Συζήτηση:Αντιύλη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H αντιύλη ως πηγή ενέργειας[επεξεργασία κώδικα]

"Με την αντιύλη, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το σύνολο της ισοδύναμης ενέργειας της ύλης, αντί για τα μικρά ποσοστά που δίνουν η χημική ενέργεια ή οι πυρηνικές αντιδράσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα.": Η αντιύλη δεν μπορεί ν αποτελέσει πηγή ενέργειας γιατί δεν υπάρχουν γνωστά κοιτάσματα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί σε περιβάλλον ύλης, για τους λόγους που το ίδιο το άρθρο αναφέρει. Η παραγωγή αντιύλης για να αποτελέσει "καύσιμο" όπως αναφέρει απαιτεί το ίδιο ποσό ενέργειας που θα παραχθεί με την εξαΰλωσή της. Το κόστος (οικονομικό και καταστροφής περιβάλλοντος) με τη σημερινή τεχνολογία είναι εξωπραγματικά μεγάλο. Ζητώ επομένως να αφαιρεθεί ότι σχετικό με τη δυνατότητα πρακτικής παραγωγής ενέργειαας από αντιύλη, μέχρι κάποιος να τεκμηριώσει ικανοποιητικά με ποιον τρόπο θα ήταν κάτι τέτοιο εφικτό. Στο "Star Trek" υποτίθεται ότι υπάρχουν σε κάποιους πλανήτες ή αστεροειδείς κοιτάσματα κρυστάλλων αντιδιλιθίου (και όχι διλίθιου, όπως εσφαλμένα γράφουν οι υπότιτλοι). Μόνο αν ανακαλυφθεί παρόμοιο και διατηρήσιμο κοίτασμα αντιύλης θα είναι πρακτικά εφικτό να θεωρηθεί πηγή ενέργειας. Θα μπορούσε ίσως να συνθεθεί τεχνητά, ώατε να αποτελεί ένα απόθεμα ιδιαίατερα συμπυκνωμένης ενέργειας. --Vchorozopoulos 14:29, 28 Μαΐου 2008 (UTC)

Η βασική πηγή του άρθρου είναι η (αγγλόφωνη Wiki)[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο δεν ήταν δική μου συνεισφορά, αλλά μια απλή σύγκριση με το αντίστοιχο Antimatter της Wiki δείχνει ότι έχουν σημαντικό ποσοστό ταύτισης. Είναι στην πρόθεσή μου να βελτιώσω το άρθρο και ως προς την τεκμηρίωση. Παρακαλώ, μην το διαγράψετε πρόωρα. Όποιος άλλος συνάδερφος-χρήστης επίσης ενδιαφέρεται, παρακαλώ να μου αφήσει μύνημα στη σελίδα συζήτισής μου, ώστε να συντονιστούμε και να γίνει καλύτερο το αποτέλεσμα. --Vchorozopoulos 06:03, 4 Μαρτίου 2008 (UTC)

Ειναι Αληθεια οτι η συγκρουση αντιυλης με υλη θα προκαλουσε εκρηξη φωτονιον ???

Προκαλεί όχι έκρηξη αλλά έκλυση ή αν προτιμάτε εκπομπή φωτονίων· όλη η μάζα της ύλης-αντιύλης μετατρέπεται σε ενέργεια. Από ενεργειακή άποψη, η ενέργεια που εκλύεται είναι πολλές φορές μεγαλύτερη απ' όση θα ελευθέρωνε η έκρηξη μιας ίσης ποσότητας κάποιου εκρηκτικού - Badseed απάντηση 00:40, 29 Ιανουαρίου 2009 (UTC)