Συζήτηση:Μηχανή σειράς 120 ΟΣΕ (Hellas Sprinter)/Κριτική λημμάτων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μηχανή σειράς 120 ΟΣΕ (Hellas Sprinter)[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση αφορά το λήμμα Μηχανή σειράς 120 ΟΣΕ (Hellas Sprinter) (επεξεργασία | συζήτηση | ιστορικό | σύνδεσμοι | παρακολούθηση | μητρώο | εμφανίσεις)

Τελείωσα ότι μπορούσα και από τις διορθώσεις που μου πρότειναν στην σελίδα συζήτησης καλού λήμματος. Αφαίρεσα blogs, πρωτογενείς πηγές (?), βίντεο στο YouTube και αμφίβολες πηγές. Ωστόσο, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το τι άλλο μπορώ να κάνω για να διορθώσω το λήμμα, όπως και τα υπόλοιπα σχετικά λήμματα για μηχανές έλξης. JTE Dimandix (συζήτηση) 14:53, 14 Ιουλίου 2019 (UTC)

Δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον στο άρθρο. Το πολύ να ενδιαφέρει trainspotters και μοντελίστες. Και οι πηγές του τέτοιες είναι, και βασίζεται κυρίως σε μια πηγή. Από ότι καταλαβαίνω αυτές οι μηχανές είναι κάποιο μοντέλο που λέγεται EuroSprinter και έχουν και άλλες χώρες, οπότε το ενδιαφέρον είναι ο χρωματισμός και οι καθρέπτες; --MasterSepton (συζήτηση) 11:50, 8 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Ε, όχι και "μία" πηγή. Υπάρχει Railcolor, topontiki, ypodomes, κλπ. Συγκεκριμένα, έχει 15 διαφορετικές παραπομπές. Όσον αφορά το "ενδιαφέρει trainspotters και μοντελιστές", διαφωνώ. Γιατί, το λήμμα του Toyota Corolla και γενικά των αυτοκινήτων, ενδιαφέρει μόνο όσους ασχολούνται με αυτοκίνητα; Το λήμμα του φωτεινού σηματοδότη αφορά μόνο τροχονόμους και δασκάλους οδήγησης; Το τελευταίο έχει λίγες έως καθόλου πηγές. Ο χρωματισμός ίσως να μην είναι ενδιαφέρουσα πληροφορία. Αλλά οι καθρέπτες είναι στην παράγραφο που αναφέρει τις διαφορές της εν λόγω σειράς με τις υπόλοιπες HellasSprinter. Οι διαφορές των HellasSprinter με τις υπόλοιπες EuroSprinter, είναι εγκυκλοπαιδική πληροφορία. Κατά τα άλλα, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, και θα προβώ στις σχετικές διορθώσεις. Καλή συνέχεια ;)--JTE Dimandix (συζήτηση) 11:14, 9 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Αγαπητέ, τα παραδείγματα που δίνετε δεν είναι αντίστοιχα. Αντίστοιχα θα ήταν τα Ελληνικά Toyota Corolla και Ελληνικός φωτεινός σηματοδότης. --MasterSepton (συζήτηση) 08:56, 14 Οκτωβρίου 2019 (UTC)