Συζήτηση:Ευγενή αέρια

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
  • Ο περιοδικός πίνακας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τα χημικά στοιχεία και τις κατηγορίες τους. Καλύτερα, πιστεύω, να μπαίνει στην κορυφή του άρθρου, αντί στο τέλος.

--Vchorozopoulos 16:05, 26 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Μια ιδέα θα ήταν να προστεθεί εικόνα κορυφή

και το πρότυπο {Περιοδικός πίνακας} να πάει κάτω, πιο πολύ σα λινκ.--vanakaris 17:22, 26 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]
  • Εγώ νομίζω ότι θα ήταν πλεονασμός. Μπορεί το πρότυπο να έχει και τις υπερσυνδέσεις, αλλά εικοννίζει εξαιρετικά τον περιοδικό πίνακα και όλοι βλέπουν, όταν τον ανοίγουν, τη σχετική θέση κάθε στοιχείου ή ομάδας αυτών.
  • Καλύτερα βέβαια θα ήταν αν μπορούσαμε να ελληνοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο στο αγγλόφωνο άρθρο στα δεξιά και τότε, ναι, θα πήγαινε ολόκληρος ο περιοδικός πίνκας στο τέλος, με τις γενικές παραπομπές.
  • Θα ήθελα μάλιστα να προτείνω μια περιληπτική εισαγωγή για κάθε ευγενές αέριο (εδώ) με παραπομπή στο κύριο άρθρο του.

--Vchorozopoulos 19:27, 27 Απριλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο περιοδικός πίνακας κάτω, per σύμβαση βικιπαίδειας: πάνω πάνω ορισμός/περιγραφή του αντικειμένου (ευγενή αέρια) του άρθρου κ' όχι κάτι άλλο (περιοδικός π).--vanakaris 17:43, 20 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Στην εικόνα που απεικονίζει τα ευγενή αέρια σε σωλήνες φθορισμού λείπει το στοιχείο ραδόνιο από την εικόνα, ενώ από κάτω η επεξήγηση γράφει τον συμβολισμό του Ραδόνιου η οποία παραπέμπει με υπερσύνδεση στην σελίδα "Ξένο" Παρακαλώ να αλλάξει ο συμβολισμός του Ραδόνιου και να αντικατασταθεί με αυτό του Ξένου. Fotigna 20:17, 7 Απριλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Σωστά, αλλά γιατί δεν το κάνεις εσύ; --Ttzavarasσυζήτηση 20:21, 7 Απριλίου 2010 (UTC)[απάντηση]