Συζήτηση:Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μια εγκυκλοπαίδεια δεν έχει ως ρόλο της να υποκαταστήσει το επίσημο site ενός αεροδρομίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας και email δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως επίσης δεν έχει λόγο ύπαρξης και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πτήσεων, η Βικιπαίδεια δεν είναι πίνακας ανακοινώσεων. Όποιος έχει αντίρρηση ας δει τις καταχωρήσεις μεγάλων αεροδρομίων στην Wikipedia, όπως http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_International_Airport και http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_International_Airport για να πάρει μια ιδέα της σωστής δομής. Ferengi 15:52, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]


«Όποιος έχει αντίρρηση ας δει τις καταχωρήσεις μεγάλων αεροδρομίων στην Wikipedia, όπως http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_International_Airport και http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_International_Airport για να πάρει μια ιδέα της σωστής δομής.» Το γεγονός οτι ένα άρθρο έχει μια συγκεκριμένη μορφή σε μία ξενόγλωσση έκδοση δεν αποτελεί αυτόματα και παράδειγμα σωστής δομής το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε τυφλά... --Alaniaris 16:03, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Δεν πρόκειται για οποιοδήποτε άρθρο, αλλά για άρθρα που αναφέρονται στα δύο μεγαλύτερα σε κυκλοφορία αεροδρόμια των ΗΠΑ. Βασική αρχή της Βικιπαιδείας είναι ότι τα πιο δημοφιλή άρθρα, λόγω υψηλού αριθμού συντακτών, είναι πιο πιστά στα πρότυπα σωστής σύνταξης ενός άρθρου που θέτει η Βικιπαιδεία. Άσχετα όμως από αυτό, πιστεύω είναι κοινή γνώση ότι καμιά εγκυκλοπαίδεια δεν προσφέρει τηλέφωνα επικοινωνίας και email στα λήμματά της. Τα στοιχεία επικοινωνίας μάλιστα που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες, είναι ενδεχόμενο να εμπίπτουν στην κατηγορία της διαφήμισης/spam, οπότε συντρέχει άλλος ένας λόγος για τη διαγραφή τους. Ferengi 16:18, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Αισθάνομαι ότι έφαχα χαστούκι. Δεν είχα πρόθεση να παραβιάσω κανένα κανόνα. Το παράπονό μου είναι ότι δε βλέπω ίδια αντιμετώπιση σε όλους. Π.Χ. 2 αεροδρόμια που κοίταξα (εκ των υστέρων, εννοώ αφού είχα κάνει τι δικές μου διορθώσεις οι οποίες απορρίφθηκαν) τη Θεσσαλονίκη/Μακεδονία και τη Χίο/Όμηρος, υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας και μάλιστα και τα ονόματα των Αερολιμεναρχών που γενικά είναι απαράδεκτο. Δε θα επιμείνω... Καλή σας νύχτα! Xi Kapa 19:07, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Xi Kapa δεν έφαγες κανένα χαστούκι, είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις και ίσως κάποιες μικροδιαφωνίες. Δεν παραβίασες κανένα κανόνα, είχα σκόπο να προσθέσω τα τηλέφωνα που αναφέρονται στο αεροδρόμιο μόνο, σε παρόμοιο πινακάκι με αυτο της Θεσσαλονίκης και της Χίου (για την ιστορία, εγώ έβαλα το πινακάκι στη Χίο...), δεν πρόλαβα όμως. Τώρα είδα και την απάντηση του φίλου Ferengi. Η αλήθεια είναι πως τα τηλέφωνα που ανήκουν σε εταιρίες καλύτερα να μην έμπαιναν, τα τηλέφωνα του αεροδρομίου όμως σίγουρα θα μπουν. Όπως δεν ήξερα αν υπάρχει κάποια απαγόρευση στην δημοσιοποίηση των ονομάτων των αερολιμεναρχών. Αν ναι πές μας σε παρακαλώ το να τα αφαιρεσουμε.

Φίλε Ferengi σύμφωνώ σε γενικές γραμμές όμως δεν πρέπει να θεωρούμε τα ξένα άρθρα τυφλοσούρτι, όσο δημοφιλή και αν είναι, ούτε είναι δεσμευτικό να ακολουθούμε το ξένο φορμάτ στη μορφοποίηση ενός άρθρου. --Alaniaris 19:29, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Xi Kapa δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι έτσι, θεωρώ ότι όλες οι προσθήκες σου έγινα με καλή πίστη, όπως απαιτεί εξάλλου η φιλοσοφία της Βικιπαίδειας. Έκανα επέμβαση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, γιατί έτυχε να δω τις αλλαγές στη σελίδα Πρόσφατες αλλαγές. Τα ονόματα των αερολιμεναρχών λογικά δεν είναι παράνομο να αναφερθούν, καθώς είναι δημόσια πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με το εκάστοτε αεροδρόμιο. Από την άλλη πάλι δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθούν σε ένα εγκυκλοπαιδικό άρθρο, ειδικά για ένα μικρό αεροδρόμιο, εκτός κι αν σχετίζονται με κάποιο σημαντικό για το αεροδρόμιο γεγονός. Όσο για τα τηλέφωνα πιστεύω κατηγορηματικά ότι δεν έχουν θέση σε ένα εγκυκλοπαιδικό άρθρο. Δεν είμαστε Χρυσός Οδηγός. Δεν είμαστε η πηγή που θα ανατρέξει κάποιος για να κλείσει εισιτήρια ή να μάθει αν έχει καθυστέρηση η πτήση του. Υπάρχουν άλλες ιστοσελίδες με αυτές τις πληροφορίες, ας τις βάλουμε στους εξωτερικούς συνδέσμους του εκάστοτε άρθρου. Ferengi 21:24, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Καλή σας ημέρα!

Κάθησα την Τρίτη (11-09-2007) και αφιέρωσα πολύ χρόνο να καταγράψω (ελέγχοντας διπλά το κάθένα) όλα εκείνα τα στοιχεία που πρόσθεσα στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Αφού τέλειωσα, έγραψα ένα μήνυμα προς όποιον με διαβάσει και ειδικά προς τον/ους διαχειριστές για να διασφαλίσω ότι οι πληροφοφίες που κατέγραψα, γίνονται με καλή πίστη και χωρίς πρόθεση οποιασδήποτε μορφής αθέμιτης εκμετάλλευσης.

Μετά από αρκτέτή ώρα κοίταξα ξανά το αντίστοιχο λήμμα στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και είδα ότι οι περισσότερες πληροφορίες είχαν σβηστεί.

Άνοιξα το πεδίο των συζητήσεων και είδα ό,τι ήταν γραμμένο. Έκρινα από τα δεδομένα εκείνης της στιγμής, ότι απορρίφθηκαν οι εγγραφές μου και αυτός είναι ο λόγος που έγγραψα ότι ..."αισθάνομαι ότι έφαγα χαστούκι..."

Δε γνώριζα τότε ότι ο alaniaris κάθησε και μορφοποίησε τις νέες εγγραφές.

Από εδώ τον ευχαριστώ θερμά.

Ευχαριστώ και όλους τους άλλους που με τα μηνύματά τους μου έδειξαν τη συμπάθειά τους.

Θα δώσω μια απάντηση στον Alaniaris και Ferengi για τη δημοσίευση των ονομάτων των Αερολιμεναρχών, αφού δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν έχω πρόθεση να κάνω μάθημα σε κανένα. Απλά, εκφράζω το πιστεύω μου.

1.- Δεν υπάρχει (από όσο γνωρίζω) καμμιά γενική ή ειδική απαγόρευση για τη δημοσίευση των ονομάτων των Αερολιμεναρχών από την Υπηρεσία Πολιτκής Αεροπορίας(ΥΠΑ) ή από τον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα.

2.- Τη δημοσίευσή τους όμως στο συγκεκριμένο λήμμα (Κρατικός Αερολιμένας....) της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ τη θεωρώ αντιδεοντολογική και απερίφραστα ματαιόδοξη. Και αυτό διότι:

α.- Υπάρχει το επίσημο site της ΥΠΑ ( http://www.hcaa.gr ) όπου μπορούν να/και αναφέρονται τα ονόματα.

β.- Ο "χ" Αερολιμενάρχης έρχεται και παρέρχεται (αλλάζει κάθε 3 χρόνια ή και λιγότερο) αλλά η θέση του Αερολιμενάρχη υπάρχει πάντα και κάποιος υπάλληλος (ορισμένος από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή αν δεν έχει οριστεί, σύμφωνα με το Δημοσιουπαλληλικό κώδικα, ο αρχαιότερος στην ιεραρχία υπάλληλος)εκτελεί τα καθήκοντά της. Αυτός είναι ο λόγος που έγραψα το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αερολιμενάρχη χωρίς το όνομα του τρέχοντος.

γ.- Όταν καλούμε κάποια Δημόσια Υπηρεσία και ζητούμε τον Προϊστάμενό της, μας λέγει το όνομά του, αλλά εμείς συνεχίζουμε να τον αποκαλούμε κ. Διευθυντά ή κ. Προϊστάμενε (παρόλο που είναι λιγότερο τιμητικός τίτλος από το όνομά του) και αυτό είναι το σωστό, διότι απευθυνόμαστε στο πρόσωπο που έχει τις συγκεκριμένες εξουσίες και αρμοδιότητες για τις οποίες και επικοινωνούμε τη δεδομένη στιγμή.

δ.- Ο Αερολιμενάρχης σ' ένα ελληνικό Αεροδρόμιο έχει το βαθμό του Διευθυντή (αν το Αεροδρόμιο λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης) ή Τμηματάρχη (αν λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος).

Υπάρχουν πάνω από 60 Διευθυντές (δεν είναι όλοι Αερολιμενάρχες) και περισσότεροι από 250 Τμηματάρχες στην μικρή Δημόσια Υπηρεσία που λέγεται ΥΠΑ και αριθμεί 3.000 προσωπικό πέρίπου. Σε όλη δε τη Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν μερικές χιλιάδες.

Η κλίμακα της Ιεραρχίας από κάτω προς τα επάνω είναι: Υπάλληλος, Προϊστάμενος Γραφείου, Τμηματάρχης, Διευθυντής, Γενικός Διευθυντής, Διοικητής ή Γενικός Γραμματέας, Υφυπουργός, Υπουργός.


Ήδη έγραψα πολλά και είναι κουραστικό και για μένα γιατί συχεχώς διακόπτομαι από την τρέχουσα εργασία μου και για σας που με διαβάζετε.

Θα επανέλθω για να σας εξηγήσω γιατί θέλω να καταχωρηθούν αυτές οι πληροφορίες για τον Αερολιμένα και επίσης να ζητήσω τη βοήθειά σας στη δημιουργία ενός προτύπου για καταχώρηση πληροφοριών για τα ελληνικά αεροδρόμια. Xi Kapa 05:02, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Είμαι οπαδός των καταλόγων και καθαρότητας της πληροφορίας μεν, αλλά το άρθρο αυτό (για το οποίο έχει γίνει αρκετή δουλειά ήδη) μοιάζει με καταχώρηση βάσης δεδομένων και όχι με εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Θα έχω ελπίζω προτάσεις σε δυο-τρεις ημέρες και στο άρθρο και στη συζήτησή του.--Focal Point 11:21, 14 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ταιριάζει σε site του αεροδρομίου και όχι σε εγκυκλοπαίδεια, ακόμη και αν αυτή είναι η Βικιπαίδεια. Επιπλέον δείχνει μια ιδιαίτερα περιορισμένη, στενή και εξειδικευμένη εικόνα. Αντίθετα, χρησιμότατος είναι κατάλογος των προορισμών από το κάθε αεροδρόμιο. Με τη λογική αυτή έγινε η αντικατάσταση του πρώτου από το δεύτερο.--Focal Point 19:17, 15 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ και επαυξάνω. -Ferengi 23:41, 15 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]