Συζήτηση:Αιγυπτιακή μυθολογία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!


Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 08:04, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Ονόματα θεών[επεξεργασία κώδικα]

  1. Στα αγγλικά ο θεός Χαπί ("Δρομέας", Θεός του Νείλου) γράφεται Hapi ή Hapy. Αντιθέτως, ο Χαπύ ("Δρομέας" προστάτης των πνευμόνων των νεκρων) γράφεται μόνο Hapi. Σε μια εγκυκλοπαίδεια, τον πρώτο τον συναντώ ως Χαπύ. Μήπως θα έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή??
  2. Ταούρτ: δεν είναι λάθος, αλλά στην ελληνική βιβλιογραφία υπάρχει κυρίως ως Ταούρτ. Λοιπόν??--The Trouper 13:28, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Περί ογδοάδας[επεξεργασία κώδικα]

Καλό θα ήταν όποιος αλλάζει το ογδοάδα σε οκτάδα να ψάξει και λίγο γιατί άραγε ο αρχικός συντάκτης έβαλε αυτόν τον τίτλο. Μια ματιά εδώ π.χ. θα τον πείσει για την ύπαρξη της λέξης, ενώ αν αναζητηθεί, υπάρχει η ογδοάδα (και ΟΧΙ οκτάδα) της Ερμούπολης ευρύτατα αναφερόμενη. --Ttzavarasσυζήτηση 12:27, 4 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)