Συζήτηση:Βαλεντίνος Τζέκας/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βαλεντίνος Τζέκας[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση --Diu (συζήτηση) 11:11, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC) (διαγραφή)
Βαλεντίνος Τζέκας (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Διαγραφή Χωρίς εγκυκλοπαιδικότητα. Δεν υπάρχει κάλυψη σε βάθος. Η κάλυψη είναι κατά βάση ανακυκλούμενη ειδησεογραφία που εστιάζει σε ένα γεγονός. Το λήμμα μοιάζει με οδηγίες χρήσης προϊόντος (η αυτοπροβολή είναι ομολογημένη [1]). —Chalk19 (συζήτηση) 17:40, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση Ικανή κάλυψη (και σε περιοδικό εκτός Ελλάδας). --Focal Point 17:46, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση Στο ιστορικό του λήμματος φαίνεται πως δημιουργήθηκε από συγκεκριμένα τον admin της Ελληνικής Wikipedia(Gts-tg) και όχι από εμένα. Εγώ προσφέρθηκα να συνεισφέρω βασικές πληροφορίες όπως φωτογραφίες και ημερομηνίες γέννησης κτλπ. Επομένως η "η αυτοπροβολή είναι ομολογημένη" δεν ισχύει. Τέλος, οι πηγές αναφέρουν αρκετά events της ζωής μου όπως το Near, το FightHoax και άλλα. Οι ημερομηνίες το ορίζουν ξεκάθαρα. Δεν είναι "ένα γεγονός" όπως αναφέρθηκε. Valentinetzekas (συζήτηση) 17:52, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση Φυσικά και είναι εμφανές ότι υπάρχει ευρεία κάλυψη από τρίτες και ανεξάρτητες πηγές που στοιχειοθετούν εγκυκλοπαιδικότητα, και ασχολούνται ουσιαστικά και συγκεκριμένα με το πρόσωπο και το έργο του αντί για κάποια φευγαλέα επίκαιρη αναφορά, τόσο σε αξιόλογες δημοσιεύσεις εντός Ελλάδος (CNN.gr, ΠΘ, TVXS, Lifo, κ.α.) όσο και εκτός (Forbes, Nieman Lab).

Ως προς την δημιουργία του λήμματος, μου κίνησε το ενδιαφέρον ώστε να δημιουργήσω το λήμμα από την αρχή καθώς ως συντάκτης βρήκα ότι πρόκειται για ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα περίπτωση ενός νέου ανθρώπου με σημαντική συνεισφορά και δραστηριοποίηση, για το οποίο εύκολα τεκμηριώνεται εγκυκλοπαιδικότητα.

Το ότι ανακάλυψε το λήμμα του και ενδιαφέρθηκε το άτομο του οποίου αφορά το λήμμα να προσφέρει πληροφορίες για το θέμα του στην εγκυκλοπαίδεια είναι απολύτως φυσιολογικό, και δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση κινήτρων, όχι απλά γιατί ο κύριος συντάκτης είμαι εγώ και οι δικές του επεξεργασίες που ακολούθησαν αφορούσαν την διευθέτηση του πλαισίου πληροφοριών, όχι απλά γιατί ούτε γνωρίζω προσωπικά το άτομο ούτε είχα ποτέ κάποια άλλη επικοινωνία με αυτό, αλλά κυρίως γιατί το περιεχόμενο του λήμματος είναι ουδέτερο, επαληθεύσιμο, και εγκυκλοπαιδικό, βάσει αυτής της προϋπόθεσης και ο ίδιος θα μπορούσε να είχε γράψει το λήμμα αυτό υπό την συνθήκη αυτή, όπως και ο οποιοσδήποτε άλλος/η. Στην περίπτωση αυτή από την στιγμή που υπάρχει ήδη το λήμμα, φυσικά και έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει περιεχόμενο ο ίδιος ακολουθώντας την διαδικασία για τα πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών, καθώς και σε γενικότερο πλαίσιο τι πρέπει να έχει πάντα υπόψη του για περιεχόμενο που αφορά τον ίδιο.

Η εδώ περίπτωση απέχει κατά πολύ από να είναι η εξαίρεση ή μόνο μια από τις λίγες, έχει προηγηθεί πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων, και είναι ένα ακόμα δείγμα του γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνόγλωσση κοινότητα της Βικιπαίδειας είναι πάρα πολύ σοβαρά, όπου στο σύνολο, αντί για πλεόνασμα οράματος, ενέργειας και διάθεσης για συνεργασία και δημιουργία όπως υπήρχε παλαιότερα, υπάρχει πλεόνασμα αργόσχολης κοινωνιοπάθειας και κακεντρέχειας, μηδενισμού και απαξίωσης ως εντός κοινωνικού δικτύου. Πέρα από τα ευρύτερα προβλήματα, του συστηματικού και συστημικού POV και ψευδών πληροφοριών σε λήμματα εν μέσω της αδιαφορίας, ύπνωσης, και αφέλειας της κοινότητας στο εδώ εγχείρημα ως προς την κάλυψη και προώθηση των φαινομένων αυτών, σε ότι αφορά συγκεκριμένα τους νέους χρήστες έχουν προηγηθεί πάρα πολλά άλλα άτομα τα οποία ήρθαν με καλή διάθεση και ενδιαφέρθηκαν να συνεισφέρουν πληροφορίες για τα λήμματα τα οποία αφορούν το άτομο τους, και αντί να βοηθηθούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και κανόνες της ΒΚ και να συνεισφέρουν, με την ελπίδα πως θα τους προξενηθεί η όρεξη και το ενδιαφέρον να ασχοληθούν και γενικότερα με την ευρύτερη Βικιπαίδεια, αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται με έντονη καχυποψία και εκδιώχνονται. Ελπίζω πως δεν θα ακολουθηθεί η ίδια στάση απέναντι για ακόμη μια φορά στην περίπτωση αυτή, και ίσως και να αποδοθεί και πως υπήρξε παρεξήγηση απέναντι του ή πως εγώ είμαι υπαίτιος και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την κατάσταση αυτή δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα οφθαλμοφανή και λέγοντας τα αυτονόητα, ή οτιδήποτε άλλο. Ότι και να είναι, είμαι εξαιρετικά ενοχλημένος από την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το εδώ εγχείρημα, ένας από τους κεντρικότερους και αμεσότερους πόρους γνώσης στην ελληνική γλώσσα, και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τόσο οι νέοι χρήστες όσο και τα αξιόλογα άτομα τα οποία έρχονται και προσφέρονται να βοηθήσουν στα λήμματα που τους αφορούν όπως στην περίπτωση αυτή.

Το λήμμα είναι εμφανώς εγκυκλοπαιδικό και βάσει πολιτικής η πρόταση για διαγραφή του είναι αβάσιμη.

Gts-tg (συζήτηση) 05:26, 14 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρησηδεν είδα κάποιο πρόβλημα στο λήμμα. Αντικειμενική προσέγγιση υπάρχει. Μια χαρά μου φαίνεται. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 13:12, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση Το λήμμα εμφανίζει ιδανική κάλυψη από παραπομπές. Φαίνεται ότι πληρεί τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:02, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)