Συζήτηση:Νίκος Μαζιώτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατά τη γνώμη μου αναπαραγωγή της κρατικής προπαγάνδας είναι το λήμμα. Καταπιάνεστε με ζητήματα που δεν μπορείτε να αναλύσετε, αλλά τουλάχιστον μην αναπαράγετε την προπαγάνδα που σας πετάει στα μούτρα το κράτος και τα ΜΜΕ και μην επιτρέπετε να χρησιμοποιείτε η ΒΠ για την αναπαραγωγή της. Δεν γνωρίζετε αν ο Μαζιώτης είναι αναρχικός, αν είναι τρομοκράτης, αν είναι πράκτορας και χαφιές της αστυνομίας, που τον μαζεύουν όποτε γουστάρουν για να στρέψουν την προσοχή σας αλλού, αν είναι οτιδήποτε για να προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς--The Elder (συζήτηση) 20:28, 19 Ιουλίου 2014 (UTC)

Γιατί, λέει πουθενά το λήμμα ότι είναι πράκτορας/χαφιές της Αστυνομίας ή τρομοκράτης; Αναγράφεται επί λέξει "φέρεται από τα ΜΜΕ ως αναρχικός και τρομοκράτης", όχι ότι είναι, και νομίζω μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά (πολύ σωστά το πρόσθεσες, το είδα μετά). Αυτά αναγράφει η τεκμηρίωση, αυτά γράφει και το λήμμα. Αν είναι προπαγάνδα ή όχι χρειάζεται τεκμηρίωση και γι' αυτό, όχι απλοί ισχυρισμοί. Έχεις κάποια σχετικά στοιχεία να του προσθέσεις; Εδώ είναι, κάνε το. --Ttzavarasσυζήτηση 21:18, 19 Ιουλίου 2014 (UTC)

Εγώ το πρόσθεσα κε Τζαβάρα το «φέρεται από τα ΜΜΕ». Ο συντάκτης του λήμματος υπήρξε πολύ σίγουρος για το τι είναι ο Ν. Μαζιώτης. Και βέβαια ο ρόλος των ΜΜΕ είναι προπαγανδιστικός υπάρχει τεράστια τεκμηρίωση για αυτό, μήπως το αμφισβητείς; Προς το παρόν το λήμμα είναι εξαιρετικά προπαγανδιστικό, κάτι που συνηθίζεται δεν λέω, αλλά πρέπει να σταματήσει--The Elder (συζήτηση) 21:28, 19 Ιουλίου 2014 (UTC)

Φαίνεται πως δεν διαβάζετε κ. Elder τα απαντητικά κείμενα... "(πολύ σωστά το πρόσθεσες, το είδα μετά)", συνεπώς δεν χρειαζόταν να το επαναλάβετε. Η δουλειά μας εδώ, όμως, είναι να γράφουμε τι λένε οι πηγές και όχι να αναλύουμε τι είναι ή τι δεν είναι καθένας από τους βιογραφούμενους - τα συμπεράσματα αυτά ανήκουν στους αναγνώστες, όχι στους συντάκτες και πάντα με βάση τις παρατιθέμενες πηγές. Τα κείμενα είναι εδώ και για καθέναν αναγνώστη μπορούν να παράξουν τα δικά τους αποτελέσματα. Φαντάζεστε να γινόταν παρόμοια ανάλυση από συντάκτες για πρόσωπα όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν ή ακόμη για συμβάντα όπως το Ολοκαύτωμα ή το Μπάμπι Γιάρ; Ο αναγνώστης δεν θέλει να μάθει τι ήταν ένα πρόσωπο σύμφωνα με τον συντάκτη του λήμματος, θέλει να μπορεί να βγάλει ο ίδιος τα δικά του συμπεράσματα με τις παρατιθέμενες πληροφορίες - αυτός είναι ο στόχος της ΒΠ. Μήπως κάνω λάθος; --Ttzavarasσυζήτηση 09:16, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Μερικές σκέψεις

  • Καταρχάς κανένας συντάκτης δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει και να αποφανθεί τι είναι ο Μάζιώτης. Πρέπει να παρουσιάζει τι λένε οι πηγές και να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερες.
  • Ο Μαζιώτης χαρακτηρίζεται από όλα τα ΜΜΕ ως αναρχικός, ακόμα και το indymedia. Α, και επίσης χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του ως αναρχικό. Επομένως το να γράφουμε πως είναι μόνο σύμφωνα με τα ΜΜΕ είναι παραποίηση πηγών. Εάν δεν υπάρχουν πηγές που να λένε πως δεν είναι, τότε απλά πρέπει να μπει πως είναι αναρχικός
  • Υποθέτω πως η λέξη που κάνει τζιζ είναι το τρομοκράτης, γιατί εκεί υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, με μειοψηφία πηγών να αρνείται τον χαρακτηρισμό και να τον χαρακτηρίζει ως ένοπλο αγωνιστή. Για αυτό τον χαρακτηρισμό ας μπεί η διευκρίνιση πως χαρακτηρίζεται έτσι από κάποιους, αλλά όχι τα ΜΜΕ αλλά το κράτος.--Auslaender (συζήτηση) 08:56, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)


Σίγουρα ... οι κοιμισμένοι λαοί παπαγαλίζουν τις πηγές και βέβαια οι αναγνώστες είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από ένα τόσο εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο λήμμα --The Elder (συζήτηση) 09:27, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ενώ οι ξύπνιοι λαοί δεν παπαγαλίζουν τις πηγές ούτε στηρίζονται σε αυτές, αυθαιρετούν όπως τους αρέσει, βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα όταν γράφουν και κάνουν οι ίδιοι προπαγάνδα στη θέση των ΜΜΕ, έτσι; Μόνο που εδώ που γράφουμε υπάρχει και αυτό. --Ttzavarasσυζήτηση 10:08, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Όχι οι ξύπνιοι λαοί απλά προβληματίζονται πριν γράψουν ότι νάναι ή τουλάχιστον μελετούν πριν αναχαράξουν--The Elder (συζήτηση) 10:26, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ό,τι νάναι χαρακτηρίζονται τώρα οι πηγές; Μάλιστα. --Ttzavarasσυζήτηση 11:18, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Αν έχει δημοσιευτεί από αξιόπιστες πηγές κάτι τέτοιο σχετικό για το Μαζιώτη, ας προστεθεί στο λήμμα με τρόπο σύμφωνο με την πολιτική περί ουδετερότητας. Διαφορετικά πρόκειται για πρωτότυπη έρευνα. Ασμοδαίος (συζήτηση) 10:50, 20 Ιουλίου 2014 (UTC)

Καταδίωξη Μαζιώτη[επεξεργασία κώδικα]

Το μόνο που είναι ξεκάθαρο από τις πηγές για την καταδίωξη είναι πως έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και υπήρχαν τραυματισμοί, πχ εδώ. Ο ένας από τους τουρίστες δήλωσε πως πυροβολήθηκε από τον Μαζιώτη. Από εκεί και πέρα το ποιος τραυμάτισε ποιον απ'όσο ξέρω δεν έχει τεκμηριωθεί περισσότερο. Αν υπάρχει σοβαρή πηγή ας μπει--Auslaender (συζήτηση) 09:57, 1 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)