Συζήτηση:Καρλ Πόπερ/Υποψήφιο προς προβολή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καρλ Πόπερ[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Δεν έγινε προβεβλημένο. - Badseed απάντηση 23:37, 15 Απριλίου 2016 (UTC).[απάντηση]
Παρακαλούμε μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Σχόλιο Κωστή το λήμμα είναι όντως καλογραμμένο, παρουσιάζει όμως αρκετές ελλείψεις και δεν πληροί ουσιωδώς αρκετά από τα κριτήρια που τίθενται για να χαρακτηριστεί αξιόλογο. Και εξηγώ το γιατί:

  • Το λήμμα απαιτεί την προσθήκη περισσότερων παραπομπών καθώς με την παρούσα του μορφή δεν πληροί τα κριτήρια 2 (κριτήριο 2: Πρέπει να είναι καλογραμμένο, πλήρες, ακριβές, ουδέτερο και σταθερό) & 3 (κριτήριο 3: Πρέπει να πληροί το κριτήριο των παραπομπών σε πηγές έτσι ώστε το λήμμα να είναι αξιόπιστο και έγκυρο). Όσον αφορά το κριτήριο 2 όσο υπάρχει έλλειψη παραπομπών σε σημαντικές ενότητες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ακριβές ούτε ουδέτερο. Για παράδειγμα η ενότητα επτά (7) με τίτλο Η δυνατότητα κριτικής και η ανοιχτή κοινωνία έχει μόνο δύο παραπομπές παρ'όλο που σε αυτό αναπτύσσονται σημαντικές θεωρίες του έργου του. Αντίστοιχο πρόβλημα, σε μικρότερη όμως έκταση, αντιμετωπίζει και η ενότητα έξι (6) με τίτλο Η ανάπτυξη της γνώσης και η θεωρία των τριών κόσμων.
  • Επιπροσθέτως έχω αρκετές ενστάσεις ως προς το ύφος του κειμένου, το οποίο εκφράζεται με συγκεκριμένες λέξεις/φράσεις όπως π.χ. "Μπορούμε να πούμε", Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναρωτηθούμε γιατί κ.α. Γενικά νοιώθω ότι παρουσιάζει αρκετά δασκαλίστικο ύφος παρά καθαρά εγκυκλοπαδικά διεκπαιρεωτικό (παροχή ξερής πληροφορίας).
  • Τέλος ζήτημα υπάρχει και με το κριτήριο τέσσερα (4). Δεν υπάρχει ενότητα για τα βιογραφικά του στοιχεία (οικογενειακά στοιχεία, παιδική ηλικία επαγγελματική/ακαδημαϊκή σταδιοδρομία). Όσες πληροφορίες περιέχονται στο λήμμα, για τα ακαδημαϊκά κυρίως, αναφέρονται σκόρπια. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν ενότητες για την επιρροή που άσκησε και σε ποιους, όπως και ξεχωριστή ενότητα για την κριτική προς το έργο του. Οι δε ενότητες που μιλούν για το έργο του (δηλαδή όλες οι ενότητες του λήμματος) θα πρέπει να ενταχθούν ως υποενότητες σε κεντρική ενότητα με τίτλο το "το έργο του" ή κάτι άλλο.
  • Συμπερασματικά επειδή πρόκειται για καλή προσπάθεια θα σου πρότεινα να το υποβάλεις πρώτα στην διαδικασία της κριτικής με σκοπό να επαναπροταθεί βελτιωμένο (αν υπάρχει η πρόθεση και ο χρόνος από κάποιον βέβαια).--Diu (συζήτηση) 00:16, 24 Ιουνίου 2015 (UTC)[απάντηση]