντα αυτά που λέει ο κ.Πετρουλάκης.Δεν εμπνεύστηκε όμως η ΠΑΕ Ολυμπιακός απ αυτό και είναι ψευδές.Οπως ψευδές είναι ή τουλάχιστον λανθασμένο το υπόλοιπο σκεπτικό που παραθέτει.Αργότερα θα αναφερθώ αναλυτικά.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 10:08, 19 Μαΐου 2016 (UTC)

-Παρ.2:το αν είναι ουδέτερη πηγή το αφήνω στην κρίση καθενός.Πάντως είναι" Ολυμπιακών" αισθημάτων.Αυτό δεν αναιρεί την αλήθεια.

-Παρ 3:Το σουπερ καπ υιοθετήθηκε το 1980 με ιδέα του ΠΣΑΤ,περίοδο που το υιοθέτησαν οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες.Η ιδέα του ευρωπαικού σουπερ καπ ξεκίνησε το 1972 απο ολλανδο δημοσιογράφο.

-παρ 4:Εδώ κάτι υποψιαζόμαστε αλλά καλύτερα να το πεί ο ίδιος.

-παρ 5:λέει πως η ΕΠΟ δεν αναφέρει το θεσμό.Ποιος τότε τον εμπόδισε να γίνει κάποια έτη που δεν έγινε?Η ΕΠΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ?Ποιός?

-παρ 6:οι πηγές που τον αναφέρουν ως φιλικό είναι "φιλικά"λανθασμένες ή σκόπιμα άσχετες με το θέμα.Το sport-fm +RSSSF αποδίδουν σωστά την αλήθεια.

-Σε λιγες γραμμές.Με απλο τρόπο.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ αναλύονται και βαθύτερα.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 10:40, 19 Μαΐου 2016 (UTC)

ΥΓ.Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κείμενο.Θελετε 3 σουπερ καπ?Καμιά αντίρηση.Το 80 είναι όμως η "μαμά τους".Ιδέα του ΠΣΑΤ που γέννησε τα υπόλοιπα.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 12:57, 19 Μαΐου 2016 (UTC)

Νομίζεις ότι βοηθά την παρούσα συζήτηση η αφαίρεση τεκμηριωμένου κειμένου και των σχετικών παραπομπών –επειδή προφανώς σε βρίσκει αντίθετο– πριν την ολοκλήρωσή της και μάλιστα με την επιθετική αιτιολόγηση "οι αηδίες και τα πειράματα δεν σταματούν.Αναίρεση."; Η συμπεριφορά σου –παρελθούσα και σημερινή– περιγράφηκε στο Σημειωματάριο διαχειριστών. Εδώ απλώς γνωστοποιείται, επειδή ο τυχόν αναγνώστης ίσως να νομίζει ότι το ζήτημα με τη συγκεκριμένη παράγραφο είναι πρόσφατο (αντίθετα έχουν λάβει θέση πλήθος συντακτών, όπως και άλλοι διαχειριστές πλην του Cubic Star). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:38, 21 Μαΐου 2016 (UTC)

-Εγώ απλά επανέφερα την επεξεργασία του Cubic*star την οποία εσύ δεν σεβάστηκες.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 06:00, 22 Μαΐου 2016 (UTC)

 1. "... ήταν ένας αγώνας μεταξύ του πρωταθλητή και της κυπελλούχου, στον οποίο απονεμείθηκε τρόπαιο και κακώς θεωρείται από κάποιους φιλικό.", από το: "Χρυσός θρύλος, η ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού • 1925-1997, 72 χρόνια δόξας", Ηλίας Λέκκας, Εκδόσεις Art Press, Αθήνα 1997, σελ. 326-327 ή 378 (η απόδοση του κειμένου δεν έχει διασταυρωθεί ως προς ακρίβεια και ορθογραφία)
 2. α) εφημ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: "... θα γίνει φιλικό παιγνίδι μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της κυπελλούχου Καστοριάς." (28.05.1980, σελ. 4 στήλη 5η) και "Παρά το ότι ο αγώνας είναι φιλικός, το ενδιαφέρον του είναι τεράστιο..." (29.05.1980, σελ. 4)
  β) εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: "Ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος Ελλάδος για το 1980 θα παίξουν σήμερα σε φιλικό παιχνίδι." (29.05.1980, σ. 10)
 3. α) Σούπερ Καπ: Ένας… ξεχασμένος θεσμός, αρθρογράφος του sport-fm.gr (31.10.2007)
  β) Greece - List of Super and League Cup Finals, Σπύρος Καρασούλος και Αλέξανδρος Μαστρογιαννόπουλος για το RSSSF (προσθήκη εκ των υστέρων και πιθανώς το 2010)
 4. κατά το ίδιο έτος, άλλες πηγές δεν περιλάμβαναν το 1980 στις χρονιές για τις οποίες υπάρχουν αναφορές περί κάποιου "αγώνα Σούπερ καπ" πριν την εναρκτήρια διοργάνωσή του από την ΕΠΟ το 1987. Για παράδειγμα:
  Super Cup-ρίτσιο!, Μαριάννα Αξιοπούλου στο sportime.gr (ανάρτηση infobeto.com), 30.10.2007 (αφιέρωμα σε προσωρινή αναβίωση του θεσμού από ΕΠΟ για διεξαγωγή του αγώνα ΟΣΦΠ-ΑΕΛ)
 5. α) Σαν σήμερα το "1987: Στο πρώτο ελληνικό σούπερ καπ ο Ολυμπιακός νικά 1-0 τον ΟΦΗ...", pamesports.gr, 29.08.2012
  β) σχόλιο εκφωνητή σε αρχή τηλεοπτικής μετάδοσης και απόσπασμα ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός επ' ευκαιρία του αγώνα κυπέλλου Φιλίας & Αλληλεγγύης στις 29.08.1987
 6. Τρόπαια, ιστότοπος ΠΑΕ Ολυμπιακός
 7. ενότητα Αρχείο, ιστότοπος ΕΠΟ
 8. Τρόπαια, ιστότοπος ΠΑΕ Ολυμπιακός
 9. "... ήταν ένας αγώνας μεταξύ του πρωταθλητή και της κυπελλούχου, στον οποίο απονεμείθηκε τρόπαιο και κακώς θεωρείται από κάποιους φιλικό.", από το: "Χρυσός θρύλος, η ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού • 1925-1997, 72 χρόνια δόξας", Ηλίας Λέκκας, Εκδόσεις Art Press, Αθήνα 1997, σελ. 326-327 ή 378
 10. εφημ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: "... θα γίνει φιλικό παιγνίδι μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της κυπελλούχου Καστοριάς." (28.05.1980, σελ. 4 στήλη 5η) και "Παρά το ότι ο αγώνας είναι φιλικός, το ενδιαφέρον του είναι τεράστιο..." (29.05.1980, σελ. 4)
 11. εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: "Ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος Ελλάδος για το 1980 θα παίξουν σήμερα σε φιλικό παιχνίδι." (29.05.1980, σ. 10)
 12. Σούπερ Καπ: Ένας… ξεχασμένος θεσμός, αρθρογράφος του sport-fm.gr (31.10. 2007)
 13. Greece - List of Super and League Cup Finals, Σπύρος Καρασούλος και Αλέξανδρος Μαστρογιαννόπουλος για το RSSSF
 14. ενότητα Αρχείο, ιστότοπος ΕΠΟ

Ιδρυση και ονομασίες ΠΣΑΤ

Εδώ www.psat.gr/about/ταυτότητα ,o ίδιος ο ΠΣΑΤ μας ενημερώνει ότι το 1978 πήρε αυτήν την ονομασία και κατ'επέκταση ως ΠΣΑΤ και όχι ΣΑΤ,διοργάνωσε το σούπερ καπ του 1980.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:35, 8 Ιουλίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 9-8-2016

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Παραλειψη αναφορας Κυριακου Δουρεκα Διευθυντης Ποδοσφαιρικου Τμηματος Αναφορά: Κυριακος Δουρεκας kdourekas@olympiacos.org 79.167.161.25 22:16, 8 Αυγούστου 2016 (UTC)

Κύπελλο ΠΑΣΧΑ

http://www.sport24.gr/football/ellada/GreekCup/podosfairo-kai-to-pasxa.2237930.html

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:16, 1 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Κυπελλο Χριστουγέννων

http://www.gazzetta.gr/stili/afierwmata/article/684304/kypello-hristoygennon-oi-dikes-mas-boxing-days --Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:24, 1 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 25-1-2017

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Ο ΒΟΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ Αναφορά: JP 91.140.89.9 20:05, 25 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Όλες οι νίκες(105) του Ολυμπιακού στα Ευρωπαικά κύπελλα.

1963/64 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Ζαγκλέμπιε 2-1, 2-0

1963/64 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Λιόν 2-1

1965/66 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-1

1966/67 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0

1968/69 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Ρέικιαβικ 2-0, 2-0

1968/69 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Ντανμφέρλιν 3-0

1971/72 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ντιναμό Μόσχας-Ολυμπιακός 1-2

1972/73 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Κάλιαρι 2-1, 1-0

1972/73 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Τότεναμ 1-0

1974/75 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Σέλτικ 2-0

1974/75 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-0

1976/77 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Σπορτούλ 2-1

1977/78 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1

1978/79 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Λέφσκι 2-1

1979/80 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Νάπολι 1-0

1981/82 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Κραϊόβα 2-0

1982/83 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Έστερ 2-0

1983/84 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Άγιαξ 2-0

1983/84 Κύπελλο Πρωταθλητριών: Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

1984/85 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Ξαμάξ 1-0

1986/87 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Ουνιόν 3-0, 3-0

1989/90 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Ράντ 2-0

1990/91 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός-Φλαμουρτάρι 3-1, 2-0

1992/93 Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσερνομόρετς-Ολυμπιακός 0-3

1992/93 Κύπελλο Κυπελλούχων: Μονακό-Ολυμπιακός 0-1

1993/94 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Μπότεφ 5-1, 3-2

1993/94 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Τενερίφη 4-3

1995/96 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Σλάβια Σόφιας 1-0, 2-0

1995/96 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Μάριμπορ 2-0, 3-1

1995/96 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Σεβίλλη 2-1

1997/98 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μοζίρ 5-0

1997/98 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0

1998/99 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ανόρθωση 2-1, 4-2

1998/99 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Κροάσια 2-0

1998/99 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-0

1998/99 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Πόρτο 2-1

1999/00 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0

1999/00 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μόλντε 3-1

1999/00 Κύπελλο UEFA: Γιουβέντους-Ολυμπιακός 1-2

2000/01 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Λιόν 2-1

2000/01 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Βαλένθια 1-0

2000/01 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Χέρενφεν 2-0

2001/02 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Λιλ 2-1

2002/03 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2

2003/04 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 3-0

2004/05 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 1-0

2004/05 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μονακό 1-0

2004/05 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Λα Κορούνια 1-0

2004/05 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Σοσό 1-0, 1-0

2005/06 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

2007/08 UEFA Champions League: Βέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3, 0-3

2007/08 UEFA Champions League: Λάτσιο-Ολυμπιακός 1-2

2008/09 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0

2008/09 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Νόρτζελαντ 5-0, 2-0

2008/09 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1

2008/09 Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Χέρτα 4-0

2009/10 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0, 2-0

2009/10 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Σέριφ Τιρασπόλ 1-0, 2-0

2009/10 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0

2009/10 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Αλκμάαρ 1-0

2009/10 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης 2-1

2010/11 UEFA Europa League: Ολυμπιακός-Μπέσα 6-1, 5-0

2010/11 UEFA Europa League: Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

2011/12 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

2011/12 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1

2011/12 UEFA Champions League: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1

2011/12 UEFA Europa League: Ολυμπιακός-Ρουμπίν Καζάν 1-0, 1-0

2011/12 UEFA Europa League: Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1

2012/13 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

2012/13 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1, 2-1

2013/14 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1, 3-0

2013/14 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

2013/14 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

2014/15 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

2014/15 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0

2014/15 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2

2015/16 UEFA Champions League: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3

2015/16 UEFA Champions League: Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1, 1-0

2016/17 UEFA Europa League: Ολυμπιακός-Αρούκα 2-1, 1-0

2016/17 UEFA Europa League: Γιανγκ Μπόις-Ολυμπιακός 0-1

2016/17 UEFA Europa League: Ολυμπιακός - Αστάνα 4-1

2016/17 UEFA Europa League: Οσμανλίσπορ - Ολυμπιακός 0-3

2017/18 UEFA Champions League: Παρτίζαν - Ολυμπιακός 1-3

2017-18 UEFA Champions League: Ολυμπιακός -Ριέκα 2-1, 1-0

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 22:39, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Αίτηση επεξεργασίας, 23-03-2017 Νεος Προπονητης

Τάκης Λεμονής --Οσελότος (συζήτηση) 16:38, 23 Μαρτίου 2017 (UTC)

Αγαπητέ Οσελότε, σου έχω εξηγήσει ότι στο κουτάκι πληροφοριών συλλόγου ο προπονητής αλλάζει μέσω Wikidata! Έτσι τον άλλαξα εγώ τώρα τον προπονητή. Περισσότερα στο κυρίως λήμμα θα προσθέσεις όταν λήξει η προστασία του. --Ttzavarasσυζήτηση 17:23, 23 Μαρτίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 9-4-2017

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Παρακαλώ να αρθεί η προστασία της σελίδας για να προστεθούν νέα στοιχεία. Αναφορά: Vrahomarinaner (συζήτηση) 14:01, 9 Απριλίου 2017 (UTC)

http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/316794/protathlitis-ellados-o-olympiakos-sto-protathlima-gia-3i-seri

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 14:11, 9 Απριλίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 24-4-2017

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

44 πρωταθλήματα πλέον Αναφορά: 2A02:582:587D:B200:9C5C:205D:F0E0:9F62 14:28, 24 Απριλίου 2017 (UTC)

Θα προστεθεί όταν γίνει η απονομή του τροπαίου. --C Messier 15:40, 25 Απριλίου 2017 (UTC)

εληξε

γιατι δεν περνάτε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό?Μετά την δικαστική απόφαση το θέμα έληξε.Εκτός για κάτι πικραμένους βέβαια αλλά τι να κάνουμε.Dura lex sed lex.

Δεν έχει γίνει ακόμη η απονομή του τροπαίου. --C Messier 15:39, 25 Απριλίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 7-5-2017

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

θα ανοίξει επιτέλους η σελίδα?Έχει μείνει στη προιστορική εποχή Αναφορά: Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:37, 7 Μαΐου 2017 (UTC)

Πρόεδρος ο Μαρινάκης?

Ο κύριος Μαρινάκης δεν είναι στη θέση του προέδρου πλέον. Den iparxi vasilias tis ellados (συζήτηση) 11:55, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Τα ιδρυτικά μέλη

δεν είναι εγκυκλοπαιδικό θέμα. Πρέπει να αφαιρεθούν από το λήμμα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:54, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Αντιθέτως, δεν είναι τόσα πολλά για το μέγεθος του λήμματος για να είναι πρόβλημα. --cubic[*]star 18:50, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Η εγκυκλοπαιδικότητα δεν καθορίζεται από το μέγεθος του λήμματος. Δεν έχουν notability οι συγκεκριμένοι Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:53, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Κοίταξα για παράδειγμα τον λημμα της Ρεαλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στην αγγλική ΒΠ και δεν διάβασα τους καταλόγους με τα ιδρυτικά μέλη ή την σύνθεση του πρώτου ΔΣ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:55, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Πράγματι ως άτομα μπορεί να μην έχουν, αλλά εδώ είναι το λήμμα της ομάδας. --cubic[*]star 19:04, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Κλείδωμα χωρίς αιτία

Κλείδωσαν το λήμμα γιατί προσπάθησα να αναιρέσω κάποιον χρήστη που έβαζε ότι ο Ολυμπιακός έκανε φέτος κακή πορεία στην Ευρώπη και τα δικαστικά που απασχολούν τον Μαρινάκη.

Όταν μπαίνεις στους ομίλους , μόνο εσύ, και σου έρχονται Μπαρτσα, Γιουβε(νταμπλούχοι φέτος στις χώρες τους) και η Σπορτινγκ Λισαβόνας, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Αυγουστο, η ΑΕΚ επίσης από το CL, ενώκαι στο Γιουρόπα θα είχε αποκλειστεί αν δεν ισοφάριζε στο 93, με γκολ οφσάιντ την Αούστρια.

Και μετά σου λέει ο άλλος για βαθμούς. Ποιους βαθμούς. Αλλο cl,άλλο γιουροπα.

Στον Μαρινάκη τώρα. Ο Μαρινάκης έχει αθωωθει αλλά δεν το ξέρουν. Μάλλον δεν το λένε. Δυο μικρουποθέσεις που έμειναν, έχουν αθωώσει το Μαρινάκη παλιά και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι βαριές κατηγορίες κατέπεσαν.

Για το Noor1 , δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό.

Κλείδωσαν το λήμμα σε μεταγραφική περίοδο. Όλη η ομάδα θα αλλάξει. Πως θα περάσουμε τους νέους παίκτες. Ζητώ να ανοίξει το λήμμα και να γίνει αποκλεισμός στο χρήστη που βανδαλίζει.--Public danger (συζήτηση) 17:18, 16 Μαΐου 2018 (UTC)

Όλα τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προιόν οπαδικού POV και συνεπώς είναι αποκλειστικά δικές σου απόψεις για το πως πρέπει να θεμελιώνεται ένα εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Δεν είσαι γνώστης βασικών κανόνων, αναιρείς τεκμηριωμένο κείμενο και έρχεσαι να ξεκινήσεις debate για να αποδείξεις αθωότητες χωρίς να σου το έχει ζητήσει κανείς. Δεν είναι τμήμα επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός το λήμμα. Το γιατί κλειδώθηκε: μπορείς να το απαντήσεις μόνος βλέποντας τις συνεισφορές σου και τον διορθωπόλεμο που ξεκίνησες πριν μία εβδομάδα. Εσύ ουσιαστικά οδήγησες τα πράγματα σε αυτή τη κατεύθυνση, άρα ήρθε η ώρα και να το λουστείς (με το συμπάθειο κιόλας). Α, και επίσης σταμάτα να αναιρείς συζητήσεις. Τα λέμε ξανά σε κάνα δύο-τρία χρόνια όταν ανοιχτεί και πάλι ¯\_(ツ)_/¯ Glucken123 (συζήτηση) 18:02, 16 Μαΐου 2018 (UTC)

σωστά μου φαίνεται ότι τα γράφει ο κ. Public danger. οι επεξεργασίες του κ Glucken123 για την επίδοση του ΟΣΦΠ είναι επιθετικές και POV. --Firestarterfighter (συζήτηση) 18:23, 16 Μαΐου 2018 (UTC)

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯\_(ツ)_/¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ Glucken123 (συζήτηση) 18:24, 16 Μαΐου 2018 (UTC)

Καταρχήν συζητήστε εδώ και βγάλτε άκρη να ξεκλειδωθεί το λήμμα, δεν γίνεται να επιτρέπουμε ένα μπάχαλο με αναιρέσεις, επίσης πιστεύω ότι κάνει ένας πρόεδρος στην προσωπική του ζωή ή εταιρεία δεν έχει δουλεία στο λήμμα του οποιουδήποτε συλλόγου. Όταν αυτά μπαίνουν στο λήμμα σκοπό έχουν να μειώσουν τον κάθε σύλλογο και τις επιτυχίες του, αυτά αφορούν την δικαιοσύνη όχι μια εγκυκλοπαίδεια ή το λήμμα του συλλόγου , βαλτε τα στο λήμμα του προέδρου εκεί ναι πάνε, προτείνω να αφαιρεθούν αυτά από όλα τα λήμματα συλλόγων όπου υπάρχουν. --*tony esopiλέγε 14:12, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

Καλησπέρα Tony esopi και ευχαριστώ για τη παρέμβαση σου. Η θεωρία σου είναι πολύ σαφής και περιγράφει το πρόβλημα στο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα ως προς την εφαρμογή της στο λήμμα του Ολυμπιακού. Μιας και εγώ ο ίδιος έγραψα το εν λόγω απόσπασμα, θα δεις ότι η περίπτωση του προέδρου Μαρινάκη ΔΕΝ αφορά μόνο τη προσωπική ζωή του, αλλά άμεσα τον ίδιο το σύλλογο. Για να υποστηρίξω την άποψη μου: α) η ίδια η διοίκηση του ΟΣΦΠ χρησιμοποίησε ως πλατφόρμα επικοινωνίας την ΠΑΕ σε μία σειρά σκανδάλων, ενώ οι κατηγορίες αφορούσαν καθαρά τον Μαρινάκη. Από τη στιγμή που συνέβη αυτό, δεν βρίσκω παράλογη την εμπλοκή της ομάδας. Εν συνεχεία, είδαμε σειρά ανακοινώσεων από το 2012 μέχρι σήμερα αποκλειστικά από το σύλλογο, ενώ οι υποθέσεις αφορούσαν ξεψωριστά τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Η ίδια η διοίκηση του Ολυμπιακού ανακάτεψε το σύλλογο τόσο με τα σκάνδαλα των στημένων, αλλά και με το Noor 1 όπου και ο Μαρινάκης για να δηλώσει την αθωότητα του υποστήριξε ότι στοχοποιείται ο Ολυμπιακός και πρόκειται για αθλητική/πολιτική δίωξη. Επίσης, β) στα σκάνδαλα των στημένων αγώνων ενεπλάκησαν πολλές ομάδες και παράγοντες από ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίστοιχα, εάν ρίξει κανείς μία ματιά σε ομάδες του Ιταλικού πρωταθλήματος και στο σκάνδαλο του 2006, θα δει ότι όλες οι ομάδες που εμπλέκονται έχουν ξεχωριστή ενότητα στο λήμμα της ιστορίας τους (όπως η Γιουβέντους ή η Μίλαν). Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό στην Ελλάδα και αποτελεί ιστορικό γεγονός με συμμετοχές παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Τέλος, γ) βρίσκω πραγματικά παράλογο να μην υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα σκάνδαλα ή στο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Μαρινάκης στα ποδοσφαιρικά του Ολυμπιακό από το 2010. Ναι μεν έχει πετύχει τεράστιες επιτυχίες, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν και αναλυθούν εντός του λήμματος, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όσα έχω γράψει δεν έχουν θέση στο λήμμα γιατί "εκθέτουν" και "μειώνουν" τον Ολυμπιακό. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εκτεθεί από μόνο του εδώ και δεκαετίες και υπάρχουν βασικοί υπαίτιοι καθώς και λόγοι. Ας μη ξεχνάμε όσα έχουν διαδραματιστεί. Ευχαριστώ. Glucken123 (συζήτηση) 14:29, 17 Μαΐου 2018 (UTC)


Θα ήθελα να πω ότι το απόσπασμα που έγραψε ο ίδιος ο χρήστης Glucken 123, αν και νέωπας στον χώρο, δείχνουν αναμφίβολα χαρακτητιστικά μεγάλου παίκτου. Νομίζω και ο ίδιος ο Μαρινάκης , αν τα διαβάσει, θα συμφωνήσει[5] .--Public danger (συζήτηση) 17:14, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

Κατ'ευθείαν από τη θύρα 7 η επιβεβαίωση! Είδες Tony esopi; Ευχαριστώ άγνωστε πρίγκιπα. Συνεπώς καμία ανάγκη για αλλαγή ¯\_(ツ)_/¯ Glucken123 (συζήτηση) 17:37, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

Παρακαλώ, αν και δεν είμαι αυτός ο Πρίγκιπας. Πιθανόν να σας δοθεί η ευκαιρία να με ευχαριστήσετε προσωπικώς.--Public danger (συζήτηση) 17:46, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

To κριτήριο αν θα υπάρξει συνδεση ανάμεσα στα σκάνδαλα του Μ. και του Ολυμπιακού, πέρα από οσα είπε ο Glucken123, είναι αν την επισημαίνουν οι αξιοπιστες δευτερογενείς πηγές. Και την επισημαίνουν.[6] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:42, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

Πολύ σωστός ο χρήστης Τζερόνυμο. Γιατί όπως λέει και η πηγή που έβαλε:"All die Jahre wurde viel erzählt, aber es ist nichts herausgekommen. Alles wurde fallengelassen", όλες οι κατηγορίες εναντίον του αποδείχτηκαν ψεύτικες. Ευχαριστώ Τζερόνυμε.--Public danger (συζήτηση) 18:51, 17 Μαΐου 2018 (UTC)

Σχόλιο 27-5-2018

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Για τον προπονητή υπαρχει λήμμα ως Πέδρο Μάρτινς (ποδοσφαιριστής). Επομενως χρειαζονται αλλαγες ή στον τιτλο του λημματος, ή στο ονομα του προπονητη στο "Πλαισιο πληροφοριων συλλογου" (Πέντρο Μαρτίνς) και στο Τεχνικο Επιτελειο που ναι μεν αναγραφεται ως Πέδρο Μάρτινς, αλλά δεν σκεφτηκατε να τον ψαξετε μεσα στη Βικιπαίδεια. Ως προταση εχω να γινει μετακίνηση του Πέδρο Μάρτινς (ποδοσφαιριστής) σε σκετο Πέδρο Μάρτινς, αφου δεν υπαρχει αλλος με το ιδιο ονομα και αλλη ιδιοτητα. (Γιατι δεν αφηνετε το λημμα ελευθερο στους χρηστες;) Ευχαριστω. Αναφορά: Οσελότος (συζήτηση) 21:24, 26 Μαΐου 2018 (UTC)
Φίλε Ttzavaras, για ριξε μα ματιά εδώ να το διορθώσουμε, για να πάμε παρακάτω. Οσελότος (συζήτηση) 20:59, 8 Ιουνίου 2018 (UTC)

Αγαπητέ Οσελότε στο λήμμα πέρασε ο τρέχων προπονητής Πέδρο Μάρτινς. Όσο για το γιατί το λήμμα είναι κλειδωμένο, παράπονα στους φανατικούς οπαδούς, που συνέχεια δημιουργούσαν διορθωπολέμους (δυστυχώς). Επειδή ξέρω πολύ καλά πόσο αγαπάς την ομάδα σου, αλλά οι συνεισφορές σου μόνον οπαδικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, εύχομαι όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα τους να έχουν τη δική σου συνείδηση ως προς το πού γράφουν: Σε εγκυκλοπαίδεια και όχι σε οπαδικό φόρουμ. Ευχαριστώ και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι. --Ttzavarasσυζήτηση 11:01, 9 Ιουνίου 2018 (UTC)

Ενταξει φίλε Ttzavaras. Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες. Υπαρχει ομως κατι ακομα που πρεπει να διορθωθει. Στην παραγραφο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (ποδόσφαιρο)#Τρέχουσα σύνθεση (Επιτελεία), αναφερεται παλι ο Μάρτινς, αλλά αυτη τη φορά χωρις τον προσδιορισμο (ποδοσφαιριστής), που ετσι κι αλλιως ειναι παρωχημενος. Ετσι φαινεται σαν αγραφο λημμα. Σκεφτηκα να μετακινησω το λημμα του Μάρτινς σε σκετο Πέδρο Μάρτινς, αλλά μετα θα φενεται ως αγραφος (κοκκινο) ο συνδεσμος του στο Πλαισιο πληροφοριων συλλόγου. Νομιζω οτι ειναι πιο σωστο να γινει αυτη η μετακινηση, και να διορθωθει ο συνδεσμος του στο Πλαισιο πληροφοριων συλλόγου. Σε παρακαλω βρες λιγο χρονο να ασχοληθεις, αν βεβαια κρινεις σωστη τη συγκεκριμενη μετατροπη. Ευχαριστω, Οσελότος (συζήτηση) 21:07, 9 Ιουνίου 2018 (UTC)

Μα γιατί να ασχολείται ο Ttzavaras κύριε και φίλε και ομοιδεάτη και τρελαίνομαι απόψε Οσελότος και να μην μας δώσει αυτή τη τιμή.--Ολυμπιακάρα (συζήτηση) 21:22, 9 Ιουνίου 2018 (UTC)

Άνοιγμα λήμματος

Το λήμμα πρέπει να ανοίξει. Είναι περίοδος μεταγραφών και δεν υπήρχε και ουσιαστικός λόγος να κλείσει. Από ότι είδα δυο φραγμένοι πλέον χρήστες (PUBLIC Danger και Glucken123) είχαν μια διαφωνία. Τώρα δεν μπορούν να μας ενοχλήσουν πια, αν και διαφωνίες υπάρχουν παντού. --Ολυμπιακάρα (συζήτηση) 08:51, 9 Ιουνίου 2018 (UTC)

Καλό είναι να διαβάσεις τι γράφω στον Οσελότο πιο πάνω. --Ttzavarasσυζήτηση 11:02, 9 Ιουνίου 2018 (UTC)

Επεξεργασία

Χωρίς συγκεκριμένο λόγο, παρά μονάχα, επειδή ο κ. Kalogeropoulos κλείδωσε το λήμμα, τον καλό να κάνει 2-3 "επεξεργασιούλες ρουτίνας". Αρχικά, να αλλάξει τον τονισμό του προπονητή (καθότι μετά από πρόχειρη έρευνα που έκανα, πιθανότερο είναι το Μαρτίνς) και τέλος, στο ρόστερ της ομάδας, να βάλει εσωτερικοό σύνδεσμο στον Εχσάν Χατζισαφί. Ευχαριστώ. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 23:21, 25 Ιουνίου 2018 (UTC)

Απευθύνομαι τυχαία ξανά σε έναν διαχειριστή να κάνει τις παραπάνω επεξεργασίες (ήταν ο πρώτος που είδα κάνοντας scroll up). Παρακαλώ λοιπόν τον κύριο Τζαβάρα να κάνει αυτό τις επεξεργασίες που προτείνω παραπάνω (οι οποίες, πρώτον, είναι, πραγματικά, ρουτίνας και, δεύτερον, αν έχει χρόνο/διάθεση, να συμπληρώσει στο ρόστερ του συλλόγου τους παίχτες που επίσημα ήρθαν ή έφυγαν). Ευχαριστώ. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 09:53, 3 Ιουλίου 2018 (UTC)

 Έγινε Τους παίκτες που ήρθαν ή έφυγαν δεν τους γνωρίζω. --Ttzavarasσυζήτηση 10:01, 3 Ιουλίου 2018 (UTC)
Ευχαριστώ!. Θα ετοιμάσω τη λίστα και θα την παραθέσω (με τους μεν και τους δε). — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:19, 3 Ιουλίου 2018 (UTC)

Να ανοίξει το λήμμα. Έχουμε καταντήσει παραγγελιοδόχοι και ζητιάνοι. Τι είδους κατάσταση είναι αυτή!--Ωραίος (συζήτηση) 09:56, 3 Ιουλίου 2018 (UTC)

Και, ναι, μακάρι να μπορούσε να ανοίξει, αλλά με τη χαοτική συμπεριφορά κάποιων χρηστών την πληρώνουμε κι εμείς οι άλλοι, που τη βρίσκουμε στο να ενημερώνουμε daily κάποια λήμματα. Μας στέρησαν αυτή τη χαρά (ίσως και παραξενιά). — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:21, 3 Ιουλίου 2018 (UTC)

Ttzavaras, θα αναφέρω όσους ανακοινώθηκαν, επίσημα, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ή αυτούς που έφυγαν κι ανακοινώθηκαν από την ομάδα που πήγαν... Έφυγαν: Σίλβιο Προτό, Σεμπά και Αλμπέρτο Μποτία. Ήρθαν: Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Γιάννης Μασούρας. Υπάρχει κι ένας ακόμα που ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά λίγο που οι δημοσιογράφοι το τραβάνε, λίγο που ο Ολυμπιακός ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λίγο η ΑΕΚ, που έχει διαφορετική άποψη, δεν ξέρω αν πρέπει ακόμα να προσθέσουμε και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Φαινομενικά, η μεταγραφή του ανακοινώθηκε επίσημα εδώ και αρκετές μέρες, στην οποία η ΠΑΕ ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα ξεκινήσει την 1η του Ιούλη... Το αφήνω στην κρίση σας το τελευταίο. (Θα σας κρατώ ενήμερο για τις εξελίξεις, ώστε να προχωράτε στις επεξεργασίες, όποτε μπορείτε!) Κάτι ακόμα: στους ποδοσφαιριστές, αναφέρονται παρακάτω εκείνοι με διπλή υπηκοότητα, διορθώστε τον αριθμό του Κούτρη, καθώς δεν φορά το 48, αλλά το 23. Ευχαριστώ ξανά. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 21:34, 6 Ιουλίου 2018 (UTC)


MARKELLOS, καλημέρα! Ήσουν ο πρώτος διαχειριστής που είδα στις πρόσφατες αλλαγές και σκέφτηκα να απευθυνθώ σε εσένα. Έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στο τρέχον ρόστερ (καθώς πολλοί έφυγαν και πολλοί ήρθαν), οι οποίες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, καθότι το λήμμα είναι κλειδωμένο. Επίσης έχουν υπάρξει και αλλαγές στους αριθμούς των παιχτών, τις οποίες θα τις βρεις εδώ (εγώ ο ίδιος προχώρησα στις αλλαγές, κοιτάζοντας πάντα το επίσημο σάιτ του συλλόγου). Οπότε, όποτε μπορείς, προχώρησε στις απαραίτητες επεξεργασίες. Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις χρόνο ή απλά βαριέσαι να ασχοληθείς, να ξεκλειδώσουμε το λήμμα για ένα μισάωρο, ώστε να το επεξεργαστώ εγώ. Μην το ξεκλειδώσεις και μετά με ενημερώσεις, επικοινώνησε πρώτα μαζί μου ότι θα το ξεκλειδώσεις και μετά, γιατί μπορεί κι εγώ να μην έχω τον απαιτούμενο χρόνο (τη στιγμή που θα το ξεκλειδώσεις προφανώς). Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση! — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 08:47, 4 Αυγούστου 2018 (UTC)

Οι παίκτες και οι αριθμοί των φανελών του ρόστερ για το 2018-19

 • 1 Λευτέρης Χουτεσιώτης
 • 22 Ανδρέας Γιαννιώτης(νέα μεταγραφή)
 • 21 Κωνσταντίνος Τσιμίκας(νέα μεταγραφή)
 • 35 Βασίλης Τοροσίδης(νέα μεταγραφή)
 • 26 Γιάγκος Βούκοβιτς (επιστροφή)
 • 4 Στέφανος Ευαγγέλου(νέα μεταγραφή)-δόθηκε δανεικός
 • 66 Πάπε Σισέ
 • 25 Ρόντερικ Μιράντα(νέα μεταγραφή)
 • 23 Λεονάρντο Κούτρης
 • 20 Γιασίν Μεριά(νέα μεταγραφή)
 • 14 Ομάρ Ελαμπντελαουί
 • 27 Γιάννης Μασούρας(νέα μεταγραφή)
 • 77 Δημήτρης Νικολάου
 • 5 Ανδρέας Μπουχαλάκης(επιστροφή)
 • 6 Μαντί Καμαρά(νέα μεταγραφή)
 • 8 Θανάσης Ανδρούτσος
 • 28 Εσάν Χατζισαφί
 • 7 Κώστας Φορτούνης
 • 19 Μάριος Βρουσάι
 • 56 Ντανιέλ Ποντένσε(νέα μεταγραφή)
 • 11 Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος(νέα μεταγραφή)
 • 10 Γιάννης Φετφατζίδης(νέα μεταγραφή)
 • 90 Φελίπε Πάρντο.
 • 9 Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο(νέα μεταγραφή)
 • 17 Καρίμ Ανσαριφάρντ
 • 33 Δημήτρης Μάνος(νέα μεταγραφή)
 • 12 Αχμέντ Χασάν(νέα μεταγραφή)
 • 18 Γκιγιέρμε (νέα μεταγραφή)

Η ομάδα έχει 17 νέους παίκτες στο ρόστερ της που πρέπει να μπουν όταν ανοίξει το λήμμα.--7 Dark horse (συζήτηση) 16:07, 5 Αυγούστου 2018 (UTC)

Σύνολο ευρωπαϊκών συμμετοχών

Διοργάνωση Συμμετοχές Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Τέρματα
Πρωταθλητριών/Champions League 31 160 56 30 74 191-250
Κυπελλούχων 9 33 14 6 13 43-47
UEFA/Europa League 22 82 38 13 31 123-106
Σύνολο 62 275 108 49 118 357-403

--Μαύρος Λύκος (συζήτηση) 08:21, 14 Αυγούστου 2018 (UTC)

--Ντίμα (συζήτηση) 20:12, 19 Αυγούστου 2018 (UTC)

Πέρασμα μεταγραφών και αποτελεσμάτων

Άλλη μια προσπάθεια κι από μένα μήπως κάποιος τελικά ανοίξει το λήμμα. Η εικόνα που περνάει έξω είναι μια εχθρότητα προς την ομάδα. Οι άλλες ομάδες συμπληρώνουν και ανανεώνουν τις σελίδες τους, ο Ολυμπιακός είναι στην απομόνωση.--Μαύρος Λύκος (συζήτηση) 08:21, 14 Αυγούστου 2018 (UTC)

Αίτηση επεξεργασίας, 18-08-2018

Kαλημέρα. Θέλω να προσθέσω στο λήμμα τις πρόσφατες μεταγραφές, αποχωρήσεις, αριθμούς στις φανέλες και στοιχεία για τις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω την ιστορία ή κάτι άλλο, απλά να καταγράψω την τρέχουσα επικαιρότητα.--Ντίμα (συζήτηση) 06:17, 18 Αυγούστου 2018 (UTC)

Νέες μεταγραφές και αποχωρήσεις

Σα, Ναουέλ , Τουρέ (ήρθαν)

Μαρίν, Σκαφίδας και αρκετοί άλλοι έφυγαν.--Μαύρος Λύκος (συζήτηση) 06:51, 1 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Προσθέτω από κάτω την νεα ομάδα του Ολυμπιακού για το 2018-19


Διάγραμμα ομάδας

Τελευταία ενημέρωση: 2 Sept 2018

Σημείωση: Οι σημαίες αφορούν την εθνική ομάδα, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της FIFA. Οι παίκτες μπορεί να κατέχουν περισσότερες ιθαγένειες εκτός FIFA.

Αρ. Χώρα Θέση Παίκτης
1 Flag of Greece.svg Τ Λευτέρης Χουτετσιώτης
4 Flag of Guinea.svg Μ Μαντί Καμαρά
5 Flag of Greece.svg Μ Ανδρέας Μπουχαλάκης
6 Flag of Israel.svg Μ Μπίμπρας Νάτχο
7 Flag of Greece.svg Μ Κώστας Φορτούνης ((c))
8 Flag of Greece.svg Μ Θανάσης Ανδρούτσος
9 Flag of Spain.svg Ε Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο
10 Flag of Greece.svg Μ Γιάννης Φετφατζίδης
11 Flag of Greece.svg Μ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
12 Flag of Brazil.svg Μ Γκιλιέρμε ντος Σάντος Τόρες
14 Flag of Norway.svg Α Ομάρ Ελαμπντελαουί
42 Flag of Cote d'Ivoire.svg MF Γιάγια Τουρέ
18 Flag of Egypt.svg Ε Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ
19 Flag of Greece.svg Ε Μάριος Βρουσάι
20 Flag of Tunisia.svg Α Γιασίν Μεριά
Αρ. Θέση Παίκτης
21 Flag of Greece.svg Α Κώστας Τσιμίκας
22 Flag of Greece.svg Τ Ανδρέας Γιαννιώτης
23 Flag of Greece.svg Α Λεονάρντο Κούτρης
25 Flag of Portugal.svg Α Ρόντερικ Μιράντα
26 Flag of Serbia.svg Α Γιάγκος Βούκοβιτς
27 Flag of Greece.svg Α Γιάννης Μασούρας
33 Flag of Greece.svg Ε Δημήτρης Μάνος
35 Flag of Greece.svg Α Βασίλης Τοροσίδης
52 Flag of Greece.svg Τ Κωνσταντίνος Τζολάκης
56 Flag of Portugal.svg Ε Ντάνιελ Ποντένσε
66 Flag of Senegal.svg Α Παπέ Αμπού Σισέ
77 Flag of Greece.svg Α Δημήτρης Νικολάου
93 Flag of Portugal.svg Τ Ζοζέ Σα
17 Flag of Spain.svg Ε Ματίας Ναουέλ

Παίκτες με συμβόλαιο εκτός ομάδας

Σημείωση: Οι σημαίες αφορούν την εθνική ομάδα, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της FIFA. Οι παίκτες μπορεί να κατέχουν περισσότερες ιθαγένειες εκτός FIFA.

Αρ. Χώρα Θέση Παίκτης
Flag of Colombia.svg Μ Φελίπε Πάρντο

--Μαύρος Λύκος (συζήτηση) 15:32, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Άνοιγμα λήμματος (2)

Είχα κάνει πριν μια βδομάδα πρόταση στην Αγορά να ανοίξει το λήμμα. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι αρνήθηκαν, κάποιοι έθεσαν προύποθέσεις. Η σελίδα όμως μπήκε στο αρχείο ενώ η προθεσμία έληγε αύριο. Έχω ήδη ετοιμάσει την εντελώς καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού και περιμένω να ανοίξει η σελίδα. Κλειδώθηκε για παραβίαση του κανόνα 3 επαναφορών που δεν έγινε. Παράνομα. Μελέτησα το ιστορικό και μπορώ να το αποδείξω. Αλλά δεν θέλω τσακωμούς. Θέλω το δικαίωμα για ελεύθερη ενημέρωση του λήμματος, θέλω ισότιμη αντιμετώπιση του Ολυμπιακού με τα λήμματα των άλλων συλλόγων.--Μαύρος Λύκος (συζήτηση) 07:16, 3 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Κόκκινοι σύνδεσμοι

Όποιος διαχειριστής μπορεί... ας μπλεδίσει τους κόκκινους συνδέσμους που αφορούν τον Κώστα Τσιμίκα και Πέδρο Μαρτίνς. Ευχαριστώ! — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 21:11, 6 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Αγαπητέ, η σελίδα είναι ανοιχτή για εγγεγραμμένους χρήστες, όπως εσύ: "Σημείωση: Αυτή η σελίδα έχει κλειδωθεί έτσι ώστε μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες να μπορούν να την επεξεργαστούν. ". Μπορείς, λοιπόν, να τους... μπλεδίσεις εσύ ο ίδιος, μια και τους εφτιαξες λήμμα! Καλή συνέχεια!