Συζήτηση:Γενί Ερένκιοϊ

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετονομασία λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΚΑΛΏ! Είναι ιεροσυλία για να λέμε ένα χωριό που είχε κατοίκους μόνο Έλληνες με το τούρκικο όνομα της σκλαβιάς. Πρέπει να το αλλάξουμε σύντομα και να μην είμαστε ικανοποιημένη με τους Τούρκους καταπιεστές της πατρίδας μάς! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 92.4.2.247 (συζήτησησυνεισφορά) .


Στη Βικιπαίδεια ισχύει η Ουδέτερη οπτική γωνία. Η Βικιπαίδεια δεν αποφασίζει ποιο κράτος αναγνωρίζεται και ποιο δεν αναγνωρίζεται. Η Βικιπαίδεια αναφέρει, με πηγές, ποιο κράτος αναγνωρίζεται και ποιο όχι. Και φυσικά και από ποιους αναγνωρίζεται. Στην ελληνική Βικιπαίδεια αναφέρεται ρητά ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και ότι ο ΟΗΕ εξακολουθεί να αναγνωρίζει την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχει ανακηρύξει την προσπάθεια απόσχισης ως παράνομη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για τη διαγραφή ή μετονομασία λημμάτων σχετικά με την ΤΔΒΚ. Η ΤΔΒΚ υπάρχει ως οντότητα. Είναι η οντότητα που εσείς, (αλλά και εγώ στην καθημερινότητα μου εκτός Βικιπαίδειας), αποκαλώ ψευδοκράτος. Το ψευδοκράτος υπάρχει, έστω κι αν δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Λειτουργεί ως κράτος. Έχει δικούς του δήμους και κοινότητες. Στη Βικιπαίδεια παρουσιάζονται και οι δύο απόψεις/οπτικές/ονομασίες κτλ. Ο Δήμος Λεφκόσα, ο Δήμος Γκαζιμαγούσα και ο Δήμος Γκίρνε λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, παίρνουν αποφάσεις κτλ, όπως και οι δήμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι δήμοι άλλων χωρών. Επιπλέον, στα λήμματα αναφέρεται ότι η μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κάθε δήμος δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.

Τέλος, η ελληνική Βικιπαίδεια αποτελεί την έκδοση της Wikipedia στην ελληνική γλώσσα, και όχι τη Βικιπαίδεια της Ελλάδας ή των Ελλήνων. Δεν εκφράζει τις ελληνικές απόψεις. Η ελληνική Βικιπαίδεια δεν πρέπει να έχει ελληνική εστίαση.

Αν χρειάζεστε οποιοδήποτε άλλη πληροφόρηση για το θέμα μπορείτε να ρωτήσετε στην παρούσα συζήτηση ή αλλού. Να αναφέρω απλά αυτό που γράφει και στο λήμμα ότι υπάρχει λήμμα για το χωριό όπως το θεωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το λήμμα Γιαλούσα. Xaris333 (συζήτηση) 16:12, 6 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)[απάντηση]