Συζήτηση:Λούκας Γιώρκας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Εγκυκλοπαιδικός σαν μουσικός δεν είναι.΄Ως τι τον θεωρείτε εγκυκλοπαιδικό;--The Elder (συζήτηση) 20:33, 4 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

εκπρόσωπος στη eurovision έχοντας επομένως σημαντική προβολή λόγω του γεγονότος, νικητής του ελληνικού διαγωνισμού, χρυσός δίσκος κλπ.. Θα παρακαλούσα να ακολουθούνται οι στοιχειώδεις διαδικασίες στις διαγραφές. Δεν νομίζω πως κατέχει κάποιος απεριόριστη εξουσία να διαγράφει ότι θέλει. Είναι η 2η φορά που συμβαίνει από τον ίδιο διαχειριστή 94.65.149.67 20:39, 4 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Διάβασε πρώτα το εγκυκλοπαιδικότητα μουσική και το συζητάμε--The Elder (συζήτηση) 23:20, 4 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σωστές πληροφορίες/Αλλαγές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να σας ζητήσω να αλλάξετε το πρότυπο: πληροφορίες καλλιτέχνη. Πείτε μου τι χρειάζεται να γίνει για να γίνουν οι αλλαγές σας παρακαλώ. Οι αλλαγές που προτείνω είναι:


--Theodorosyiorkas (συζήτηση) 13:36, 18 Οκτωβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Το λήμμα χρησιμοποιεί πληροφορίες που αντλεί από τα wikidata. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τις πληροφορίες των wikidata και θα έρχονται εδώ αυτόματα. Όσο για τις πληροφορίες που θέλετε να προσθέσετε ντε και καλά υπάρχουν στο λήμμα ήδη.

Επίσης διαβάστε τα παρακάτω που δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε για την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος: Γίνονται αποδεκτά λήμματα που καλύπτουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Υπάρχουν αρκετές αναφορές σε ανεξάρτητες, αξιόπιστες και έγκυρες πηγές.
    1. Ως ανεξάρτητες εννοούνται πηγές που δεν σχετίζονται με τους μουσικούς ή τα συγκροτήματα.
    2. Το κριτήριο παραπέμπει γενικά σε αξιόπιστες δημοσιεύσεις με αναφορές στους μουσικούς, όπως λήμματα και αφιερώματα εφημερίδων ή περιοδικών και βιβλία. Εξαιρούνται τα δελτία τύπου εταιρειών ή άλλου τύπου διαφημιστικές καταχωρίσεις, καθώς και απλές αναφορές σε μελλοντικές εμφανίσεις και συναυλίες των μουσικών που απλώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Απλή αναφορά των μουσικών σε γενικές βάσεις δεδομένων ή άλλου τύπου γενικούς καταλόγους δεν αποτελούν τεκμήριο σπουδαιότητας. Συνεκτιμάται η βαρύτητα των πηγών, κυρίως σε περιπτώσεις τοπικών εντύπων με πολύ μικρή εμβέλεια.
  2. Έχουν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. Θα πρέπει να τεκμηριώνεται με επίσημα και αντικειμενικά στοιχεία (κατά το Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα). Κριτήριο αποτελεί για παράδειγμα η ύπαρξη πλατινένιου ή χρυσού δίσκου σε τουλάχιστον μία χώρα ή ακόμα η ύπαρξη μίας μεγάλης επιτυχίας, με διάρκεια στο χρόνο, σε διεθνείς ή εγχώριους καταλόγους πωλήσεων.
  3. Έχουν κυκλοφορήσει από κύρια δισκογραφική εταιρεία τουλάχιστον 3 άλμπουμ πριν το 1993 ή 4 άλμπουμ στο σύνολο[1] και ύπαρξη ανεξάρτητων δευτερογενών πηγών.
  4. Έχουν διακριθεί με ένα τουλάχιστον επίσημο μουσικό βραβείο.
  5. Αποτελούν κύριο εκπρόσωπο μίας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Θα πρέπει να είναι πιο γνωστοί από το μέσο όρο των ομοειδών τους συγκροτημάτων (σε συνδυασμό με το κριτήριο 1, αφορά κυρίως τα συγκροτήματα που λειτουργούν εκτός επίσημων εμπορικών κυκλωμάτων).

--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:13, 18 Οκτωβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου φίλε Καλογερόπουλε. Καταρχάς εγώ δεν σου μίλησα άσχημα και ούτε ειρωνικά. Στις αλλαγές που κάνω δεν υπάρχει κάποιο όφελος σε μένα, απλά βοηθάω το άρθρο να είναι πιο σωστό στις πληροφορίες του. Δεν ξέρω και πολύ καλά πως λειτουργεί η Βικιπαίδεια αλλά προσπαθώ σιγά σιγά να είμαι όσο πιο κοντά με τους κανονισμούς. Επίσης για τις αλλαγές που κάνω δεν έχω κάποιον επίσημο σύνδεσμο να παραθέσω εξεταστούν οι αλλαγές μου. --Theodorosyiorkas (συζήτηση) 08:14, 22 Οκτωβρίου 2019 (UTC) -- Ρε παιδιά θα διορθώσετε επιτέλους τα λάθη σε αυτό το άρθρο; ο συγκεκριμένος είναι μουσικός και όχι γενικά καλλιτέχνης!!82.102.59.85 00:31, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)[απάντηση]

  1. Σύμφωνα με τους κανόνες των UK Charts, μια ηχογράφηση μετράει ως "άλμπουμ" αν έχει περισσότερα από τέσσερα κομμάτια ή διαρκεί περισσότερο από 25 λεπτά.