Συζήτηση:Ελεύθερο ηλεκτρόνιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Δεν είναι ακριβώς αυτή η έννοια του ελεύθερου ηλεκτρονίου. Τα ηλεκτρόνια εξωτερικής στοιβάδας δεν είναι ελεύθερα. Απαιτούν ενέργεια για να φύγουν από την έλξη του πυρήνα. Τα πρότυπα που περιγράφουν το μοντέλο του ελεύθερου ηλεκτρονίου κάνουν πολλές προσεγγίσεις και σε ορισμένα υλικά. Αν δεν μπορέσω να το επιμεληθώ σύντομα (ή κάποιος άλλος) μάλλον θα το προτείνω για διαγραφή. --Κλεάνθης 18:41, 16 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Συγχώνευση[επεξεργασία κώδικα]

Σαφέστατα όχι στη συγχώνευση. Υπάρχουν πολλά να γραφτούν για το ηλεκτρόνιο και μπορεί να περιέχει και κάποια από αυτά εδώ, αλλά πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που πρέπει να αναπτυχθεί σε χωριστό άρθρο. --Focal Point 21:57, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ίσως να το μετονομάσουμε τότε, γιατί σύμφωνα με τα interwikia μιλάει για το μοντέλο του Σόμερφιλντ.--Πer 22:01, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

ο τίτλος καλός είναι, τα ιντερβίκια όχι. Αν θέλεις, βγάλτα (αλλά πρέπει να το κάνεις από όλες τις γλώσσες, γιατί αλλιώς θα τα ξαναφέρει κανένα ρομπότ-καλοθελητής). --Focal Point 22:12, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

δεν έχουν κουμπί απενεργοποίησης;--Πer 22:14, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

εντάξει το έκανα (τουλάχιστον αυτά που μπορούσα να δω)--Πer 22:25, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

το έκανες μια χαρά. --Focal Point 08:05, 16 Ιανουαρίου 2010 (UTC)