Συζήτηση:Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (συμπεριφορικός ορισμός - αφορά την συμπεριφορά)

Μανιοπαρορμητική Διαταραχή (φυσιολογικός ορισμός, διότι ο κογχομετωπιαίος φλοιός περιορίζει τις παρορμήσεις όταν λειτουργεί εντός φυσιολογικών πλαισίων - αφορά την δομική ανικανότητα του κογχομετωπιαίου φλοιού να παύσει την γαγγλιακή ροή πληροφορίας προς τον εγκεφαλικό φλοιό (cortex) και κυρίως προς των κυρίως μετωπιαίο λοβό)

ταυτίζονται αλλά βοηθά να γνωρίζεις τα πως και γιατί και των δυο προσεγγίσεωνανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.84.220.197 (συζήτησησυνεισφορά) .

Σχόλιο 30-5-2020[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Αυτα που διαβασα στο ελληνικο wikipedia για την συγκεκρημενη ασθενεια ειναι σε αρκετα μεγαλο μερος ανακριβιες, γενικοτητες και το κειμενο ειναι βιαστικα γραμμενο...Ειμαι παθων και σε αρκετα μεγαλο βαθμο δεν συμφωνω με αυτα που διαβασα.Η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη ειναι πολυ πιο πολυπλευρη με πολλες υποκατηγοριες και πολυ βασανιστηκη παθηση... .Διαβαστε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ καποια εγκυρη ιατρικη βιβλιογραφια και μετα γραψτε για το συγκεκριμενο θεμα..φιλικα. Αναφορά: 2A02:587:3C24:C30C:FDC6:F4D8:1BEA:571C 07:17, 30 Μαΐου 2020 (UTC)[απάντηση]