Συζήτηση:Γιώργος Καρατζαφέρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Αύριο έρχονται τα λινκ, βρήκα μερικά δημοσιεύματα. Όσο για το σχόλιο για το δικέφαλο αετό και τον Αγιώργη Καβαλλάρη που πείραξε μερικούς, να δω τι θα έλεγε ο περί ου ο λόγος αν κάποιος έκανε εκπομπή με το αστέρι του Δαυιδ, την επτάφωτο λυχνία κλπ. για φόντο--Αρχίδαμος 21:43, 29 Μαΐου 2006 (UTC)

...[επεξεργασία κώδικα]

Τελικά φίλε, δεν νομίζω ότι κατάλαβες ότι πριν μπούμε στις λεπτομέρειες (τρώει με το πιρούνι στο δεξί χέρι - άρα είναι δεξιός, έχει πολλές γραβάτες - άρα πως μπορεί να μιλάει για τους φτωχούς κτλ.), θα πρέπει να έχουμε πει τα πιο ουσιαστικά. Δεν αμφιβάλλω ότι θα βρείς ατάκες του εναντίων των πολιτικών επιλογών αυτών των χωρών. Το θέμα είναι αν θα παρουσιαστούν σωστά ή αποσπασματικά για δημιουργία εντυπώσεων. Κι αυτό γιατί τα θέματα αυτά και οι απόψεις του σηκώνουν πολύ ανάλυση...

Μα γεγονότα παρουσιάζονται. Ας γίνει και η ανάλυση, ας μπει και το σκεπτικό αυτών των απόψεων. Κακό δεν κάνει. Τώρα αν κάποιος έχει υποψήφιο τον Πλεύρη σε ένα ψηφοδέλτιο, ε γεγονός είναι, αν υπάρχει ανάλυση επ' αυτού και του τι σημαίνει ας γραφτεί - Badseed απάντηση 22:59, 29 Μαΐου 2006 (UTC)

Παράκληση[επεξεργασία κώδικα]

Προτού ξαναδιαγράψεις ό,τι δε σ'αρέσει, συζήτα το πρώτα, να ξαναβάζω υποσημειώσεις είναι μανίκι. Μ' έκανες με τις αμφισβητήσεις των προφανεστέρων να καταφύγω στον Ιό της Ελευθεροτυπίας, που ουδόλως τον συμπαθώ, αλλά για το θέμα έχει άριστη τεκμηρίωση για κάποιους (ονόματα δε λέμε) που άμα τους πεις ότι ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός σου λένε ότι επειδή κρατάει το πηρούνι με το δεξί χέρι δε σημαίνει ότι είναι ακροδεξιός.

Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι είναι ακροδεξιός. Είναι καιροσκόπος και μάλλον όχι ιδιαιτέρως υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Πετάει κάτι Ελληνικούρες όταν κάνει τον αρχαιολάτρη που σου φεύγει το μάτι. Η ακροδεξιά βρέθηκε στο δρόμο του, αυτήν επέλεξε. Αν είχε βρει τον Κομμουνισμό, θα έκανε προφανώς τα ίδια απ'την ανάποδη και θα κατηγορούσε τους φασίστες και το κράτος της Δεξιάς. Απλά η Βικιπαίδεια ενδιαφέρεται για τεκμηριωμένες απόψεις, οπότε δεν μπορώ να το γράψω.--Αρχίδαμος 23:24, 29 Μαΐου 2006 (UTC)

Indymedia[επεξεργασία κώδικα]

Το να χρησιμοποιούμε το indymedia (που βλέπω πάντως ότι το παρακολουθείς) ως πηγή για απόψεις και χαρακτηρισμούς επί προσώπων δεν είναι ότι καλύτερο. Χρησιμοποίησε μια-δυο παραπομπές άν θες αλλά από τα posts και μόνο του Indy δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι "δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί..." κλπ. - Badseed απάντηση 03:33, 31 Μαΐου 2006 (UTC)

Ερώτηση στη Βουλή[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ιου, ο Καρατζαφέρης έκανε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα των Εβραίων στους πύργους (το οποίο τελικά αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα). Στην αναζήτησή μου όμως στα πρακτικά της Βουλής www.parliament.gr στην περίοδο μετά την 11/9 και μέχρι τις 29/11 όπου και το δημοσίευμα του Ιου, δεν βρήκα καμμία σχετική αναφορά. Προσωπικά πιστεύω πως ο Καρατζαφέρης είναι ικανός για τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις (βλ. π.χ. δηλώσεις του για τη Χούντα, Ολοκαύτωμα), θα ήθελα όμως να δω την πραγματική δήλωση. Το ρεπορτάζ στον Ιο δεν αποτελεί επαρκής τεκμηρίωση, ιδίως μάλιστα όταν η αναζήτηση στα πρακτικά δεν το τεκμηριώνει.

Το συγκεκριμένο απόσμασμα εξακολουθεί να παραμένει, παρότι πέρασε ένας χρόνος από την παραπάνω παρατήρηση. Βλέπω μάλιστα πως η παραπομπή στον Ιό αντικαταστάθηκε με μία συνέντευξη του Καρατζαφέρη, η οποία όμως δεν κάνει καμμία αναφορά σε Εβραίους. Παρακαλώ να βρεθεί μια παραπομπή, διαφορετικά θα πρέπει να διαγραφεί το απόσπασμα γιατί δεν υπακούει στον κανόνα της επαληθευσιμότητας. 160.5.241.177
Βλέπω πως κάποιος πάλι προσέθεσε το συγκεκριμένο κομμάτι σχετικά με τον αντισημιτισμό. Η αναφορά όμως στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας δε τεκμηριώνει τον ισχυρισμό. Το άρθρο δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με εβραίους. Επαναλαμβάνω πως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν υπακούει στον κανόνα της επαληθευσιμότητας, και γι' αυτό τον διέγραψα. Αν κάποιος έχει κάποια έγκυρη πηγή, παρακαλώ να την παρουσιάσει, διαφορετικά ας σταματήσουμε το 'παιχνιδι' της διαγραφής και επανεγγραφής και της παραπομπής σε κείμενα που δεν έχουν καμμία σχέση με το θέμα. 85.176.145.227 16:16, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Σαφώς και πληροί τα κριτήρια επαληθευσιμότητας αφού η πληροφορία προέρχεται από δημοσίευμα σε μεγάλη εφημερίδα η οποία δεν έχει τη φήμη ότι δημοσιεύει ψέματα και ανακρίβειες. Δεν συζητώνται/απαντώνται όλες οι ερωτήσεις που κατατίθενται, ούτε καταγράφονται στα πρακτικά της Βουλής, όπως θα διαπιστώσετε αντιπαραβάλλοντας τον αριθμό των ερωτήσεων που κατατίθενται κάθε ημέρα με αυτές που υπάρχουν στα πρακτικά, αλλά και διαβάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής- Badseed απάντηση 21:41, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Αν η προσωπική άποψη μιας μικρής ομάδας αριστερών δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας/Ιός (γιατί περί αυτού πρόκειται) και του State Department πληροί τα κριτήρια επαληθευσιμότητητας, τότε επιτρέψτε μου να πω πως τα κριτήρια αυτά είναι πολύ χαμηλά. Να υπενθυμίσω πως το State Department έχει κάθε λόγο να γράφει εναντίον του Καρατζαφέρη καθώς αυτός είναι αντιαμερικανός. Το ίδιο ο Κωστόπουλος από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, γνωστός δημοσιογράφος του αριστερού χώρου (με πλούσιο βιογραφικό στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Τονίζω πως κανένα από τα κείμενα δεν παραπέμπει σε πηγές, είναι και τα δύο απόψεις προσώπων ή οργανισμών. Σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν στοιχεία επαληθευσιμότητας. Στοιχείο επαληθευσιμότητας θα ήταν να έχουμε ένα βιντεάκι στο youtube από το Τηλεάστυ ή την ερώτηση του Καρατζαφέρη στα πρακτικά της Βουλής. Απορίας άξιο είναι πως τόσα χρόνια μετά την υποτιθέμενη δήλωση, δεν έχει βρεθεί κανένα τέτοιο αδιάψευστο στοιχείο. Μόνο δευτερογενείς πηγές/απόψεις. Να σημειώσω επίσης πως τα δύο κείμενα που χρησιμοποιούνται για την επαληθευσιμότητα δίνουν αντιφατικές πληροφορίες. Η μέν Ελευθεροτυπία μιλάει για ερώτηση στη Βουλή, το δε State Department για δήλωση στο κανάλι του... Επιτρέψτε μου λοιπόν να αμφισβητώ την ικανότητα αυτών των κειμένων για επαληθευσιμότητα σε πολλά επίπεδα. Τέλος, το γεγονός πως η Ελευθεροτυπία είναι μεγάλη εφημερία και 'δεν έχει τη φήμη πως...' δε σημαίνει τίποτα. Έχουμε αδιάψευστες πηγές; Όχι. Παρακαλώ λοιπόν η συγκεκριμένη πρόταση να αλλάξει έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει αυτές τις αντιφάσεις και το γεγονός πως δε διαθέτουμε (μέχρι στιγμής) στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό αυτό, παρά μόνο δευτερογενείς πηγές (που μάλιστα είναι αντιφατικές μεταξύ τους). Αν φυσικά βρεθούν νέα στοιχεία, μετά χαράς να γράψουμε τα σχετικά, και όσα άλλα θέλετε.160.5.241.177 19:00, 16 Μαρτίου 2009 (UTC)
Τα ίδια περίπου αναφέρονται και στη μελέτη του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ευρώπη [1], όπου γράφονται τα εξής: "The rumour, first published by some newspapers of the Arab press, that 4,000 Jews had been warned by the Israeli Secret Service MOSAD and did not go to their offices in the twin towers on 11 September 2001, the day of the terrorist attack in New York, was tabled as a question in Parliament by Member of Parliament and leader of the political party “LAOS” G. Karatzaferis soon after the attack. Print and media – even the Bulletin of the Technical Chamber of Greece (8 October 2001) also reported this rumour." --Dada* 21:40, 16 Μαρτίου 2009 (UTC)
Νομίζω πως και με αυτό, με 3 δηλαδή γνωστές και αξιόπιστες πηγές, κλείνει το ζήτημα. Εκτός αν όλοι αυτοί συνωμοτούν εναντίον του Καρατζαφέρη - Badseed απάντηση 03:01, 17 Μαρτίου 2009 (UTC)
Παρόμοια αναφορά υπάρχει και σε άρθρο του Π. Μανδραβέλη [2]. --Dada* 09:23, 17 Μαρτίου 2009 (UTC)

Υποσημειώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Κατ' αρχήν φαίνεται ότι θα βγει τελικά ένα άρθρο στοιχειωδώς της προκοπής με τη βοήθεια όλων, και προβολή των θέσεών του και προβολή των θέσεων των άλλων γι'αυτόν. Παρακαλώ όμως τον corbett να μη χαλάει τις υποσημειώσεις και παραπέμπει άλλα αντί άλλων. Είναι η τρίτη φορά που χαλάνε οι υποσημειώσεις και είναι πολλή δουλειά. Δεν ξέρω κι εγώ πού οφείλεται, αλλά όταν αλλάζεις το κείμενο τσέκαρε κι εσύ αν λειτουργούν οι υποσημειώσεις (παραπέμπουν στο σωστό κείμενο)--Αρχίδαμος 12:56, 31 Μαΐου 2006 (UTC)


Πολιτικές αναλύσεις[επεξεργασία κώδικα]

Τα στοιχεία του βίου ενός πολιτικού δεν πρέπει να συγχέονται με πολιτικές αναλύσεις της αρεσκείας μας ένθεν και ένθεν και εν τέλει σε όλα σχεδόν τα περί πολιτικών ή θρησκευτικών ανδρών άρθρα αυτό συμβαίνει στη Βικιπαίδεια. Η εκτίμηση για το τι είναι ο Καρατζαφέρης δεν αφορά τη Βικιπαίδεια. Το πολύ να την αφορούν οι δηλώσεις του κι αυτές πολύ είναι. Η Βικιπαίδεια δεν είναι βήμα πολιτικής. Αν είναι έτσι να γράψω κι εγώ τις απόψεις μου -τεκμηριωμένες για το τι ήταν είναι και θα είναι οι πολιτικοί που έχουν αρχειοθετηθεί εδώ μέσα- και σας υπόσχομαι, δε θα σας αρέσουν καθόλου--ΗΠΣΤΓ 17:20, 31 Μαΐου 2006 (UTC)

Στην βικιπαίδεια δεν μπορεί να γραφτεί τι "είναι" ο Καραντζαφέρης (και να δωθούν αμφιλεγόμενοι χαρακτηρισμοί) αλλά μπορεί να γραφτεί (και να τεκμηριωθεί) τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτόν. το δεύτερο δεν είναι POV. --Λύκινος 18:02, 31 Μαΐου 2006 (UTC)

Χωρίς παρεξήγηση...[επεξεργασία κώδικα]

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για ότι προβλήματα δημιουργήθηκαν με links και παραπομπές. Δεν είμαι πολυ καιρό εδώ και παω κάπως ψάχνωντας στα τεχνικά θέματα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω...δολιοφθορές!... : ) Ζητώ την κατανόηση και την υπομονή σας για αυτό καθώς και για τυχόν καθυστέρηση στις απαντήσεις μου μιας και δεν μπορώ να παρακολουθώ καθημερινά το wikipedia. Επι του προκειμένου, συμφωνώ ότι με τον συγκερασμό όλων των απόψεων θα βγεί κάτι που πραγματικά θα είναι κοντά στο τι πραγματικά είναι το wikipedia. Είμαι της άποψης (κάτι που δε θα κουραστώ να το λεω) ότι εδώ δεν θα πρέπει ούτε να...'δοξάζουμε'ούτε να 'θάβουμε' κανένα. Το αν είπε κάτι π.χ. για το ΄κλίπ' της Ελλάδας στη Eurovision (το 'Everything') ή όχι, δεν νομίζω ότι βοηθάει καθόλου. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω πρίν φτάσουμε στις λεπτομέρειες οφείλουμε να δώσουμε τις ουσιαστικότερες πληροφορίες. Το 'είναι εθνικιστής' ή 'δεν είναι εθνικιστής όπως τον κατηγορούν' και τέτοιου είδους σχόλια δεν έχουν νόημα καθώς ο καθένας μας μπορεί κάποια πράγματα να τα ερμηνεύσει διαφορετικά. Η συζήτηση δεν σταματάει. Δεν θα σταματήσει ούτε όταν το κάθε πρόσωπο που παρουσιάζεται εδω πεθάνει. Πόσα λέγονται ακόμα για τον Βενιζέλο.... Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια φόρμουλα. Αν πάλι συνεχιστεί η ίδια ιστορία με προσπάθειες δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων με αμφιλεγόμενους χαρακτηρισμούς και μονόπλευρες αναφορές, δεν νομίζω ότι θα έχουμε πετύχει τίποτα και να είσαστε σίγουροι ότι μέχρι να έρθουμε σε συμφωνία ή μέχρι να υπάρξει ένα αντικειμενικό άρθρο, θα υπάρχουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στο κείμενο από εμένα, όσες φορές κι αν χρειαστεί...

  • Το παραπάνω άρθρο υπογράφεται από τον Corbett!

(μπορείς να υπογράφεις με τα τέσσερα κατσαρά ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png).

Με το συμπάθειο[επεξεργασία κώδικα]

αλλά σε πολιτικούς κα σε κόμματα (όχι μόνο στον Καρατζαφερίσκο) ισχυρισμοί που δεν αποδεικνύονται πάραυτα φεύγουν. Τι γράφει η συνδρομητική βάση δεν μπορεί προφανώς να εξακριβωθεί και οι πολιτικοί κάθε απόχρωσης και κατεύθυνσης ρέπουν προς το ψέμα. Υπάρχει κάπου αλλού; Πριν παρέπεμπε στην ιστοσελίδα του Καρατζαφερίσκου που είχε σκανάρει το έπαθλο. Δεν υπάρχει πια εκεί; Θα φύγει η φράση (ή πες του να το ξαναβάλει:-)). Ας μπει εκεί παραπομπή και μπαίνει κι από δίπλα και το συνδρομητικό.--Αρχίδαμοςμίλα μου 19:24, 24 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Δήλωση Καρατζαφέρη για ΕΑΤ ΕΣΑ[επεξεργασία κώδικα]

Σε μια δήλωσή του ανέφερε πώς στη διάρκεια της Χούντας ήταν στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο επιβεβαιωμένο πέρα από τη δήλωσή του; Και ποια θέση ακριβώς είχε στο ΕΑΤ ΕΣΑ;

Δεν εννοούσε ότι υπηρέτησε στα ΕΑΤ ΕΣΑ, αλλά ότι ήταν διώκτες του, απ' ότι διαβάζω επειδή είχε φιλοβασιλική δράση. Δες κι εδώ:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&pubid=135842 http://www.iospress.gr/ios2002/ios20021020a.htm --Ferengi 01:17, 2 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Περι παραπομπών[επεξεργασία κώδικα]

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις:

  1. Αφαίρεσα αυτό που έλεγε οτι κατέχει από τότε μέχρι και σήμερα το ρεκόρ σε σταυρούς προτιμήσεως από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους αντικαθιστώντας το με τον ακριβή αριθμό σταυρών(+πηγή). Και αυτό γιατί στην Β΄ Αθηνών ήταν πίσω απο τον Βαρβιτσιώτη, συγκεκριμένα στην 3η θέση αν συμπεριλάβουμε και τον Μητσοτάκη που ήταν τοτε αρχηγός κόμματος. Άρα η θέση καταταξής του απο μόνη της αναιρεί τον παραπάνω ισχυρισμό περι ρεκόρ σε σταυρούς προτιμήσεως κ.λπ.
  2. Πρόσθεσα πηγή στο η Ελλάδα γέμισε εδώδιμους (δλδ φαγώσιμους) τρομοκράτες
  3. Αφαίρεσα το απόσπασμα Παράλληλα παρατηρείται παρουσία στελεχών κεντροαριστερής και αριστερής πολιτικής προέλευσης σε καίρια πόστα με ιδιαίτερο παράδειγμα αυτό του καθηγητού κ. Παναγιώτη Ν. Παπαγαρυφάλλου με αξιοσημείωτη παρουσία στο Κ.Κ.Ε. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα δυσανάλογα, σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, υψηλά ποσοστά απορρόφησης ψηφοφόρων κεντροαριστερής και αριστερής προέλευσης που παρουσιάζονται στις δημοσκοπήσεις. Εκρεμμούσε ήδη παραπομπή, δεν βρήκα κάτι σχετικό ίντερνετ και έχει παραμείνει χωρίς πηγή αν και έχει ζητηθεί εδω και καιρό.--Diu 19:21, 10 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σχόλιο 22-2-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: εσφαλμένη αναφορά

πλεον ειναι αρχηγος του κόμματος "Εθνική Ενότητα" απο τον Απρίλιο του 2016 Αναφορά: Αλεξάνδρα Πανταβού 146.50.241.193 16:34, 22 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Ο ΛΑΟΣ συνεχίζει να υπαρχει ως συνιστώσα του αναφερόμενου κόμματος.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 10:24, 27 Απριλίου 2017 (UTC)