Συζήτηση:Μυκηναϊκός πολιτισμός/Αφαίρεση προβεβλημένου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μυκηναϊκός πολιτισμός[επεξεργασία κώδικα]

Αποφασίστηκε αφαίρεσή του από τα προβεβλημένα.--Diu (συζήτηση) 22:22, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

ΥπέρΕνώ λατρεύω τα ιστορικά θέματα, παρόλα αυτά πρέπει να επισημάνω ότι λήμμα δεν πληροί ούτε αντικειμενικά ούτε υποκειμενικά κριτήρια ποιότητας. Υπάρχουν παράγραφοι χωρίς ούτε μία παραπομπή και οι συνολικές πηγές είναι ελάχιστες, περίπου 20. Είναι δυνατόν αυτό τολήμμα να θεωρείται κορυφαίο σε ποιότητα στην ελληνική Βικιπαίδεια; Νομίζω είναι ντροπή να μην υπάρχουν αυστηροί κανόνες και διαδικασίες ανάδειξης των λημμάτων σε προβεβλημένα. Soccererer (συζήτηση) 17:09, 30 Μαρτίου 2019 (UTC)

  • Έτσι όπως είναι, έχει αρκετές ελλείψεις και δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια για να είναι προβεβλημένο άρθρο. Ενα προβληματικό σημείο αποτελεί εισαγωγή, δεν παρουσιάζει την περίληψη του λήμματος. Βλέπω επίσης πως η τελευταία ενότητα είναι χωρίς ουτε μια παραπομπή. Στην ενότητα "Γεωγραφία" υπάρχει μια σήμανση "Τα γεγονότα ή τα δεδομένα που περιγράφει το λήμμα έχουν μεταβληθεί και χρειάζεται ενημέρωση με πιο πρόσφατες πληροφορίες. Αίτιο: Έχουν βρεθεί πινακίδες γραμμικής Β΄ στη Λακωνία τα τελευταία χρόνια και ίσως ένα καινούριο ανάκτορο. Παρακαλούμε βελτιώστε το λήμμα ενημερώνοντάς το, μη ξεχνώντας να αναφέρετε και αξιόπιστες πηγές" η οποία υπάρχει εδώ και ένα χρόνο[1]. Στα θετικά του λήμματος, βλέπω όσοι το εχουνε συγγράψει εχουν πρόσβαση σε αξιόλογη βιβλιογραφία και υποθέτω πως αν ενδιαφερθούνε μπορουνε να κάνουνε ευκολα τις βελτιώσεις για να παραμείνει το λήμμα προβεβλημένο. Ωστόσο, βλέποντας απο το ιστορικό του λήμματος, ο κύριος λημματογράφος δεν είναι πλεον ενεργός [2] και έτσι δεν νομίζω οτι θα βελτιωθεί το λήμμα συντομα. Άρα συμφωνώ με τον Soccererer. Cinadon36μίλαμου 08:44, 2 Μαΐου 2019 (UTC)
  • Υπέρ λόγω των προβλημάτων που προαναφέρθησαν. Xaris333 (συζήτηση) 17:16, 2 Μαΐου 2019 (UTC)

Υπέρ Λόγω των προβλημάτων που αναφέρονται παραπάνω, ιδιαίτερα για τις παραπομπές. Μάλιστα ο κανονισμός για τα προβεβλημμένα λήμματα αναφέρει ξεκάθαρα την ύπαρξη επαρκής τεκμηρίωσης. Οι απόψεις του Cinadon36 με καλύπτουν ικανοποιητικά. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 17:21, 2 Μαΐου 2019 (UTC)