Συζήτηση:Μπόντρουμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρακαλώ η σελίδα να μην μετακινηθεί σε άλλη ονομασία καθώς αυτή είναι η επίσημη ονομασία της πόλης στην ελληνική γλώσσα. Σε κάθε άλλη περίπτωση τότε να μετακινηθεί το λήμμα της Κωνσταντινούπολης στο Ίσταμπουλ και του Δυρραχείου στο Ντούρες κ.ο.κ ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ‎62.74.2.1 (συζήτησησυνεισφορά) 16:28, 31 Αυγούστου 2017‎.

Σχόλιο Η Εγκυκλοπαίδεια Δομή, μεταξύ άλλων, καθώς και αριθμός άλλων πηγών φαίνεται να διαφωνούν μαζί σας... Η αναφορά στην αρχαία πόλη είναι ένα πράγμα, η αναφορά στην σύγχρονη, όμως πόλη, τελείως διαφορετικό...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:31, 31 Αυγούστου 2017 (UTC)

Σχόλιο Συμφωνώ, άλλωστε έχει ξαναγίνει σε αρκετές περιπτώσεις για να ξεχωρίζουν οι αρχαιοελληνικοί χώροι από τις νεότερες πόλεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:40, 31 Αυγούστου 2017 (UTC)


Η πόλη ονομάζεται επισήμως στα ελληνικά Αλικαρνασσός και όχι Μπόντρουμ και στη Google επίσης. Κάλλιστα είναι εφικτό η σελίδα Αλικαρνασσός να μετακινηθεί στη σελίδα Αρχαία Αλικαρνασσός και η πρώτη να αντιπροσωπεύει την σύγχρονη πόλη. Το καλοκαίρι που είχα δημιουργήσει το λήμμα με το όνομα Αλικαρνασσός (πόλη) ξεχώριζε από την αρχαία πόλη. Ποιός ο λόγος που μετακινήθηκε; Τα ιδεολογικά-πολιτικά πιστεύω του καθενώς να κρατιούνται γι' αυτόν ή σε άλλες Βικιπαίδειες που αντιπροσωπεύονται. Η Ελληνική Βικιπαίδεια αντιπροσωπεύει την πλειοψηφική γνώμη των ελλήνων που αποκαλεί το Μπόντρουμ "Αλικαρνασσό".