Συζήτηση:Ντιέγκο Μαραντόνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Football Spain.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ισπανικό ποδόσφαιρο.
Soccerball Italy.svg Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ιταλικό ποδόσφαιρο.


Διάφορα[επεξεργασία κώδικα]

Η απόσυρση της φανέλας δεν έγινε δεκτή από τη FIFA τελικά. Υπάρχουν και πηγές που επιβεβαιώνουν τους λόγους της απόρριψης. Επίσης, θυμάμαι πως στο τελευταίο Mundial τη φορούσε, κανονικά, ο Messi. Κάνω λάθος; Ίσως έχει γίνει κάτι άλλο σχετικά με την τιμή που ήθελε να του κάνει η αργεντίνικη ομοσπονδία. Πάντως, αυτό που υπάρχει στο λήμμα είναι ασαφές και πιθανόν λανθασμένο βάσει άλλων πηγών. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω σχετικά με αυτό το θέμα; --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 13:25, 27 Απριλίου 2014 (UTC)

Η AFA αιτήθηκε την απόσυρση της φανέλας του Μαραντόνα το 2001 μετά το αποχαιρετήστηριο αγώνα του εκείνη τη χρονιά. Η ΦΙΦΑ την απέρριψε λόγω της άρνησης παρουσίας του Μαραντόνα στη βράβευση του Πελέ ως κορυφαίου του 20ού αιώνα από τη FIFA Family. Δεν είχα δει τη συγκεκριμένη συζήτηση μέχρι τώρα. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 13:46, 12 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Βιογραφία Μαραντόνα[επεξεργασία κώδικα]

Τα στοιχεία που προστέθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες αφορούν μόνο γεγονότα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Άλλα στοιχεία όπως : -Η απαγόρευση εισόδου στην Αργεντινή (όταν έφυγε μετά το 1991), Ιταλία και σταδιακά και σε άλλες χώρες -Οι ποινικές καταδίκες για τη χρήση ναρκωτικών -Η αναγνώριση του εξώγαμου γιου του (σίριαλ...) -Τα στοιχεία για τα πάρτι, σχέσεις με Καμόρα, κ.α. αποτελούν πληροφορίες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη βιογραφία του ποδοσφαιριστή. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 13:55, 12 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)