Συζήτηση:Μουσώνες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Μουσώνας είναι αυτή τη στιγμή επιπέδου αποκόμματος και το παρόν άρθρο είναι ήδη μεγαλύτερο, χωρίς όμως να είναι τόσο μεγάλο ώστε να δικαιολογεί αυτόνομο άρθρο. Νομίζω "φωνάζει" για συγχώνευση. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 10:25, 20 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ--The Elder 12:16, 20 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Οι μουσώνες εκτός Ινδικού πιθανόν να είναι μεγαλύτερο ακόμη άρθρο που ίσως και εκείνο να πρέπει να χωρισθεί περαιτέρω δεδομένου ότι αφορούν διαφορετικές περιοχές της γης, με συνέπεια να μη μπορούν καταχωρηθούν, υπό ενιαίο κλίμα, ούτε κατά Ήπειρο ούτε κατά Χώρα. Συνεπώς είμαι αντίθετος της ενοποίησης. Στο άρθρο Μουσώνες θα συμπεριληφθούν όλοι περιληπτικά. Ίδιας εξέλιξης θα τύχει και το άρθρο "τοπικοί άνεμοι".--Templar52 18:52, 20 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Δεν είναι δυνατό το κύριο άρθρο να αποτελεί απόκομμα και τα παρακλάδια του να είναι τεράστια. Το άρθρο για τους μουσώνες θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα περιληπτικό τμήμα για κάθε κατηγορία μουσώνων και αν αυτό το τμήμα είναι όντως πολύ μεγάλο τότε γι' αυτό και μόνο το τμήμα δημιουργούμε ξεχωριστό άρθρο, κρατώντας όμως και μια σύντομη παράγραφο στο κύριο άρθρο και βάζοντας παράλληλα σύνδεσμο προς το άρθρο-παρακλάδι με το πρότυπο:Κύριο (όπως π.χ. έχει γίνει στο άρθρο για τον Β.Π.Π.). Το παρόν άρθρο παραμένει μικρό για να είναι αυτόνομο. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:14, 25 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)