Συζήτηση:Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

"Σημείωση: 7 TeV = 7 τρισεκατομμύρια ηλεκτροβόλτ. Το ηλεκτροβόλτ είναι θεωρητική πολλαπλή μονάδα μέτρησης μεταξύ των οποίων και της ορμής."

Η παραπάνω πρόταση είναι λανθασμένη. Το ηλεκτρονιοβόλτ είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται και για την μέτρηση ορμής και μάζας είναι διότι το ηλεκτρονιοβόλτ διαιρεμένο με την ταχύτητα του φωτός στην πρώτη και δεύτερη δύναμη δίνει ορμή και μάζα, αντίστοιχα. Απλώς είναι συνηθισμένη τακτική στην σωματιδιακή φυσική να θέτουν την ταχύτητα του φωτός ίση με μονάδα, για να απλοποιούνται οι εξισώσεις. Τάσος (συζήτηση) 05:59, 20 Ιουλίου 2012 (UTC)