Συζήτηση:Θεόδωρος Γρίβας

From Βικιπαίδεια
Jump to navigation Jump to search
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο 7-3-2015[edit source]

Κατάσταση: έγινε

το τραγούδι λέει{Γρίβα μ'σε θέλει ο βασιλιάς τι να με θέλει ο κερατάς} έτσι τουλάχιστον το τραγουδούσαν οι παλιοί Αναφορά: 176.58.175.215 18:45, 7 Μαρτίου 2015 (UTC)

Προστέθηκε και αυτή η (αρχική) παραλλαγή). Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 06:56, 15 Ιουνίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 10-1-2018[edit source]

Κατάσταση: έγινε

Το άρθρο του Marx δεν έχει θέση στο κύριο σώμα του λήμματος. Αντιπροσωπεύει την κρίση ενός συγκεκριμένου ξένου σχολιαστή. Με το να παρατίθεται ολόκληρο χωρίς επεξήγηση υποκαθιστά τις διασταυρωμένες πληροφορίες που έπρεπε να βρίσκονται σε αυτό το μέρος. Μπορεί να εμφανιστεί ως μια από τις ξένες πηγές (σχόλια-κρίσεις-κριτικές του Γρίβα) και να πλαισιωθεί από ανάλυση.Graeculina (συζήτηση) 06:44, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Σωστά, αν και μάλλον δεν χρειάζεται να προσφύγουμε απευθείας σε αυτό κείμενο, ούτε σε παρόμοιες πρωτογενείς πηγές, όπως τα ρεπορτάζ της εποχής. Αν θέλουμε να δώσουμε μια σχετική εικόνα, καλύτερα να βρούμε δευτερογενείς μελέτες που πραγματεύονται το θέμα. Πάντως, το κείμενο, που αναφέρεται στην Επανάσταση της Ηπείρου (1854) (βλ. Παναγιώτης Κονδύλης [επιμ.], Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό ζήτημα, Γνώση: Αθήνα 1985, σσ.348-349 και 503-σημ.152), δεν είναι καν του Μαρξ, ο οποίος αναμεταδίδει από το Λονδίνο (προς τη Νέα Υόρκη) ανταπόκριση της παρισινής Le Moniteur universel από τη Βιέννη. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:50, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)