Συζήτηση:Μετάλλευμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κείμενο με πλάγιους χαρακτήρες

Το θέμα του http://eclass.aspete.gr/modules/document/file.php/EML167/Metallurgy.pdf απεκατεστάθη.Επιπλέον το link (αν και δεν ήταν απαραίτητο) τοποθετήθηκε στις επιπλέον πηγές(Βλ. επίσης).

Το λήμμα δεν θα πρέπει να διαγραφεί, δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί υπάρχει η σήμανση αυτή.

Το www.oryktosploutos.net αποτελεί ιστοσελίδα της οποίας διατελώ ο μόνος δημιουργός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής.

Το κείμενο που αντιγράφεται για τον ορισμό των μεταλλευτικών ορυκτών είναι αυτούσιο το άρθρου 2 του μεταλλευτικού κώδικα, το οποίο δεν επιδέχεται αλλαγές.

Παρακαλώ αν υπάρχουν και άλλα ζητήματα ενημερώστε.

Το λήμμα σαφώς θέλει προσθήκες και διορθώσεις, όμως δεν συντρέχουν νομίζω λόγοι διαγραφής. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Bioanapt (συζήτησησυνεισφορά) .

Bioanapt, Παρακαλώ βάζε υπογραφή, είναι το τρίτο κουμπάκι μετά το Α και το Α.

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, οι ελληνικοί νόμοι δεν προστατεύονται με πνευματικά δικαιώματα, συνεπώς είναι πλήρως αποδεκτή η κατά λέξη αντιγραφή τους. --Focal Point 17:10, 6 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ Bioanapt (συζήτηση) 19:19, 6 Μαρτίου 2015 (UTC)χρ

Το λήμμα αντιμετωπίζει πλέον το αντικείμενο μελέτης με την δέουσα δυνατή εγκυκλοπαιδικότητα. Εντούτοις, είναι τόσο σημαντική η ελληνική παρουσία του "φυσικού αντικειμένου" που θα ήταν λανθασμένο κι άδικο για το ελληνικό κοινό, να αποστερηθούν την γνώση αυτή και μάλιστα από δεσπόζουσα θέση. Με απλά λόγια, να διαθέτουμε από τα σημαντικότερα -τόσο σε επιστημονική όσο και οικονομική αξία- μεταλλεύματα ανά τον κόσμο, και να γράφουμε λήμματα περιγράφοντας κυρίως πχ. τα μεταλλεύματα της Αριζόνας ή της σουηδικής kiruna, μόνο και μόνο επειδή αυτά επαληθεύονται από πλείστες εξωτερικές πηγές. Αυτό αγγίζει τα όρια της "ύβρεως" και νομίζω δεν το θέλει κανείς, ειδικότερα αν διαθέτουμε επιστήμονες που μπορούν να εγγυηθούν την αξιοπιστία και ουδετερότητα. Εξάλλου, ουδείς ισχυρίζεται με την ανωτέρω αναφορά περί φυσικού αντικειμένου, ότι θα πρέπει να έχει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ μόνο ελληνοκεντρικό ενδιαφέρον, κι αυτό θα αποτελούσε προφανώς εξίσου λανθασμένη επιλογή. Είμαι βέβαιος ότι το ζήτημα έχει τεθεί και στο παρελθόν έντονα και σίγουρα έχουν καταγραφεί όλες οι απόψεις από τους παλιότερους διαχειριστές που διαθέτουν σίγουρα την εμπειρία και τους οποίους ευχαριστώ από τη θέση αυτή, διότι όλες οι παρατηρήσεις τους μέχρι τώρα είχαν λογική βάση αλλά και διακριτικότητα. Ωστόσο, ας μου επιτραπεί ότι η διαρκής αναζήτηση της ισορροπίας μεταξύ των δύο, ανεξάρτητα τις ένθεν και εκείθεν απόψεις, θα πρέπει σε τελική ανάλυση να καθρεπτίζεται έμπρακτα στην πρόοδο και στο μέλλον των παιδιών μας που ανατρέχουν καθημερινά στην ελληνική έκδοση της βικιπαιδείας... Bioanapt (συζήτηση) 17:57, 10 Μαρτίου 2015 (UTC)

Η σήμανση περί ελληνοκεντρικού λήμματος δέον όπως αφαιρεθεί Bioanapt (συζήτηση) 16:43, 21 Μαρτίου 2015 (UTC)

Η σήμανση θα παραμείνει ως έχει όσο το περιεχόμενο καλύπτει αποκλειστικά την ελληνική πλευρά του ζητήματος... Και ναι, οι Έλληνες και Κύπριοι και υπόλοιποι αναγνώστες έχουν το (αναφαίρετο) δικαίωμα να λάβουν πληροφορίες αναφορικά με το θέμα αυτό που δεν περιορίζονται εντός των ελληνικών συνόρων... Όσο δεν τις λαμβάνουν το πρότυπο θα παραμένει, αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους χρήστες/χρήστριες...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:45, 21 Μαρτίου 2015 (UTC)

Μήπως θα πρέπει να ξαναδιαβάσετε το περιεχόμενο του κειμένου, παρακαλώ; Bioanapt (συζήτηση) 05:56, 22 Μαρτίου 2015 (UTC)

Δεν καταλαβαίνω το λόγο για αυτή την επιθετική συμπεριφορά. Επιπλέον, κοιτώντας την εξέλιξη του λήμματος, θεωρώ ότι το πρότυπο δεν είναι αναγκαίο. Δε θα είχε ουσία άλλωστε η Βικιπαίδεια στα ελληνικά να παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου. Πότε άραγε θα ικανοποιούμασταν να βγάλουμε το πρότυπο. Με αναφορά νομοθεσίας 5 χωρών; 10; 100; όλων των σημερινών χωρών; και γιατί όχι των υποδιαιρέσεών τους όπως των Πολιτειών της Αμερικής; Νομίζω ότι η επιμονή σε μια προσθήκη προτύπου δε βοηθά. Αν υπάρχουν προτάσεις, καλό θα ήταν να καταγραφούν εδώ. Άλλωστε φαίνεται ότι έχουμε έναν ιδιαίτερα ορεξάτο χρήστη που μπορεί να τις υλοποιήσει. --Focal Point 13:01, 22 Μαρτίου 2015 (UTC)