Συζήτηση:Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα πρωταθλήματος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Κατάλογος Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Κατάλογος κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Τα γκολ πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ και 28 χρόνια τα γκολ πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας έχουν γίνει αντικείμενο αναγνώρισης της IFFHS. Στην πρώτη λίστα της του 1994, ο Πελέ ήταν πρώτος με 541 γκολ σε 560 αγώνες. Την επόμενη χρονιά (1995) η IFFHS δεν συμπεριέλαβε τα γκολ του Καμπεονάτο Παουλίστα στον Πελέ, ούτε τα γκολ στα πρωταθλήματα του Προτεκτοράτου στο Γιόζεφ Μπίτσαν και έτσι βράβευσε τον Φέρεντς Πούσκας με 511 γκολ ως πρώτο σκόρερ πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος. Το 2001 η IFFHS τα άλλαξε πάλι και βράβευσε τον Πελέ με τα 541 γκολ στην ίδια εκδήλωση που έδωσε τη χρυσή μπάλα στο Μπίτσαν ως κορυφαίου σκόρερ του 20ού αιώνα. Το 2017 η IFFHS τα άλλαξε πάλι (η παραπομπή υπάρχει) και μετά το 2021 και πάλι. Παλινωδίες με πολλές στατιστικές ιδιαιτερότητες. Η RSSSF δεν συμφωνεί με τα ανωτέρω και αναγνωρίζει το Γιόζεφ Μπίτσαν ως κορυφαίο, με πρώτη λίστα όμως το 2021. Απαντήσεις υπάρχουν σε όλες τις ερωτήσεις.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 20:07, 1 Ιανουαρίου 2023 (UTC)[απάντηση]

Τα παραπάνω αναφερόμενα εξηγούν και το πώς προέκυψε η τρίτη λίστα με την IFFHS τον Αύγουστο του 2023 να ξεκαθαρίζει για πρώτη φορά τον όρο της Τop Division σε δύο κατηγορίες : σε top division (με regional leagues - η λίστα της IFFHS που υπάρχει ως παραπομπή του Φεβρουαρίου 2023) και σε top division αλλά σε national league όπως προστέθηκε στη νέα λίστα.

Η χρονική σειρά: - 1994 : Η IFFHS ανακοίνωσε τους πρώτους σκόρερ πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος (δεν υπάρχει on line, σε βιβλία)

- 1995 : Η IFFHS ανακοίνωσε τον πρώτο σκόρερ εθνικών πρωταθλημάτων, πρώτος ο Φέρεντς Πούσκας με 511.

- 1997 : Η IFFHS βραβεύει στο Μόναχο τον Πούσκας (τα γκολ του τότε εκτιμήθηκαν σε 512). Ο Μπίτσαν αρνείται να παραλάβει τιμητική πλακέτα γιατί δεν υπολογίστηκαν τα γκολ του Προτεκτοράτου.

- 2001 : Η IFFHS βραβεύει τον Πελέ ως πρώτο σκόρερ πρώτης κατηγορίας με βάση τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει το 1994. Η original λίστα : [1]

- 2012 : Η IFFHS ανακοίνωσε τους πρώτους σκόρερ σε επίπεδο top division όπως το 1994 και το 2001. H original reference : [2]

- Το 2017 η IFFHS ανακοίνωσε πάλι top division σκόρερ πρωταθλήματος, όμοια με αυτή του 1995 : [3]

- 2023 Φεβρουάριος : Η IFFHS ανακοίνωσε νέα λίστα με νέους αριθμούς top division σκόρερ (υπάρχει στο λήμμα).

- 2023 Αύγουστος : Η IFFHS ανακοίνωσε νέα λίστα με πρώτους σκόρερ Εθνικών πρωταθλημάτων για πρώτη φορά (χωρίς να το γράφει ότι είναι έτσι, υπάρχει στο λήμμα).

Η RSSSF από το 2021 στη λίστα Prolific Scorer Data έχει παράγραφο με τους πρώτους σκόρερ πρωταθλήματος με ξεχωριστή αναφορά στην πρώτη εθνική κατηγορία. Μεταξύ της λίστας της IFFHS και αυτής της RSSSF υπάρχουν δύο διαφορές : 1) Η RSSSF αναγνωρίζει το Ντε Κλέιν, η IFFHS όχι (τα γκολ του πάνω από τα 377 σημειώθηκαν στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) 2) Στα γκολ του Μπίτσαν (ο αριθμός των 515 της IFFHS είναι δεδομένα λάθος, προκύπτει από 444 στην Τσεχοσλοβακία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Τσέχικη FA και την UEFA). Έτσι, καταγράφω τον αριθμό της RSSSF (526) και με βάση αυτό πρόσθεσα τη λίστα.

Καθώς η IFFHS ξεκαθάρισε τα πράγματα μπορεί να ειπωθεί ότι οι προηγούμενες βραβεύσεις της... γίνανε σωστές! - Φέρεντς Πούσκας : Πρώτος σκόρερ πρώτης Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος του 20ού αιώνα (τώρα Κριστιάνο Ρονάλντο) - Πελέ : Πρώτος σκόρερ σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος του 20ού αιώνα (και εξακολουθεί). - Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι τα top level και top division της IFFHS δημιουργούν προβλήματα και απαντήσεις ευχαρίστως θα δώσω σε απορίες. Ευχαριστώ.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 22:55, 24 Νοεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]