Συζήτηση:Δημήτριος Χολέβας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Φωτογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή δε γνωρίζω ποια φωτογραφία συμπεριλαμβανόταν στο άρθρο και διαγράφηκε, ήταν μήπως η φωτογραφία που εμφανίζεται στο άρθρο των Νέων [1] με την περιγραφή "Ιστορική φωτογραφία του παπα-Δημήτρη Χολέβα σε βουνοκορφή της Ρούμελης, που περιλαμβάνεται στο λεύκωμα του φωτογράφου της Αντίστασης, Σπύρου Μελετζή";

Πιστεύω πως οι πηγές δικαιολογούν τη χρήση της φωτογραφίας υπό εύλογη χρήση, τόσο στο άρθρο για τον φωτογράφο (Σπύρος Μελετζής) όσο και εδώ, εφόσον αναφέρουν ότι ο εικονιζόμενος έγινε γνωστός με τη φωτογραφία αυτή και σύμβολο, ειδικά ελλείψει άλλων ελεύθερων φωτογραφιών για αμφότερα.

15:34, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Κριτήρια εύλογης χρήσης και δικαιολόγηση[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να επαναφερθεί ή να επαναφορτωθεί η φωτογραφία με κατάλληλη ανάλυση. Στην περιγραφή της εικόνας ή του αρχείου που επιφορτώνεται υπό το καθεστώς της εύλογης χρήσης, πρέπει να αναγράφονται (στη σχετική σελίδα τους)

  • η πηγή και ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων: λεύκωμα Σπύρου Μελετζή
  • αντιγραφή του παρακάτω:
Πνευματικά δικαιώματα Αυτό το αρχείο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Ο χρήστης που το επιφόρτωσε και πρώτος το χρησιμοποίησε σε λήμμα, όπως και τα υπόλοιπα άτομα που το εισήγαγαν σε λήμμα τα βεβαιώνουν ότι έχει τα προσόντα ώστε να θεωρείται υλικό που καλύπτεται από την πρόβλεψη «εύλογης χρήσης» (fair use) του νόμου των Η.Π.Α. όπου βρίσκονται οι διακομιστές της Βικιπαίδειας, καθώς και από το άρθρο 19 του N. 2121/93 για την συγκεκριμένη χρήση που έχει στα λήμματα αυτά.
Αιτιολόγηση χρήσης:
  1. Το υλικό δεν διατίθεται σε άλλη ελεύθερη εκδοχή ούτε μπορεί να αναδημιουργηθεί με τρόπο ώστε να παρέχει την ίδια πληροφορία.
  2. Ο στόχος του Σπύρου Μελετζή δεν υποκαθίσταται με τη χρήση της φωτογραφίας, αντιθέτως υποστηρίζεται. Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Ο Σπύρος Μελετζής αποτύπωσε µε το φακό του την ιστορία. Θέλησε να δείξει τη λεβεντιά των ανταρτών και του ελληνικού λαού αλλά και την ιστορική συνέχεια, από τους αγωνιστές του ’21 στους αντάρτες του ’40. [www.miet.gr/web/Downloads/PDF/meletzis.pdf]
  3. Το υλικό είναι όσο το δυνατό περισσότερο περιορισμένο (σε μικρή ανάλυση).
  4. Το υλικό έχει ήδη δημοσιευθεί.
  5. Το υλικό είναι εγκυκλοπαιδικό, σε συμφωνία με τις γενικότερες απαιτήσεις της Βικιπαίδειας. Οι πηγές αναφέρουν ότι ο εικονιζόμενος έγινε γνωστός με τη φωτογραφία αυτή και σύμβολο.
  6. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο άρθρα Σπύρος Μελετζής και Δημήτριος Χολέβας.
  7. Το υλικό συνεισφέρει σημαντικά σε ένα άρθρο, χωρίς να αποτελεί απλώς διακοσμητικό στοιχείο. Στο άρθρο για τον Δημήτριο Χολέβα είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή και γνωστότερη φωτογραφία. Στο άρθρο για το Σπύρο Μελετζή είναι η μοναδική φωτογραφία και αντιπροσωπευτικότατη του έργου του, με τεκμηρίωση από πηγές.
  8. Το υλικό χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε άρθρα της Βικιπαίδειας και όχι σε άλλες σελίδες της. Σε σελίδες συζήτησης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύνδεσμοι στα σχετικά αρχεία ώστε να αποφεύγεται η προβολή τους μέσα σε αυτές (η δημιουργία του συνδέσμου επιτυγχάνεται γράφοντας: Αρχείο:''Τίτλος αρχείου''). Κάθε άλλη χρήση σε σελίδες εκτός του άρθρου για το οποίο εφαρμόστηκε η εύλογη χρήση πρέπει να αποφεύγεται.


Χρήση διαφορετική από αυτή που μπορεί να θεωρηθεί «εύλογη», αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και δεν δικαιολογείται από τον επιδιωκόμενο σκοπό, πιθανότατα είναι παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.


Προς τον χρήστη που επιφόρτωσε το αρχείο: Παρακαλούμε γράψτε στην περιγραφή τους λόγους για τους οποίους επικαλείστε «εύλογη χρήση» και για ποιο λήμμα. Είναι επίσης απαραίτητο να αναφέρεται ο δημιουργός του αρχείου ή η πηγή του. Άλλοι χρήστες μπορούν να ελέγξουν αν δικαιολογείται η χρήση του αρχείου σε συγκεκριμένο λήμμα και, αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να την προτείνουν για διαγραφή. Δείτε τα κριτήρια εύλογης χρήσης. Aπλή εικονογράφηση λήμματος και πορτρέτο προσώπου σε λήμμα για το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν αποτελούν "εύλογη χρήση".

16:40, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Προχώρησα σε επιφόρτωση της φωτογραφίας.-[Ανώνυμος Χρήστης]16:13, 12 Ιανουαρίου 2012 (UTC)