Συζήτηση:Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για τη βελτίωση του λήμματος « Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε ».

Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο 2007[επεξεργασία κώδικα]

Το "Von" στο όνομα του είναι ένας αγορασμένος τίτλος, και για άντο δεν αναφέρεται εδώ. P.X. το πανεπιστήμιο τις Φρανκφούρτης λέγεται "Johann Wolfgang Goethe Universität"

Πράγματι και η γερμανική Wiki τον αναφέρει von. Στην περίπτωση του Goethe είναι όμως λάθος. Η Γερμανική εγκυκλοπαίδεια Meyers το von το ανφέρει εντός παρενθέσεις.

Πιστεύω ότι το πιο σωστό πρέπει να το προτιμήσουμε ενατη του πιο διαδεδομένου. Christos Vittoratos

Οκ. --Dead3y3 Συζήτηση 16:01, 16 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

σκωπτικά: Γουρτέλος[επεξεργασία κώδικα]

Η προφορά του ονόματος Goethe ταυτίζεται με την προφορά της ψευδολέξης Gurtle υπό την προϋπόθεση ότι θα προφερθεί (ή αναγνωστεί) από νοτιοανατολικό Άγγλο, το ηχητικό αποτέλεσμα ταυτίζεται με την μέση αγγλική και γερμανική προφορά της λέξης Goethe.Πρότυπο:Dj-K