Συζήτηση:Μάρτιν Βάλντζεεμυλλερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Αγαπητέ, δεν προφέρεται "Βαλντζεεμύλλερ";; --Ttzavarasσυζήτηση 20:24, 24 Μαρτίου 2012 (UTC)

Καθότι (πολυ)σύνθετη λέξη προφέρεται με τρεις τονισμούς: Βάλντζέεμύλλερ. Το αν θα πρέπει να διατηρηθεί η απλοποιημένη ορθογραφία που επιτάσσει τον τονισμό μόνο στη λήγουσα (όπως Βιτγκενστάιν) είναι θέμα της διαχείρησης, όχι? --Chrysalifourfour (talk) 21:40, 30 Μαρτίου 2012 (UTC)
Ο Βίντγκενσταϊν τονίζεται στο Βι. Μερικές λέξεις είναι δύσκολες, άλλες είναι εύκολες. Μερικές είναι πολύ δύσκολες και δεν αποδίδονται σωστά στα Ελληνικά, ότι και να κάνεις. --Gotse daje (talk) 21:57, 30 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το πρόβλημα στην απόδοση των γερμανικών ονομάτων είναι η έκταση και όχι ο τονισμός. --Gotse daje (talk) 21:59, 30 Μαρτίου 2012 (UTC)

Δεν βλέπω πού διαφωνούμε. Η έκταση είναι σίγουρα ένα πρόβλημα, ειδικά με τα ονόματα (π.χ. Άλμπρεχτσμπέργκερ), αλλά κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας μου στη βικιπαίδεια, έχω σημειώσει και αρκετές περιπτώσεις με προβληματικούς τονισμούς. Επίσης, συχνό είναι και το φαινόμενο της πολλαπλής ορθογραφίας, κατά πώς αρέσκεται ο καθένας (π.χ. Μίλλερ, Μύλλερ, Μίλερ, Μύλερ κλπ). Προτείνω την απαραίτητη χρήση ανακατευθύνσεων ώστε να μην μείνει κανένας παραπομενένος και την επιτακτική συνοδεία του πρωτότυπου ονόματος εντός παρενθέσεως. Φιλικά - --Chrysalifourfour (talk) 22:05, 30 Μαρτίου 2012 (UTC)
όχι, δεν διαφωνούμε, απλώς συνειδητοποιώ, ότι τα γερμανικά ονόματα, έτσι όπως προφέρονται δεν είναι εύκολο να αποδοθούν στα ελληνικά. Άλλο Mühller, Müller, Mueler, Mahler, Schmidt, Schmitt, Schmied, και άλλο Waldseemühler. --Gotse daje (talk) 22:14, 30 Μαρτίου 2012 (UTC)