Συζήτηση:Αρχαία νορδική γλώσσα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

To Norse νομίζω το αντίστοιχό του θα ήταν: νορδική, το οποίο δίνει και 91 αποτελέσματα στο Google, ένα από αυτά [ http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12681&m=S02&aa=1 στο Βήμα], όπου η γλώσσα ονομάζεται αρχαία νορδική. Αλλά στα ελληνικά δε νομίζω να καταλαβαίνουν οι περισσότεροι τι θέλει να πει ο όρος. Στα λήμματα Ισλανδική Σάγκα και Σκανδιναβική Σάγκα έχει μεταφραστεί Αρχαία Σκανδιναβική γλώσσα. Και εμένα αυτό μου φαίνεται καλύτερο. Το Norse και δε σημαίνει νορμανδική και το νορμανδική περιορίζει πολύ την έννοια στα ελληνικά γιατί old norse είναι η γλώσσα όλων των Σκανδιναβών του Μεσαίωνα. Θα τσεκάρω και σε κανένα κιτάπι. --Valentin 17:54, 9 Απριλίου 2006 (UTC)

Ναι τσεκάρισε γιατί εγώ το βρήκα στο λεξικό Old Norse=Παλαιονορμανδική και μάλιστα είναι η συγκεκριμένη μεσαιωνική. Επίσης, κοίτα και το Γκοτλανδική αν θέλεις--ΗΠΣΤΓ 18:14, 9 Απριλίου 2006 (UTC)

Δε βρήκα κάτι στα κιτάπια που να λεει ακριβώς πώς μεταφράζεται το Old Norse. Πάντως καθώς και οι γλώσσες αυτές είναι γνωστές ως βορειογερμανικές ή σκανδιναβικές θα πρότεινα το Αρχαία Σκανδιναβική γλώσσα, με δεδομένο ότι το Norse εχει μεταφραστεί σκανδιναβική και στην πολύ και καλή δουλειά που έχει γίνει στη σκανδιναβική μυθολογία. Για το γκοτλανδική δε βρήκα απολύτως τίποτα. Το νησί είναι Γκότλαντ αλλά η γλώσσα δεν ξέρω. Το αφήνουμε έτσι όπως το μετέφρασες, τουλάχιστον προς το παρόν. Γενικά υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφράσεις ονομασιών γλωσσών γιατί τα περισσότερα βιβλία στα ελληνικά δεν είναι αρκετά αναλυτικά ώστε να δίνουν όλη την ιστορική πορεία των γλωσσών καθώς και τις διάφορες διαλεκτικές ποικιλίες τους.--Valentin 10:03, 10 Απριλίου 2006 (UTC)

OK--ΗΠΣΤΓ 10:08, 10 Απριλίου 2006 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 21:05, 26 Αυγούστου 2009 (UTC) Η OLD NORSE είναι η gammalnordisk που μεταφράζεται ακριβώς Αρχαία Σκανδιναβική. Καμία σχέση με τη νορμανδική και τους Νορμανδούς.

Η OLD NORSE είναι η gammalnordisk που μεταφράζεται ακριβώς Αρχαία Σκανδιναβική. Καμία σχέση με τη νορμανδική και τους Νορμανδούς.( Χρήστης Gregan)