Συζήτηση:Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διατήρηση --Focal Point 17:48, 30 Απριλίου 2018 (UTC) (διαγραφή)
Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Ανήκει μόνο σε έναν Οίκο και φέρει ένα τίτλο (πρίγκηπας). Δεν πρόκειται π.χ για το δημιουργό του Οίκου ή για κάποιον που π.χ πρόκειται να ανέβει στο θρόνο. Δεν αναφέρεται να έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό που να του προσδίδει εγκυκλοπαιδικότητα.Niki81 (συζήτηση) 16:49, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Διαγραφή αδιάφορος εγκυκλοπαιδικά. Εγκυκλοπαιδικότητα υπό το μηδέν. Τζσυντυχάννουμε 17:05, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Διαγραφή. Συμφωνώ, αν το μόνο "προσόν" που έχει είναι το "διάδοχος πρίγκιπας (!) του Χοεντσόλερν". ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 17:08, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Βλέπω ότι είναι διάδοχος του εν λόγω οίκου, το οποίο μπορεί να σημαίνει πολλά ή και τίποτα. Ίσως ο Χρήστης:ArisMethymna να μπορεί να μας βοηθήσει.--Diu (συζήτηση) 17:20, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Διατήρηση. Στην ελληνική βικιπαίδεια μπορεί τέτοια λήμματα να έχουν σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον, αλλά δεν σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν είναι εγκυκλοπαιδικά. Υπάρχει η "σειρά" των λημμάτων της οικογένειάς του, δεν νομίζω ότι είναι κακό να υπάρχει και αυτο. Wolfymoza (συζήτηση) 09:35, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Ισως θα πρέπει να αφαιρεθεί και η σειρά αυτή, ή να συγχωνευτει σε ένα ενιαίο λήμμα. Το βάρος απόδειξης εγκυκλοπαιδικότητας είναι στους ώμους όσων ψηφίζουν διατήρηση και δεν βλέπω κανένα επιχείρημα. Τζσυντυχάννουμε 09:38, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Η σήμανση για διαγραφή μπήκε λόγω της μικρής αρχικής έκτασης του λήμματος. Ωστόσο τώρα το επέκτεινα και έχει πια το μέγεθος που έχει και στην Αγγλική ΒΠ. Το ενδιαφέρον για το πρόσωπο αυτό βρίσκεται στο ότι είναι ο πρωτότοκος γιος του επικεφαλής του Οίκου των Χοεντσόλερν-Ζιγκμαρίνγκεν, δηλ. διάδοχος και κάποτε θα είναι και εκπρόσωπος. Παρατηρώ ότι η Αγγλική ΒΠ δεν έχει λήμματα για όλους τους απογόνους (για όλα τα μέλη του Οίκου), αλλά μόνο για όσους είναι πρώτοι στη σειρά διαδοχής ως επικεφαλής των Οίκων, δηλ. έχουν ιστορικό ενδιαφέρον. Κατά προτροπή διαχειριστών της Ελληνικής ΒΠ μεταφράζω λήμματα από την Αγγλική ΒΠ. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για το λήμμα, πραγματικά είναι πολύ όμορφο αυτό, Άρης Μηθυμναίος (συζήτηση)

Δεν διάβασα ούτε μισό επιχείρημα υπερ της εγκυκλοπαιδικότητας του συγκεκριμένου. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 15:50, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Διατήρηση κατά το Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (βασιλικά πρόσωπα). Gts-tg (συζήτηση) 16:11, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

"Τα βασιλικά πρόσωπα που έχουν κηρυχθεί έκπτωτα δεν δικαιούνται λήμματος, πλην των έκπτωτων βασιλέων και των συζύγων αυτών, καθώς και του διαδόχου του θρόνου"--Diu (συζήτηση) 16:16, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
"είναι διάδοχος πρίγκιπας του Χοεντσόλερν" Gts-tg (συζήτηση) 16:36, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Ναι το ξέρω αυτό και το αναφέρω παραπάνω: "Βλέπω ότι είναι διάδοχος του εν λόγω οίκου".--Diu (συζήτηση) 17:29, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Μα ναι, το ξέρω ότι βλέποντας ποια είναι η πολιτική απλώς το έκανες πιο συγκεκριμένο ως προς το τι είναι αυτό που καλύπτεται από την πολιτική. Κατά το ίδιο σκεπτικό, απλώς το έκανα ακόμα πιο συγκεκριμένο. Gts-tg (συζήτηση) 17:52, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Στο πρώτο από τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας βασιλικών προσώπων αναφέρεται ότι είναι εγκυκλοπαιδικά άρθρα που αφορούν άτομα που κατέχουν κάποιον επίσημο τίτλο (βασιλέα ή πρίγκιπα), που εκφράζει επίσημη θεσμοθετημένη εξουσία σε κάποιο κράτος. Ο Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν ποια θεσμοθετημένη εξουσία έχει; Επίσης ο τίτλος (πρίγκηπας) που έχει, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι περισσότερο ένας τίτλος ευγενείας όπως το Κόμης ή Λόρδος, αφού δεν πρόκειται να διαδεχθεί π.χ. το βασιλιά ενός κράτους. Και σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα με το κριτήριο αρ. 6. (Πρόσωπα που κατέχουν κάποιους τίτλους ευγενείας (Κόμης, Λόρδος, Βαρώνος), χωρίς όμως αντιστοιχία εδαφική, δεν μπορούν να έχουν λήμμα. Στις περιπτώσεις μάλιστα που ο τίτλος έχει δοθεί τιμητικά, το κριτήριο παραμονής θα πρέπει να είναι αποκλειστικά οι πράξεις τους).Niki81 (συζήτηση) 16:45, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Niki81 κατά τα γερμανικά κρατίδια και το Οίκος των Χοεντσόλερν. Επίσης ο τίτλος του πρίγκηπα δεν είναι κόμης (υψηλόβαθμος ευγενής) ή λόρδος (γαιοκτήμονας), αλλά μέλος βασιλικού οίκου. Gts-tg (συζήτηση) 17:29, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Στο άρθρο για τον Οίκο των Χοεντσόλερν αναφέρεται (στον πίνακα) εκθρόνιση στη Γερμανία 1918 και στη Ρουμανία 1947. Ο Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν δεν έχει θεσμοθετημένη εξουσία. Προφανώς ο πρίγκιπας δεν είναι κόμης άλλωστε και εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι η λέξη πρίγκιπας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μοιάζει με τίτλο ευγενείας όπως ο κόμης.Niki81 (συζήτηση) 17:46, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Niki81 ο πρίγκηπας δεν είναι ευγενής (μέλος αριστοκρατίας, μέλος/αξιωματούχος κάποιας βασιλικής αυλής κτλ), είναι μέλος της βασιλικής οικογενείας και διάδοχος (1ος, 2ος, 3ος κτλ). Για την θεσμοθετημένη εξουσία δεν έχει κάποια, αλλά ο οίκος του του οποίου είναι διάδοχος είχε και είναι έκπτωτοι (από το τέλος της μοναρχίας στην Γερμανία το 1918). Gts-tg (συζήτηση) 18:00, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Το Κάστρο Χόεντσολερν το 2015

Διατήρηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγαπητών ArisMethymna, Wolfymoza και Gts-tg. Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, από τρίτες & ανεξάρτητες πηγές, αν οι προτείνοντες τη διαγραφή του παρόντος λήμματος, έχουν ήδη τεθεί στον κατάλογο επισκεπτών προς το υπέροχο Κάστρο Χόεντσολερν (φωτό) με την ένδειξη δίπλα: Persona non grata SMocking.gif. Geoandrios (συζήτηση) 17:09, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Το αποκλείω αυτό το ενδεχόμενο καθώς ο Γεώργιος Φρειδερίκος της Πρωσίας, ιδιοκτήτης των 3/4 (!) του κάστρου δεν δίνει καμία σημασία για το τι λένε οι χρήστες στην ελληνική βικιπαιδεια για τον μακρινό ανηψιό του (;) και κληρονόμο του 1/4, Αλέξανδρο. Διατηρηση για ιστορικούς λόγους και σύμφωνα με την πολιτική.--Diu (συζήτηση) 17:48, 3 Μαρτίου 2018 (UTC).
Αξιόπιστες πηγές για τον αποκλεισμό του ενδεχομένου; Σύνοψις: «Καταραμένη φτώχεια». Πάντως το 1/4 είναι το 1/4. Οι χρήστες στην ελληνική βικιπαιδεια αν είχαμε έστω κι ένα δωματιάκι ιδιοκτησία εκεί δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Wink.gif Geoandrios (συζήτηση) 18:01, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Κουφέτα από τον γάμο στο Λας Βέγκας [1]. Μια χαρά περνάει και με το 1/4. Gts-tg (συζήτηση) 18:09, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Δεν είναι αυτός. Αυτός που γράφει το λήμμα γεννήθηκε το 87 και το μεγαλύτερο του επίτευγμα φαίνεται να είναι πως πέρασε τα GCSE του, αν και δεν μας ενημερώνουν με τι βαθμό. Αυτός στο λινκ, μοιάζει με 60αρης. Φυσικά, μπορεί να ειναι και η σκληρή ζωή που κάνει και να δείχνει γερασμένος. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 19:15, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Στο απόκομμα της γερμανικής εφημερίδας έχει την φωτογραφία του και την ηλικία του (41). Εν τω μεταξύ τόσο η ημερομηνία γέννησης (1987) όσο και το ότι ο συγκεκριμένος είναι πρίγκηπας και είναι 41 ετών επιβεβαιώνεται, επομένως μάλλον υπάρχουν 2 πρίγκιπες με τον νεότερο να είναι διάδοχος (κάτι αξιοπερίεργο) αλλά για τον πιθανό 2ο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι καθώς στα αποτελέσματα κυριαρχεί ο 1ος. Το πλησιέστερο που βρήκα ήταν το συνέντευξη του 2010. Επίσης ο 1ος (2012) μοιάζει τελείως με τον 2ο (2010) με εξαίρεση τα μαλλιά και πιο γερασμένος. Και οι 2 όμως είναι Prinz Karl Alexander του Hohenzollern, είναι δυνατόν να γέρασε έτσι σε 2 χρόνια μέσα (εκτός και αν το βίντεο δημοσιεύτηκε το 2010 και η συνέντευξη είναι παλαιότερη); Στην αγγλική ΒΠ πάντως διεκρυνίζεται το πλήρες όνομα ως Alexander Friedrich Antonius Johannes χωρίς Carl, ως ο διάδοχος πρίγκηπας, δηλαδή πράγματι δεν είναι ο εικονιζόμενος (για τον οποίο το μυστήριο παραμένει) και πράγματι το λήμμα αυτό είναι για τον διάδοχο. Gts-tg (συζήτηση) 23:32, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)
Και το μυστήριο βαθαίνει περισσότερο. Στο https://alchetron.com/Alexander,-Hereditary-Prince-of-Hohenzollern και https://www.geni.com/people/Alexander-von-Hohenzollern-Sigmaringen-prinz/5415618129140067497 , εμφανίζεται φωτογραφία αυτού που γεννήθηκε το 1987, καθώς και αναφέρεται ότι είναι ο διάδοχος και ότι είναι ο γιος του Καρλ. Αλλά, αν ο Καρλ ήταν 41 ετών το 2012, και ο γιος του 25, τότε ο Καρλ έγινε πατέρας στα 16 του; Δεν είναι απίθανο, αλλά ακόμα και έτσι γιατί ο Καρλ δεν είναι ο διάδοχος αλλά είναι ο γιος του; Παραιτήθηκε από την διαδοχή; Και τι απέγινε με την μητέρα του παιδιού του και ο Καρλ κατέληξε με το μοντέλο μπικίνι από το Λας Βέγκας; Αναπάντητα ερωτήματα, χωρίς απαντήσεις, αντάξια της Φιλουμένας Κανκ. Gts-tg (συζήτηση) 01:03, 4 Μαρτίου 2018 (UTC)
Αναπάντεχη τροπή για τον πρίγκιπα που αποκαλείται και ως "prince Gaga". Νομίζω, πάντως, μετα από μια γρήγορη ματιά σε σχετικό forum, το link του οποίου δεν θέλω να επικολλησω εδώ λόγω των ακραία ρατσιστικών σχολίων που περιέχει ότι ο συγκεκριμένος πρίγκιπας είναι εγγονός του Franz Joseph.--Diu (συζήτηση) 02:55, 4 Μαρτίου 2018 (UTC)

Το ότι θα είναι επικεφαλής του συγκεκριμένου οίκου, δεν σημαίνει ότι θα έχει θρόνο. Δυστυχώς, δεν έχει κάθε οίκος θρόνο. Αρα το κριτήριο 3 δεν ισχύει. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 19:15, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Ναι αλλά στο κριτήριο 3 ο διάδοχος του θρόνου έπεται του έκπτωτου βασιλιά, επομένως νοείται ως ο διάδοχος του (έκπτωτου) θρόνου. Νομίζω ότι αυτή ήταν και η λογική όταν υιοθετήσαμε την συγκεκριμένη πολιτική.--Diu (συζήτηση) 02:58, 4 Μαρτίου 2018 (UTC)

Διατήρηση κατά το κριτήριο εγκυκλοπαιδικότητας που ισχύει για τα βασιλικά πρόσωπα (Dor-astra (συζήτηση) 14:45, 14 Απριλίου 2018 (UTC))

Aγαπητή Dor-astra, δε νομίζω ότι καλύπτεται από τα κριτήρια για τα βασικά πρόσωπα. Το Νο.1 γράφει για "άτομα που κατέχουν κάποιον επίσημο τίτλο (βασιλέα ή πρίγκιπα), που εκφράζει επίσημη θεσμοθετημένη εξουσία σε κάποιο κράτος πληρούν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας". Δεν υπάρχει κάτι τέτοι εδώ, δεν υπάρχει "επίσημη θεσμοθετημένη εξουσία σε κάποιο κράτος". Ούτε τα Νο.2,3,4 ισχύουν για τον εν λόγω "διάδοχο πρίγκιπα" όπως αποκαλεί τον εαυτό του, που γεννήθηκε το 1987. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:06, 15 Απριλίου 2018 (UTC)