Συζήτηση:Εκκλησία της Σαηεντολογίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ουδετερότης, Ποιότης[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο, όπως είναι γραμμένο, είναι POV. Χρειαζόμαστε ουδέτερη παρουσίαση στην Βικιπαίδεια--ΗΠΣΤΓ 13:34, 14 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

ϊ / η[επεξεργασία κώδικα]

Παίδες, η επίσημη ονομασία της Εκκλησίας αυτής είναι «Σαηεντολογία» αντί για «Σαϊεντολογία». Μήπως πρέπει να το σεβαστούμε; -- pvasiliadis  19:26, 14 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Μιας και χρησιμοποιουμε την αρχαιοελληνικη ορθογραφια, σωστο θα ηταν να χρησιμοποιουμε το ϊ αντι για το η. Ας μην ξεχναμε οτι το η στα αρχαια ηταν το μακρο ε, προφεροταν σαν (εε) και οχι σαν ι. Εξου και η λεξη telephone γραφεται Τηλεφωνο και οχι τιλεφωνο και η λεξη character χαρακτηρας και οχι χαρακτιρας. (85.74.148.165 15:11, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))

ονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Η ονομασία δεν θα ήτανε σωστή. Σε πολλές χώρες συνδέεται με διαφορα κριτήρια τα οποια δεν καλύπτει. Θα πρότεινα απλός Σαϊεντολοτζι (Σαηεντολοτζι) η στην ανάγκη Σαηεντολογία (εάν και το -ολογία είναι κομμάτι παραπλάνησης και θυμίζει επιστήμη). Νομίζω ότι αυτή η οργάνωση είναι απαγορευμένη στην Ελλάδα. Τα Γερμανικά δικαστήρια την χαρακτηρίσανε κερδοσκοπική οργάνωση. Christos Vittoratos

Καλώς ή κακώς έτσι αυτοτιτλοφορείται. Νομίζω πως το τι είναι ακριβώς μπορεί ν' αναλυθεί πολύ καλά μέσα στο άρθρο- Badseed απάντηση 09:56, 16 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Περιεχόμενο[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με την αφαίρεση αυτή την βρίσκω δικαιολογημένη καθώς τα γραφόμενα δεν διέθεταν ουδέτερο ύφος, είχαν πρόβλημα μορφοποίησης, και δεν είχαν και παραπομπές. Τα ίδια ακριβώς πράγματα μπορούν να γραφούν αλλά να στέκονται και σε κατάλληλο ύφος. Gts-tg (συζήτηση) 17:45, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Επανατοποθετήθηκαν τα γραφόμενα για ιδρυτές. Τα υπόλοιπα χρειάζονται ξανά γράψιμο. Gts-tg (συζήτηση) 17:47, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Καλά έκανες, παντως εγώ είχα αφαίρεσει τα ονόματα των ιδρυτών διότι η παραπομπή προερχόταν απο αυτοαναφορική και πρωτογενή πηγη. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:48, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Αντικαταστάθηκε και αυτή καθώς υπάρχει πλήθος άλλων ανεξάρτητων πηγών. Gts-tg (συζήτηση) 17:49, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Γενικά. Υπάρχει ένα δομικό θέμα, όπως προκύπτει από τα σχετικά αγγλικά λήμματα. Δε βρίσκω ουσιαστικό λόγο στην κατάτμηση σε Scientology, Church of Scientology, Church of Scientology International, όπου υπάρχει πλήθος επαναλήψεων και επικαλύψεων, χωρίς να ληφθούν υπόψιν και οι επικαλύψεις με το λήμμα του ιδρυτή. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 18:02, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)