Συζήτηση:Αλέξανδρος (όνομα)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Αλέξανδρος)

Τι σημαίνει αρχαίτυπο όνομα;--Kalogeropoulos 9 Ιουλίου 2005 09:53 (UTC)

έλα ντε! η ίδια απορεία δημιουργήθηκε και σε μένα αλλά φαίνεται ότι άφησα εσένα να ρωτήσεις. --Lucinos 9 Ιουλίου 2005 10:06 (UTC)

Θα το αλλάξω σε αρχαιότροπο, εκτός αν εννοεί ο συγγραφέας αρχέτυπο. Ούτε στο Liddell Scott δεν υπάρχει λέξη αρχαίτυπος.--Kalogeropoulos 9 Ιουλίου 2005 10:35 (UTC)

Ίσως ήταν απλά ορθογραφικό λάθος του συντάκτη. Με την λέξη "αρχαίτυπο" είχε αντικαταστήσει την φράση "συνηθισμένο και στην αρχαιότητα".
Ματιά

Διαφωνώ με το αρχαιότροπο γιατί το όνομα ήταν συνηθισμένο σε όλες τις περιόδους του ελληνισμού. δεν είναι ένα όνομα το οποίο είναι αρχαίο και το μιμούμαστε σήμερα (όπως υπονοεί το αρχαιότροπο) το συνηθισμένο και στην αρχαιότητα εγω το είχα βάλει και μου φαίνεται αρκετά σαφές, δεν βλέπω που έχει πρόβλημα. --Lucinos 9 Ιουλίου 2005 15:36 (UTC)

ούτε εγώ βλέπω κάποιο πρόβλημα στη φράση συνηθισμένο και στην αρχαιότητα.
Ματιά

Ναί ήταν ορθογραφικό μου λάθος! Συμφωνώ με τον Lucinos για το αρχαιότροπο. Η θέση μου είναι ελληνικό αρχέτυπο αφού στον ελλαδικό χώρο και στον ελληνικό πολιτισμό "πρωτοαπαντήθηκε".--Templar52 9 Ιουλίου 2005 18:30 (UTC)

Νομίζω πως είναι μάλλον κάπως πλατειάζουσα και ίσως άχρηστη η αναφορά των φερωνύμων, εάν δεν αναφερθούν συγκεκριμέα πρόσωπα. Ιδίως αναφορές όπως "διάφοροι ηγεμόνες" ανήκουν περισσότερο σε συζήτηση παρά σε εγκυκλοπαίδεια. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να προσθέσω πολλά σε αυτόν τον τομέα, όποιος το έγραψε λογικά θα μπορεί. --Δνόφος 22:48, 9 Ιουλίου 2005 (UTC)[απάντηση]

Σε ποιά πινακίδα έχει αναγνωριστεί με ασφάλεια αυτό το όνομα και πώς αυτή η πινακίδα συνδέεται με τα ομηρικά έπη;--Dipa1965 18:18, 7 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]