Συζήτηση:Νίκος Βαλλιάνος/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νίκος Βαλλιάνος[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση. Σαφέστατα εγκυκλοπαιδικό λήμμα, αναφορά από πηγή ουδέτερη γενικώς με τα αθλητικά. ----Lemur12 να΄στε καλά 10:49, 2 Μαρτίου 2014 (UTC) (διαγραφή)
Νίκος Βαλλιάνος (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Δεν φαίνεται να προκύπτει εγκυκλοπαιδικότητα...--CENSORED.svg 20:57, 25 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

  • μάλλον διατήρηση Η αναφορά του θανάτου του από πολιτική εφημερίδα (Ριζοσπάστης) είναι ισχυρή ένδειξη ότι πιθανότατα είναι εγκυκλοπαιδικός. Ιδίως που πέθανε όντας προπονητής μίας μικρής ομάδας, οπότε η κάλυψη του θανάτου του οφείλονταν στην παρελθούσα δράση του και όχι στην δουλειά τον χρόνο που πέθανε. →Geilamir (συζήτηση) 00:25, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο Ή μήπως στα πολιτικά του πιστεύω ? (Μη μου πεις ότι αν πχ. πεθάνει ο "επίτιμος", ο Ριζοσπάστης θα κάνει αναφορά και σ'αυτόν...)...--CENSORED.svg 01:19, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Ο ριζοσπάστης αν τον ανέφερε λόγω κομματικής ιδιότητας δεν θα το έκρυβε άλλωστε είναι η μόνη ημερήσια εφημερίδα που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της τι είναι και με ποιον είναι, για την ακρίβεια ποιανού όργανο είναι (Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ) Όταν πρόκειται για κομματικό φαίνεται γιατί απλώς το λέει ρητά (σύντροφος, αγωνιστής κτλ) και επιπλέον αναφέρει την πολιτική δράση του εκλιπόντος. Π.χ. [1], [2] Σε τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν ισχυρή ένδειξη, στον δικό μας όμως φαίνεται ότι η αναφορά του θανάτου του (1) δεν γίνεται για κομματικούς λόγους αλλά καθαρά για τη δραστηριότητα για την οποία είναι γνωστός (2) και σημαντικότερο: δυο δεκαετίες ετεροχρονισμένα από την ακμή της καριέρας του (δεκαετία '70). Αμφιβάλλω αν πολλοί σημερινοί ποδοσφαιριστές με πηγές τετριμένες που καλύπτουν αυθαίρετα κριτήρια συμμετοχών που δεν αμφισβητείται η εγκκλοπαιδικότητά τους θα έχουν αναφορά σε πολιτική εφημερίδα (με περιορισμένο αθλητικό ρεπορτάζ) 20 χρόνια μετά την ακμή της καριέρας τους. →Geilamir (συζήτηση) 01:41, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Σχόλιο Αναρωτιέμαι πόσοι τερματοφύλακες έχουν κερδίσει πέναλτι...[3]. Η ενεργός δράση του είναι σε μια περίοδο που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κάτι στο διαδίκτυο. Τείνω προς διατήρηση, καθώς το θάνατό του αναφέρει ο ριζοσπάστης. --C Messier 15:28, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

C messier, τα βασικά να ξέρει κανείς είναι πολύ εύκολο να καταλάβει το πώς κερδίζεις πέναλτι όντας τερματοφύλακας: προώθηση σε στημένη φάση (συνήθως προς το τέλος της αναμέτρησης), αντικανονικό μαρκάρισμα του αμυντικού κατά τη διάρκεια της γνωστής "ανακατοσούρας" που προηγείται κάθε στημένου et voila... Απλώς θέλει και λίγη τύχη (με πόση περισσότερη σοβαρότητα θα μαρκάρεις άραγε τον τερματοφύλακα του αντιπάλου απ'ότι τον επιθετικό του ? )... --CENSORED.svg 00:13, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Το 62' δεν είναι στο τέλος της αναμέτρησης και αν και όχι απίθανο δεν παύει να είναι ένα (πολύ) σπάνιο φαινόμενο. --C Messier 15:57, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Διατήρηση Ίσως ο γνωστότερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα στην εποχή του. Λόγω ακριβώς της εποχής που έζησε και αγωνίστηκε, δύσκολα θα βρεθούν διαδικτυακές πηγές. --Ttzavarasσυζήτηση 18:54, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο Από πότε ενδιαφέρουν τη Βικιπαίδεια οι πολιτικές/κομματικές τοποθετήσεις ανθρώπων που έδρασαν ανεξάρτητα από πολιτικές/κομματικές δραστηριότητες; Τι ενδιαφέρει, εν προκειμένω, η κομματική "ταυτότητα" Έλληνα ποδοσφαιριστή, που δεν έγινε γνωστός για τις κομματικές του τοποθετήσεις; --Ttzavarasσυζήτηση 13:09, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Ttzavaras, αν αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο, σχεδόν το ίδιο πράγμα λέω. Λέω ότι ο ριζοσπάστης τον αναφέρει γιατί ήταν αξιόλογος σε αυτό που έκανε και όχι για τον λόγο που αναφέρεται σχεδόν σε κάθε μέλος του κόμματος που πεθαίνει και απάντησα έτσι στον Glorius 93 που υπονόησε ότι τον αναφέρει λόγω κομματικού POV δείχνοντάς του πως για παράδειγμα τιμά ο ριζοσπάστης τα μέλη του κόμματός του. →Geilamir (συζήτηση) 17:10, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Προφανώς αναφερόμουν εκεί που αναφέρεσαι κι εσύ, όχι σε σένα. --Ttzavarasσυζήτηση 17:13, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Επιτέλους τι θα γίνει εδώ μέσα ρε παιδιά ;;; Υπάρχει η παραμικρή λογική ή την έχουμε απολέσει τελείως ;;; Όποιος γουστάρει προτείνει για διαγραφή ότι του "καπνίσει" με "επιχειρήματα" του τύπου "Ναι, υπάρχει πηγή που τον αναφέρει,αλλά μήπως ήταν κομματικός φίλος της παράταξης, οπότε να μη τη λάβουμε υπόψη την πηγή" !!! Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι επανειλημμένως πρότεινα να υπάρξουν αλλαγές των διαβόητων πλέον κριτηρίων "εγκυκλοπαιδικότητας" τουλάχιστον για τα λήμματα ποδοσφαίρου (ως δημοφιλέστερο και εγκυκλοπαιδικότερο κάθε άλλου σπορ) αλλά με έχετε "γράψει" εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σας, όλοι ανεξαιρέτως ... Συνεχίστε έτσι και σύντομα εδώ μέσα θα απομείνουμε "τρεις κι ο κούκος" Καληνύχτα μας ...--ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 18:03, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Διατήρηση Συμφωνώ με τις απόψεις (περί ποδοσφαιρικής αξίας) των Ttzavara και C messier. Xaris333 (συζήτηση) 18:26, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Διατήρηση Σημαντικός τερματοφύλακας για την εποχή του. Να προσθέσω κάτι που δεν αναφέρεται στο λήμμα, ότι κατέκτησε και ένα Πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας το 1977 και ότι αγωνίστηκε επίσης και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας του 1975 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Επίσης συμφωνώ ότι οι αιχμές για τις πολιτικές πεποιθήσεις του βιογραφούμενου είναι βλακείες και όχι επιχειρήματα κι επίσης συμφωνώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα ποδοσφαιρικά λήμματα στα οποία ασελγεί ο κάθε πικραμένος. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 23:09, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο Ανάξιο σχολιασμού το τρολάρισμά σου περί "ασέλγειας" και "πικραμένων" αγαπητέ τρολετάριε Δημήτριε... --CENSORED.svg 23:17, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Δηλαδή την αναφορά μου για βλακείες τα περί πολιτικών πεποιθήσεων δεν τη θεωρείς τρολάρισμα; Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 23:31, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Βασικά, την θεωρώ απλά μη κατανόηση της σημασίας με την οποία το έθεσα το όλο θέμα... Κάτι που ο Geilamir έκανε... That's all... SFriendly.svg --CENSORED.svg 23:35, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Δηλαδή με ποια "σημασία" έθεσες το όλο θέμα ? Γράφεις επί λέξει στην "εισήγησή" σου για τη διαγραφή του λήμματος: "Δεν φαίνεται να προκύπτει εγκυκλοπαιδικότητα..." Που το βασίζεις, μας εξήγησες ? Αμφισβητείς το κίνητρο για δημοσίευση της είδησης του θανάτου του, από καθημερινή εφημερίδα, ενώ γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι η αναφορά δεν έχει να κάνει με κανένα κομματικό λόγο. Ακολούθως, προσπαθείς να αποδυναμώσεις τη θέση του C messier εξηγώντας μας πόσο εύκολο είναι για κάποιον τερματοφύλακα να κερδίσει πέναλτι !!! Στο τέλος δεν έχεις πια τι να πεις και προσάπτεις "αδυναμία κατανόησης της σημασίας" στον "τρολετάριο" Από τη μεριά μου θα ήθελα να σχολιάσω ότι έκανες μια πολύ άστοχη κίνηση, αναστατώνεις χωρίς κανένα απολύτως λόγο την κοινότητα (τουλάχιστον εκείνο το τμήμα της που συνεισφέρει στην επιχείρηση ποδόσφαιρο) και επιτέλους κάποτε θα πρέπει να μπει ένας φραγμός σε ενέργειες όπως η συγκεκριμένη στην οποία προέβης. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΛΗΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ. Δεν μπορεί να καλούμαστε οι υπόλοιποι να αποδείξουμε τα αυτονόητα, το κατάλαβες αυτό ή θα χρειασθεί να στο επαναλάβω και στα γαλλικά για να το αντιληφθείς ??????? Πολύ ενοχλημένος με την όλη κατάσταση που επικρατεί εδώ μέσα και βαθύτατα απογοητευμένος για τη στενοκεφαλιά ορισμένων, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 08:07, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Όλη αυτή η συζήτηση για ποιο λόγο, για να μην μπουν πηγές; Οι πηγές λένε ότι αγνωνίστηκε σε εθνική κατηγορία κ.λπ. κ.λπ., ό,τι δηλαδή κάνει τον ποδοσφαιριστή αδιαμφισβήτητα εγκυκλοπαιδικό. Χωρίς πηγές δεν είναι fe facto εγκυκλοπαιδικός κανείς και τίποτα στη ΒΠ αγαπητοί--The Elder (συζήτηση) 08:49, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Με όλο το σεβασμό κ. Καλογερόπουλε: Μόνο εγώ εδώ μέσα δηλαδή είμαι επιφορτισμένος να παραθέτω πηγές (πέραν της μίας, αφού μάλλον δεν επαρκεί από ότι φαίνεται ...) στα λήμματ που δημιουργώ ? Και εν πάσει περιπτώσει ο Νίκος Βαλλιάνος μόνο τυχαίος δεν είναι. Τι πάμε δηλαδή να αποδείξουμε εδώ μέσα, ειλικρινά δε σας καταλαβαίνω, μου εξηγείτε σας παρακαλώ: Πόσες πηγές θέλετε να παραθέτω στα λήμματα παλαιών ποδοσφαιριστών που αναρτώ ? Ο "Ριζοσπάστης" είναι αξιόπιστη πηγή ή εξαιρείται λογω πολιτικής στράτευσης ? Στα περισσότερα από τα λήμματα που έχω δημιουργήσει έχω παραθέσει τουλάχιστον 2-3 ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές. Επειδή πραγματικα΄έχω πεισμώσει θα τις προσθέσω άμεσα και εδώ. Και θα παρακαλούσα να αφαιρεθεί, αμέσως μετά η πινακίδα της πρότασης διαγραφής αλλά και να τερματισθεί από εσάς θα ήθελα, η παρούσα συζήτηση με αποτέλεσμα "Διατήρηση", ευχαριστώ --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 09:05, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Όχι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι και για αυτό και πρόσθεσα τις πηγές. Ωστόσο, θα πρέπει να κλείσει άλλος τη συζήτηση κατά την άποψή μου με διατήρηση--The Elder (συζήτηση) 09:08, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ευχαριστήσω δημόσια, κ. Καλογερόπουλε, για την άμεση παράθεση των παραπομπών. Από τη μεριά μου πρόσθεσα 4 ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές, οπότε το λήμμα πλέον είναι πλήρες. Θα παρακαλούσα, ει δυνατόν και τουλάχιστον για τα λήμματα παλαιών ποδοσφαιριστών που έχω προσωπικά επιμεληθεί (και είναι πάρα πολλά) να μου αναγνωρισθεί τουλάχιστον η καλή προαίρεση και όταν διαπιστώνεται από κάποιον χρήστη πιθανή έλλειψη πηγών (που συνήθως δεν διαπιστώνεται) να τοποθετείται απλά μια πινακίδα αναγκαιότητας παράθεσης πηγών, αλλά και να ειδοποιούμαι από το χρήστη που εντόπισε την έλλειψη, ώστε να ανταποκρίνομαι άμεσα. Δεν είναι σωστό να προτείνουν, ελαφρά τη καρδία, το κάθε ένα από αυτά τα λήμματα, που με πολύ κόπο, έρευνα και υπομονή επιφόρτωσα, για διαγραφή. Ευχαριστώ και πάλι. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 09:24, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Κρίμα που δεν πήρα είδηση την πρόταση διαγραφής πριν κλείσει. Άνθρωπος του αθλητισμού που πεθαίνει στο γήπεδο, καθίσταται αυτόματα εγκυκλοπαιδικός καθώς εισάγεται σε ένα μικρό κατάλογο άτυχων. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής Α΄ και Β΄ κατηγορίας Ελλάδας ως ποδοσφαιριστής, άρα η εγκυκλοπαιδικότητά του στοιχειοθετείται ακόμα κι αν ζούσε μέχρι τα 100 (απλώς τότε, είναι θέμα εάν ο Ριζοσπάστης και όλες οι πολιτικές εφημερίδες θα του αφιέρωναν δυο αράδες). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:53, 11 Απριλίου 2016 (UTC) --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:53, 11 Απριλίου 2016 (UTC)