Συζήτηση:Ηλεκτρονιακή στιβάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Βλ. το λήμμα στιβάδα από το Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας:

στιβάδα στι-βά-δα ουσ, (θηλ.), (εσφαλμ.) στοιβάδα 1. καθένα από τα στρώματα πυκνής ομοιογενούς ύλης: επιφανειακή / θαλάσσια στιβάδα. στιβάδα αερίου / εδάφους (=ορίζοντας) / ιζήματος / ορυκτού. Βλ. χιονοστιβάδα. | (ΒΙΟΛ. για ιστό:) Οι στιβάδες των αγγείων / του δέρματος (: εξωτερική στιβαδα. ΣΥΝ. επιδερμίδα· εσωτερική στιβάδα. ΣΥΝ. χόριο, υποδόριος ιστός) / της καρδιάς / των κυττάρων. Μυϊκή στιβάδα. Βασική / διαυγής / κεράτινη / κοκκιώδης στιβάδα της επιδερμίδας. 2. ΦΥΣ.-ΧΗΜ. επίπεδο που χαρακτηρίζει την κατάσταση ενός συγκεκριμένου αριθμού ηλεκτρονίων, τα οποία συνδέονται με έναν πυρήνα: ατομική στιβάδα Τα ηλεκτρόνια της εξωτερικής στιβάδας (=ηλεκτρόνια σθένους), Δομή σε στιβάδες. * ΣΥΜΠΛ.: στρώμα / στιβάδα του όζοντος βλ. όζον [< αρχ. στιβάς, γαλλ. couche]

--Mimis Amimitos (συζήτηση) 18:01, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)