Συζήτηση:Νικαράγουα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το άρθρο περιέχει στοιχεία που δεν τεκμηριώνονται και μοιάζει με προπαγάνδα υπέρ των σαντινίστας.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Islandos (συζήτησησυνεισφορά) .

Όποιος γράφει κάποια άποψη αφενός μεν την τεκμηριώνει αφετέρου δε την υπογράφει και δεν κρύβεται πίσω από μια οθόνη. --Ttzavaras 13:58, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ρε παιδιά για όνομα του θεού σας φαίνεται για αντικειμενικό αυτό το κείμενο?

"Το 1961 ιδρύεται το «Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης» των Σαντινίστας υπό τον Κάρλος Φονσέκα Αμαντόρ με στόχο την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της δικτατορίας και της κυριαρχίας των ΗΠΑ. Τελικά, το 1979, οι Σαντινίστας ανέλαβαν την εξουσία παραλαμβάνοντας ένα κράτος κατεστραμμένο. Τότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, φοβούμενος ανάμειξη της Ρωσίας χρηματοδότησε την «αντεπανάσταση» (ομάδες του Σομόζα), που ονομάζονταν «Κόντρας», με χρήματα από πώληση όπλων στο Ιράν[3] Οι Σαντινίστας το 1985 αναγκάζονται να επιβάλουν μια σειρά μέτρων λιτότητας. Έτσι, αφενός τα μέτρα αυτά, αφετέρου οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, οδήγησαν στη πτώση τους στις εκλογές του 1990 στις οποίες νικήτρια αναδείχθηκε η «Εθνική Ένωση Αντιπολίτευσης» (UNO) υπό την ηγεσία της Βιολέτας Τσαμόρο, ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Λα Πρένσα» (= ο Τύπος)."

Είναι καθαρά μονόπλευρη προπαγάνδα που δεν τεκμιριώνεται από παραπομπές και με πολλές ιστορικές και ανακρίβειες και ελλείψεις.