Συζήτηση:Ντιέγκο Βελάσκεθ (ηθοποιός)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ισπανική προφορά[επεξεργασία κώδικα]

Εάν θέλουμε την ισπανική προφορά η απόδοση είναι ανακριβής. Υπάρχουν δύο μορφές της ισπανικής προφοράς: καστιλιανικά ισπανικά και λατινοαμερικάνικα ισπανικά. Το γράμμα z δεν προφέρεται ως ζ. Το z προφέρεται ως Θ στα καστιλιανικά ισπανικά και προφέρεται ως σ στα λατινοαμερικάνικα ισπανικά, εάν το επώνυμο Velazquez έχει δύο z. Υπάρχουν ασυνέπειες στη απόδοση, το ισπανικό g προφέρεται ως γ: πχ. η ισπανική καστιλιανική προφορά είναι: Ντιέγο Βελάθκεθ, και η λατινοαμερικάνικη ισπανική προφορά είναι Ντιέγο Βελάσκες. Επειδή είναι από το Ελ Σαλβαδόρ, η ορθή προφορά είναι Ντιέγο Βελάσκες γιατί είναι από τη Λατινική Αμερική. Εάν έχει αμερικανική υπηκοότητα, η προφορά είναι Ντιέγκο Βελάζκεζ. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να προφέρουν το ισπανικό g.--Jaguarlaser (συζήτηση) 21:33, 16 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]