Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση:Κυριάκος Κενεβέζος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Σχόλιο 18-6-2020

[επεξεργασία κώδικα]
Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Βιογραφικά Στοιχεία Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β’ και κατά τα έτη 1989 – 1991 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού στην Εθνική Φρουρά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Χωριανοπούλου.

Πολιτική διαδρομή

Από την 1η Ιουλίου 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με παράλληλες εκτός έδρας διαπιστεύσεις σε Αλβανία (Τίρανα) και Γεωργία (Τιφλίδα).

Πριν την τοποθέτησή του στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2013, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, τα οποία διατήρησε έως τον Μάρτιο του 2014.

Από το 1997 ως το 2013 άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου.

Επί σειρά ετών (2007 – 2014) διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και Επίτροπος Δικαιοσύνης και Νομικών Υποθέσεων (2009 – 2014).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Αναγέννησης Αθηνών. Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από δήμους, πανεπιστήμια και οργανώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι επίτιμος δημότης Χίου και Οινουσσών.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Νομικής Βιβλιοθήκης. Λαμβάνει μέρος σε συνέδρια, ως επί το πλείστον πολιτικά και ημερίδες ως προσκεκλημένος ομιλητής. Καταπιάνεται με τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και ασφαλώς με τις διάφορες πτυχές του κυπριακού ζητήματος στη διεθνή και εσωτερική πολιτική σκηνή. Άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικούς τόμους της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε εγχώρια επιστημονικά περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Αναφορά: Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας 78.87.127.91 10:49, 18 Ιουνίου 2020 (UTC)[απάντηση]

copyright problems copy paste http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Athens.nsf/DMLbio_gr/DMLbio_gr?OpenDocument--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:42, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)[απάντηση]