Συζήτηση:Αλέξανδρος Κορυζής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Copy apo edo - Badseed 01:22, 25 Μαρτίου 2006 (UTC)

Στοιχεία[επεξεργασία κώδικα]

Νέα στοιχεία από άλλη πηγή. --Flashdart2 14:50, 21 Απριλίου 2006 (UTC)

Ποιος αυτοκτονεί με δυο σφαίρες στην καρδιά!!!! The Phantom 13:24, 12 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Έχεις δίκιο, πλην όμως οι πηγές, (π.χ. Λεξικό Ηλίου), αναφέρουν δύο πυροβολισμούς (που ακούσθηκαν), προφανώς μία σφαίρα βρήκε καίρια την καρδιά. Σύμφωνα με ιατροδικαστές σε τέτοια περίπτωση αν η πρώτη σφαίρα βρει καίρια το στόχο, καρδιά ή κεφάλι, και το δε χέρι, ο πήχυς, ακουμπάει κάπου και δεν ξεφύγει το όπλο από την παλάμη, ένεκα επικείμενων σπασμών μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερος και τρίτος πυροβολισμός ανεξάρτητα που κατευθύνονται οι σφαίρες.--Templar52 (συζήτηση) 08:53, 28 Μαΐου 2012 (UTC)

Σχόλιο 29-10-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Είναι δυνατόν να αυτοκτονήσει κάποιος με "δύο" σφαίρες στην καρδιά; Η πρώτη σφαίρα στην καρδιά δεν ήταν αρκετή να τον σκοτώσει; Και άφησε τις απαραίτητες δυνάμεις στον αυτόχειρα ώστε να πυροβολήσει και δεύτερη φορά; Αναφορά: 176.58.183.235 19:05, 29 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

υπονοείτε ότι τον σκότωσαν, χρειάζεται δευτερογενής τεκμηρίωση.--Istoria1944 (συζήτηση)

Επίθετο[επεξεργασία κώδικα]

Είδα ότι στο λήμμα του πατέρα του, κάποιος χρήστης άλλαξε το επίθετο από Κορυζής σε Κοριζής. Η αλήθεια είναι ότι αναφέρεται και με τα δύο επίθετα, ωστόσο η γενική γραμματεία κυβερνησης αναφέρει την κυβέρνησή του ως "κυβέρνηση Αλέξανδρου Κοριζή". Μήπως να προχωρήσουμε σε μετονομασία;--Diu (συζήτηση) 09:34, 19 Απριλίου 2020 (UTC)

Diu, νομίζω ότι βιβλιογραφικά επικρατεί κατά κράτος το "Κορυζής" π.χ. σε έργα πολιτικής ιστορίας, το "Κορυζής" χρησιμοποιούν οι Γιάννης Καψής και Σπυρίδων Μαρκεζίνης. Πάντως εάν ο ίδιος υπέγραφε ως "Κοριζής" τότε συμφωνώ. Ανδρέας Κρυστάλλης (συζήτηση) 19:54, 19 Απριλίου 2020 (UTC)

Στις εφημερίδες της εποχής ή σε διαφημισεις της ιδιας περιοδου εμφανίζεται ως Κοριζής.--Diu (συζήτηση) 15:17, 11 Μαΐου 2020 (UTC)