Συζήτηση:Ελλήσποντος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή την ερμηνεία για τις μαστιγώσεις δεν την έχω ξαναδιαβάσει. Έχεις κάποια πηγή; —Geraki 2005-12-5 T 21:41 Z

Όχι αλλά κάποιες γνώσεις αγκυροβολίας έχω. Η στερέωση μιας τόσης μεγάλης ανάπτυξης σκαφών επί του αυτού άξονα μόνο με πόντιση καδένας ως οδηγό μπορεί να επιτευχθεί και μάλιστα όχι απαραίτητα σ΄όλο τον δίαυλο αλλά κυρίως στο μέσον της ανάπτυξης αυτών των πλωτών γεφυρών για την ασφαλέστερη συνοχή τους. Τις πρώτες γέφυρες τις είχαν φτιάξει Φοίνικες που διαλύθηκαν, και για τους οποίους λέγεται ότι ο Ξέρξης αποκεφάλησε, στη συνέχεια ζητησε από Έλληνες να τις κατασκευάσουν όπου ανέλαβε ο μηχανικός Άρπαλος με τους βοηθούς του. Τότε ο Ξέρξης έριξε τις δύο καδένες στη θάλασσα για να καταστήση τον Ελλήσποντο δεσμώτη.Νομίζω ότι αυτό και μόνο το εξηγεί--Templar52 22:18, 5 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)


Μάλλον πρέπει να την αφαιρέσουμε ως πρωτότυπη έρευνα, αλλά επειδή μου αρέσει σαν ιδέα, θα την αντιγράψω στο προσωπικό μου wiki. —Geraki 2005-12-6 T 09:44 Z


  • Την ερμηνεία αυτή που δίδεται - συμπέρασμα (1η δημοσίευση) έρχεται να ενισχύσει η γενική συμπεριφορά του Ξέρξη κατά την διάρκεια των πολέμων που δεν έφθανε σε τέτοιες ανοησίες όπως του έχουν προσάψει, ούτε όταν έβλεπε τη καταστροφή του στόλου του στη Σαλαμίνα ούτε σε άλλες μάχες. Επίσης ο χρόνος 300 ραπισμών στην επιφάνεια της Θάλασσας με τράβηγμα πίσω και ξανά του μαστιγίου απαιτεί τουλάχιστον χρόνο τριών ωρών με τη προυπόθεση να μην εμφανισθεί κάματος. Συνεπώς η ενέργεια αυτή, όχι μόνο, κατά τον τίτλο του Ξέρξη, αλλά και κατά έργο του, θεωρείται φανταστική αφήνοντας την θέση της μόνο σε αλληγορική ερμηνεία.--Templar52 10:17, 6 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)


Δεν λέω ότι μπορεί να μην έχει αλήθεια η ερμηνεία σου αλλά οι κανόνες της Βικιπαίδειας λένε ότι δεν μπορεί να πρωτοεμφανιστεί εδώ, γιατί δεν αρκεί να την υποστηρίζουμε μόνο εσύ κι εγώ. Την μετέφερα εδώ όπου μπορείς να την αναπτύξεις ελεύθερα (πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό πρώτα). —Geraki 2005-12-6 T 10:49 Z

Χρειάζεται άλλο όνομα και άλλος κωδικός ή μόνο άλλος κωδικός; Γιατί με τα ίδια που έχω στη Βικιπαίδεια κάνοντας χρήση μπήκα πριν λίγες μέρες στα Βικιφθέγματα, τώρα δεν μπορώ να μπώ! Θέλει και εκεί το ίδιο;--Templar52 12:44, 6 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)