Συζήτηση:Κύπελλο Κύπρου (πετοσφαίριση ανδρών)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Υπάρχει ένα πρόβλημα με το θεσμό. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) δημιουργήθηκε αρχές του 1978 και από τότε διοργανώνει το κύπελλο. Ωστόσο, πριν την ίδρυση της ομοσπονδίας υπήρχαν διάφοροι φορείς που διοργάνωναν πετοσφαιρικές διοργανώσεις. Όσο αφορά διοργάνωση κυπέλλου, διοργανώθηκε παγκύπριο κύπελλο από το 1975 έως το 1978 υπό την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Κύπρου. Και μετά ανάλαβε η ΚΟΠΕ. Τι πρέπει να θεωρήσουμε ως έναρξη του πρωταθλήματος; Το 1975 ή το 1978; Το 2013 η ομοσπονδία αρίθμησε τον τελικό ως τον 39ο, οπόταν η αρίθμηση της ξεκίνησε από το 2013 Ο "ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ" ΚΑΡΑΒΑΣ – ΔΕΡΥΝΕΙΑ Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται σε 4 τελικούς της Αναγέννησης Δερύνειας, οπόταν μετράει και τους 2 προ του 1978. Το ίδιο συμβαίνει και με τα στατιστικά της Ανόρθωσης σε άρθρο της ομοσπονδίας το 2014 (26 συμμετοχές, άρα μετρά και η μία προ 1978) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΑΠ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ. Και το 2015 παρουσιάζει τον τελικό ως το 42 Ο τελικός της προσφυγιάς – επεισόδιο 2 και περιλαμβάνει τους τίτλους της Ανόρθωσης και αυτόν του 1975.

Όπως το αντιλαμβάνομαι, στο λήμμα πρέπει να θεωρήσουμε ως έναρξη του θεσμού το 1975 (το μεγάλο μπέρδεμα είναι στο πρωτάθλημα, το παρουσίασα λεπτομερώς στη σελίδα συζήτησης εκείνου του λήμματος). Θεώρησα σημαντικό να κάνω την αναφορά αυτή (και αν υπάρξουν διαφωνιές να γίνει συζήτηση) ώστε γίνει επεξήγηση για την παρουσίαση των τελικών του λήμματος αφού είναι σημαντικό να παρουσιάζονται στη ΒΠ τα γεγονότα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται (π.χ. οι αριθμοί κυπέλλων δύο ομάδων επηρεάζονται ανάλογα με την περίοδο που ξεκινούμε να μετρούμε). Xaris333 (συζήτηση) 00:34, 15 Ιουλίου 2015 (UTC)[απάντηση]