Συζήτηση:Γ.Σ. Ηλιούπολης (σύλλογος Θεσσαλονίκης)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


@Glorious 93: Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα;; Κάποια στοιχεία είναι διαφορετικά (έτος ίδρυσης, γήπεδο, ποιες ομάδες συγχωνεύθηκαν). Αν είναι οι ίδιες προτείνω συγχώνευση των πληροφοριών και όχι άμεση διαγραφή. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 04:54, 30 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Εμένα μου μοιάζει η μια Θεσσαλονίκης και η άλλη Αθήνας. Σβήνω την πρόταση άμεσης διαγραφής, αλλά παρακαλώ ψάξτε το, να μην μένει έτσι. Αν πράγματι είναι δυο ομάδες, ας βρεθεί το σωστό όνομα για καθεμιά και ας μπει ένδειξη πάνω-πάνω για αποσαφήνιση, ίσως και σελίδα αποσαφήνισης. --Focal Point 06:45, 30 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ιδρυση ΓΣ Ηλιούπολης[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξερω απο που προκυπτει το 1982 ως ετος ιδρυσης και ποια η πηγη για τον πρωτοαγωνα με τον Φοινικα Πολιχνης με ακριβη ημερομηνία. Νομίζω οτι το λημμα ειναι ανακριβές

Σύμφωνα με την ΕΠΣΜ (ενα αρχειοθετημενο αρχειο από το 2007) ιδρύθηκε το 1994 και μαλιστα από συγχώνευση των Αναγεννηση Ανω Ηλιουπολης (Δ Εθνικη 1990-1993) Αστραπή Κυψέλης και Ορφέα Ηλιούπολης (Αφιέρωμα της ΕΠΣΜ στην ομάδα με αφορμή τη συμμετοχή στον 44ο τελικο ΕΠΣΜ (2015), αντιγραφη σε ενα μπλογκ , δυστυχως δε βρηκα αρχειοθετημενη τη σελιδα της ΕΠΣΜ που καθε χρονο κανει τετοια μινι αφιερωματα στους φιναλιστ)

Ο Ορφέας Ηλιούπολης ιδρυθηκε το 1961 (αρκετά στοιχεία σε μια ιστοσελίδα φροντιστηριου της Ηλιουπολης 1) όπου αναφερεται και το πρωταθλημα του 1986. Εδω επισης αναφερεται οτι ο Ορφεας που διατηρουσε και τμηματα μπασκετ βολλευ συγχωνευτηκε το 2000 και τα στοιχεια των ομαδων της Ηλιουπολης υπαρχουν αντιγραμμενα και σε αλλες σελιδες (η αντιγραφηκαν απο καποια απο αυτές)

Πάντως ομάδα με το ονομα Ορφεας Ηλιουπολης αγωνιζοταν μεχρι το 2001-2002 (εφημεριδες Αθλ Ηχω-Sportitme στον 1ο η 2ο ομιλο της Β Κατηγορίας και στην Α κατηγορία η ΑΕ Ηλιούπολης) Απο 2002-03 και μετα εχουμε την εμφανιση των ΓΣ Ηλιουπολης και Ελπιδες Ηλιούπολης (στη θεση των ΑΕ και Ορφεα) Μάλιστα σο εμβλημα των Ελπιδων Ηλιουπολης που κυριως ασχλουνται με το μπασκετ αλλα μεχρι το 2016 αγωνιζοντουσαν και στην ΕΠΣΜ εχουν το ετος 1961 σαν ετος ιδρυσης-που συμπιπτει με αυτο του Ορφεα αλλα και στην αρχειοθετημενη λιστα της ΕΠΣΜ από το 2007 (Ελπιδες Ηλιουπολης Α.Ο. 1961 με ιδια τηλεφωνα με τον ΓΣΗ)

Δικα μου συμπεράσματα. Το 1994 η υποβιβασμένη απο Δ Εθνικη το 93 Αναγεννηση Ανω Ηλιουπολης συγχωνευεται με την Αστραπη Κυψελης .Συμφωνει και η βαση δεδομενων της ΓΓΑ με τα αναγνωρισμενα σωματεια όπου αναφερεται το ετος 1995 και οι 2 μονο αυτες ομάδες. Κωδικοι ΚΤ42+ΛΨ72 = ΞΤ78). Η Ομαδα αγωνιζεται ως ΑΕ Ηλιουπολης (σε εφημεριδες κια αρχειοθετημενες σελιδες της epsm.gr) ως το 2002. Το 2000 προκυπτει συγχωνευση και με τον Ορφεα, που παραμενει ως θυγατρικη, και πιθανόν ολοκληρωνεται τυπικα απο ΕΠΟ το 2002,και μετονομαζεται σε Ελπιδες , ενω και η ΑΕ γινεται ΓΣ.

Η μετονομασια Ορφεα σε Ελπιδες επιβεβαιωνεται επίσης και απο τη βαση δεδομενων της ΓΓΑ χωρις να ανφερεται ημερομηνια η κατι αλλο για συγχωνευση (κωδ.ΙΛ84)

Λάκης Παπαδόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Αναφερεται ως πρόεδρος του ΑΣ Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης - ΓΣ Ηλιούπολης και Ελπιδες Ηλιούπολης

--DrSpiros συζήτηση 11:01, 3 Απριλίου 2017 (UTC)[απάντηση]