Συζήτηση:Θεόδωρος Πάγκαλος (στρατιωτικός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Παρατηρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο ξαναγράφτηκε απο την αρχή και εκτός απο το περιεχόμενο άλλαξα και τον τίτλο απο Θεόδωρος Πάγκαλος (Στρατηγός) σε Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος. Επίσης ευχαριστώ τον Αρχίδαμο για τις χρήσιμες παρατηρήσεις του, τις οποίες και παραθέτω παρακάτω:

  • Σχετικά με το κεφάλαιο περι της Στρατιωτικής σταδιοδρομίας του Πάγκαλου:
  1. Εκεί που λέει ότι ελευθέρωσε τους αξιωματικούς θέλει και λίγη εξήγηση. Ποια ήταν η πολιτική κατάσταση. Γιατί κρατούνταν οι αξιωματικοί και γιατί τους ελευθέρωσε ο Πάγκαλος; Μπορείς να πάρεις κάποια στοιχεία από το άρθρο Κίνημα στο Γουδί, αλλά και πάλι θα ήθελε μια συνοπτική εξήγηση της πολιτικής κατάστασης.
  1. «Το Φθινόπωρο του 1914 αναχωρεί για την Γαλλία, για να σπουδάσει στην Ανώτατη σχολή πολέμου μέχρι και τον Αύγουστο του 1914, όταν και εξερράγη ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». Κάτι δεν πάει καλά με τις ημερομηνίες. Μήπως έφυγε το 1913 για τη Γαλλία; Εκεί θέλει και μια φρασούλα ότι η Ελλάδα είχε παραμείνει ουδέτερη στον πόλεμο κλπ.
  1. «δημιουργήθηκε παρεξήγηση με τον βασιλιά Αλέξανδρο, η οποία όμως έληξε» ή θα πεις συνοπτικά τι ήταν αυτή η παρεξήγηση ή θα φύγει όλη η φράση, αλλιώς δείχνει λειψό.
  1. Ο χαρακτηριστικός διάλογος Πάγκαλου-Ανδρέα φαίνεται παράλογος-αφού τον απάλλαξε και τον φυγάδευσε, γιατί του είχε πει ότι τα παιδιά του θα μείνουν ορφανά;
  • Σχετικά με την τελευταία περίοδο της ζωής του:
  1. Εκλογές του 1950: το αντίστοιχο άρθρο (το έχω βάλει βικιλίνκ) λέει ότι αρχηγός του εθνικού κόμματος ήταν ο Ζέρβας (όχι ο Π.) και ότι το κόμμα έλαβε 7 (όχι 5) έδρες. Μπορείς να το ξανακοιτάξεις και να το διευκρινίσουμε;

--Diu 23:00, 23 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Από σεμνότητα ο φίλος Diu παρέλειψε το θετικό μου σχόλιο για το άρθρο που συνόδευε τις παρατηρήσεις, ότι δηλαδή είναι κατά τη γνώμη μου πλήρες και πολύ καλό. Οι παρατηρήσεις αφορούσαν κυρίως το «λουστράρισμα» --Αρχίδαμοςμίλα μου 00:14, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 23:23, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Κλίμακα ποιότητας[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να προσέχετε λίγο με την αξιολόγηση της ποιότητας του κάθε άρθρου. Και το λέω αυτό γιατί γίνονται αρκετές σε μικρό χρονικό διάστημα (απαιτείται ένας εύλογος χρόνος προκειμένου να διαβαστεί ένα άρθρο, ειδικά αν έχει και μεγάλη έκταση). Σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο περιμένω δικαιολόγηση γιατί έχω διαφορετική άποψη.--Diu 14:46, 3 Μαΐου 2011 (UTC)


Δίκιο έχεις. Νομίζω ότι το άρθρο είναι τουλάχιστον τάξης Β, ίσως και Α. --Clipclap24 15:22, 3 Μαΐου 2011 (UTC)

Σύμφωνα με την συζήτηση κριτικής του άρθρου προσάρμοσα την ποιότητα σε Α («πολύ καλο»). Το Γ τελικά ας θεωρηθεί παράβλεψη. --Clipclap24 15:37, 3 Μαΐου 2011 (UTC)


Επίσης τη σπουδαιότητα την ανέβασα σε «υψηλή» λόγω της στρατιωτικής και πολιτικής σταδιοδρομίας του. --Clipclap24 15:41, 3 Μαΐου 2011 (UTC)