Συζήτηση:Καρυοφίλμπεης/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καρυοφίλμπεης[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διαγραφή: μη εγκυκλοπαιδικό λήμμα --Diu (συζήτηση) 12:47, 3 Ιουνίου 2019 (UTC) (διαγραφή)
Καρυοφίλμπεης (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Και εδώ ισχύει ότι ακριβώς και με τις περιπτώσεις των λημμάτων Κεχαγιάμπεης και Μουστάμπεης... Σχεδόν ανύπαρκτες αναφορές, οι οποίες, απλώς, ασχολούνται μαζί του "στα γρήγορα" απλά και μόνο "γιατί έτυχε να είναι παρών"... Τίποτε παραπάνω και τίποτε που να δικαιολογεί την ύπαρξη λήμματος για το πρόσωπό του... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:21, 12 Μαΐου 2019 (UTC)


Ουσιαστικά η όποια "σημαντικότητά" του σχετίζεται με τη Μάχη της Αράχωβας και φαίνεται να εξαντλείται εκεί. Θα μπορούσε ίσως να γίνει ανακατεύθυνση στο λήμμα της μάχης. Αν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένα άξιο μνείας για αυτόν πέρα από τη συμμετοχή του σε αυτήν, ας προστεθεί ως υποσημείωση. Χωριστό λήμμα πάντως δε φαίνεται να μπορεί να υποστηριχτεί. ——Chalk19 (συζήτηση) 23:18, 16 Μαΐου 2019 (UTC)


Φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Φαίνεται ότι οι εξιστορήσεις κατέγραψαν απλώς τα γεγονότα και οι παραπάνω μπέηδες απλώς αναφέρονται με τον τίτλο τους και όχι με τα ονόματά τους τα οποία μάλλον είναι άγνωστα όπως και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Ο Μουσταφάμπεης λεγόταν προφανώς Μουσταφάς αλλά συνώνυμος με δεκάδες ακόμη μπέηδες με το ίδιο όνομα. Αλλά Καρυοφίλμπεης; Κυριολεκτικά "ηγέτης των τυφεκιοφόρων". Προφανέστατο ότι ήταν η θέση του στη μάχη και όχι όνομα. Ομοίως ο αναφερόμενος κεχαγιάς ήταν κυριολεκτικά κάποιος άλλος αξιωματούχος. -- geraki (συζήτηση) 11:46, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Διαγραφή ομοίως..., και μάλιστα μπορεί να είναι και τρολλάρισμα και τα τρία λήμματα (Dor-astra (συζήτηση) 14:35, 24 Μαΐου 2019 (UTC))

Διαγραφή σύμφωνα με τα παραπάνω.--Texniths (συζήτηση) 15:40, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

Διατήρηση

--Focal Point 20:34, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Τί ακριβώς υποτίθεται ότι αποδεικνύουν, σε σχέση με το θέμα μας, οι αναφορές που μας δίνεις σε έναν "Musta bey" ; Γενικά πάντως ισχύουν όσα έγραψα εδώ. ——Chalk19 (συζήτηση) 20:53, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)
Δεν αντιλαμβάνομαι το παραπάνω σχόλιο. Σε όλες τις παραπάνω πηγές διαφορετικών χωρών αναφέρεται ο Καριοφίλ μπέης. Το γεγονός ότι σε τόσες χώρες το αναφέρουν, αυτό και μόνο τον κάνει άξιο αναφοράς στη Βικιπαίδεια, πολύ περισσότερο για ανθρώπους του 1800. --Focal Point 21:01, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)—
Οι 3 πρώτες αναφορές σου [1] είναι στον Musta Bey; Τί ακριβώς δεν αντιλαμβάνεσαι ; Σε κάθε περίπτωση ισχύουν όσα έγραψα στην άλλη συζήτηση, που αναφέρω και πιο πάνω. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:06, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)
ΥΓ. Είναι "τρια σε ένα" μάλλον. Τόσο οι "πηγές" που βάζεις εδώ, όσο και αυτές που έβαλες στις άλλες προτάσεις κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ανακυκλώνουν όλες τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με αναφορά τη Μάχη της Αράχωβας. Αναπαράγουν είτε τον Τρικούπη (οι μεταγενέστερες), είτε τη Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος (οι σύγχρονες). Απλά μεταφέρουν μια είδηση από το "μέτωπο της Ελληνικής Επανάστασης" από τις ακριβώς ίδιες πηγές. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:26, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)
Και οι τρεις πρώτες παραπομπές αναφέρουν τον Καριοφιλ μπεη. Αν διαβάσει κανείς το κείμενο, θα τον βρει. --Focal Point 21:32, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)
Ανακυκλώνουν τη Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος, οι σύγχρονες "πηγές" δηλ. μεταφέρουν την ίδια είδηση από τα ελληνικά στη γλώσσα τους. Allgemeine Zeitung von Griechenland αναφέρεται στις γερμανικές πηγές της εποχής [1827] και Gazzetta Universale della Grecia αναφέρεται από τις ιταλικές -γράφεται και φύλλο που μεταφράζουν, της 20ής Δεκ. 1826. Οι πηγές που μας έφερες είναι απλά δυο και, τελικά, μάλλον μόνο μία. Ο Τρικούπης και ένα φύλλο της Γενικής Εφημερίδας, το οποίο μάλλον χρησιμοποίησε μετά και ο Τρικούπης, οπότε την μια ελληνική πηγή, εσύ μας την παρουσίασες για δέκα από όλον τον κόσμο ! Και το θέμα τους είναι η Μάχη της Αράχωβας, οπότε ισχύουν όσα έχω γράψει από την αρχή. Αν είναι να μείνει κάτι για αυτούς τους τρεις, θα μείνει μόνο στο λήμμα της μάχης. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:26, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)